Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poldziu znów ma sraczkę, do tego oczko jest opuchnięte i załzawione, całą noc psisko dreptało i nie mogło spać:shake: Jeszcze mieliśmy dziś na noc małą Peggi terrorystkę....
Teraz znowu śpi, nie wiem , czy nie ma goraczki, bo ciepły jest strasznie, jak tylko wstanie to polecimy do weta, szczęśliwym trafem mam dziś urlop więc zajmę się dziadziem:roll:

Posted

Jesteśmy...sraczka to już prawdopodobnie sprawy związane z wiekiem, więc pewnie się nam będzie co jakiś czas pojawiać, dostaliśmy tabletki do połykania 3 razy dziennie, no i dziś głodóweczka:-( jutro pomalutku coś do paszczy będziemy wkładać....Poldziu wrócił, zażył leki i poszedł sobie lulać, moje kochane słoneczko:loveu:

A odnośnie oczka, miał robione szereg badań, okazało się , że jest na rogówce uszkodzenie, które pewnie dziadzia boli i piecze, mamy na to maść i kropelki przeciwbólowe....tylko teraz mam zagadkę, skąd to się wzięło, czy to Peggi terrorystka dziabnęła mojego dziadzia, czy gdzieś na spacerku w krzakach o coś zahaczył, może to też być sprawa starzenia się ....Jeżeli chodzi o Peggi to już doopsko grzeje w swoim domku, jej Pańcia właśnie do mnie dzwoniła zachwycona:loveu: ( mój TZ ja wiózł )

Posted

Oj no nie było tak źle, ale mając jej obraz ze schronu- maleństwo zawinięte w kocyki o przeraźliwie smutnych oczach- letko sie zdziwiłam, ale to po prostu zazdrośnica i tyle , wszystkie poduszeczki, smakołyki i głaski miały być dla niej:lol:

Poldziu dużo dziś śpi, nie może niestety jeść i chce to chyba przespać, ładnie zażywa leki i daje sobie maść wpuszczać do oczka:loveu:

Posted

Kudłata napisał(a):
Oj widać, że Poldek oczko mruży, może jednak gdzieś na spacerze nie zauważył gałązki, a ranka szybko się zagoi.

Albo malutka Peggi go drasnęła:roll:

Posted

figa33 napisał(a):
jeśli go Peggy capnęła to przejdzie , dobrze ,że biegunka minęła , ale on ma wrażliwy przewód pokarmowy...:shake:

oj.....nakupiłam mu teraz intestinalu z RC i zero smakołyków, bidok, ale te chrupki mu bardzo smakują.

Posted

coś nie sprzyja czas psiakom ...

Guczi też miał zapalenie oczka, potem problemy z gardłem. Oko wyglądało naprawdę paskudnie ... Dzisiaj już lepiej. Gardzioło też.

Majuska ukochaj strażaka i niech zdrowieje. PAmiętaj - to silne chłopaki są! Mam nadzieję Tobi AniB już też tylko lepiej...

Posted

Właśnie mi córka przyniosła taką bidę, siedziało u nas pod klatka i strasznie płakało, to malutki kocurek, trochę zabiedzony, pomóżcie znaleźć dla niego dom, jutro go wezme do weta na oględziny:

Nie może u nas zostać, pomóżcie......przecie nie zostawimy go na zimnie, nie jest czyjś, bo jest bardzo brudny i strasznie śmierdzi, właśnie jest kąpany....:roll: