Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiejsza noc była straszna, Poldziu kaszlał okropnie, zdziwieni byliśmy bo reszta gromady już dawno zdrowa...:shake: Poleciałam rano do weta, podejrzewa, że to nie ten wirus, bo on już zostałby zaleczony tylko może to być najprawdopodobniej, niewydolność krążenia....Mam Poldunia cały czas na oku, ogólnie wesoły jest i ma apetyt, ale kaszel męczy, dostał 2 zastrzyki i tabletkę, teraz trochę się kaszel uspokoił, jutro z rana znów lecimy do weta... trzymajcie ciotki kciuki za Poldzia, szkoda dziadziulka:-( Zrobimy sobie po południowy relaksujacy spacerek i zobaczymy....na razie Poldziu leżakuje ze mna w kuchni:roll:

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O Matko jedyna! Poldziu:-(
A on bierze leki na serducho? Bo taki kaszel często od słabego serduszka bywa:-(
Ale leki naprawdę pomagają -jego "brat-bliźniak" Mikuś na lekach ciągnie i odpukać ma się dobrze;)

Posted

Zobaczymy, takie podejrzenia to dopiero dziś po raz pierwszy poszły... kaszel naprawdę paskudny i męczący:shake: Wet jest w porządku, myśle , że poradzi Poldziowi jaknajlepiej, ale zaciśnięte kciuki potrzebne!!

Posted

mój Rudolf co pól roku choruje właśnie z takimi objawami, czasem jeden antybiotyk nie wystarcza i kaszel jest okropny , zwłaszcza rano , kaszel często zostaje najdłużej w infekcji , przykładam mu ucho do piersi i słucham czy przestaje świstać czy nie:razz: , jak nie słychać to wiem ,że jesteśmy na dobrej drodze. A potem po miesiącu szczepionka Pneumodog i jak twierdzi wet może na rok wystarczy ( wystarczyło na pól:razz:).
Ale mogą to też być objawy ze strony serca , niestety.
Zdrowiej Leosiu!

Posted

Na spacerku Leoś bardzo wesoły, ale parę razy ataku kaszlu dostał:shake: Kolację wtrynił bez problemu....zobaczymy, jak nam noc minie.... dziadek mnie trochę wkurza bo ogólnie to śpi na dywaniku, ale potrafi się też czasem walnąć i zasnąć na zimnych płytkach, nie wiem co mam wtedy robić, bo szkoda dziadzia budzić ale z kolei te płytki to tez niedobrze, a jego jak sie obudzi to wcale nie znaczy, że pójdzie spać na coś miękkie i ciepłe, robi to na co ma aktualnie ochote a nie to na co bym go namawiała:shake: Kocyków w całym mieszkaniu nie porozścielam...:shake:

Posted

Majuska!
Mój też taki kudłaty i jak go coś "najdzie",to właśnie idzie spać na kafelki!:evil_lol:
Przecież to tylko kafelki w domu,a nie beton na dworze!
Ponadto może psy też mają klimakterium w starszym wieku i nagle robi im się gorąco?:evil_lol:

Posted

Aaaaaaj...wiesz jak to se człowiek do głowy wszystko dobiera...:shake:
Rozmawiałam jeszcze z wetem o tej padaczce, twierdzi , że dawki leku są na tyle małe , że nic mu nie będzie, a po pół roku jak nie będzie ataku spróbujemy odstawić, to już chyba niedługo...bardzo możliwe , że padaczka sie zrobiła postresowo, jak widzę zmiany w Poldim to zgadza mi sie ta teoria, na poczatku to było klębowisko nerwów, a teraz ...sami wiecie;) Przepaść!!

Posted

No i wykrakałam:shake:....dziś nad ranem padaczka zaatakowała, już było tak pięknie i musiała się przypomnieć i to akurat zaraz po tym jak rozmawiałam z wetem:shake: Poldziu miał atak , a potem bida chodziła oszołomiona przez jakiś czas, jak troche doszedł do siebie to wyszliśmy na spacer na powietrze, ale bardzo spokojniutko dreptał...żadnych biegów nie było:shake: kaszel nadal jest, w nocy raczej nie kaslał, ale tuż po ataku rano zaczęła się seria....niebawem lecimy do weta...bardzo się Poldziem zmartwiłam.

Posted

mamy worek leków....wet mówi, że będzie dobrze i ja też tak myślę, Poldziu bardzo dzielny był...jeżeli chodzi o padaczkę, to niestety ataki mogą występować nawet jak bierze leki, byle to było rzadko, więc póki co nie martwimy się i trzymamy kciuki, aby się to nie powtórzyło....
Na razie Poldziu będzie łykać Augmentin, Furosemid, Lotensin i Luminal na padaczkę:shake: We wtorek idziemy na kontrolę.

Posted

Noc minęła nam spokojnie, Polduś twardo spał i długo ...Na spacerku był bardzo wesolutki i żywy, pobiegał sobie jak zwykle, śniadanko zjedzone, tabletki zażyte, ale kaszel niestety wciąż go męczy , jest odrobinkę słabszy ale wciąż dokucza...:shake: