Dzika_Figa Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Florentynka napisał(a):Na pewno nie ważniejsza! Sama się nie otworzy, przecież! a tam, kogo by otwieracz do Lodówki obchodził... robi co do niego nalezy i już. Zwłaszcza, że Lodówka jest otwierana dużo częściej niż Puszka... Quote
Andzike Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Florentynka, po raz kolejny - czapki z głów :) Quote
majuska Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Dzika_Figa napisał(a): Zwłaszcza, że Lodówka jest otwierana dużo częściej niż Puszka... I jakie frykasy tam się przechowuje :) ...nie to co w tych nudnych, monotonnych , niczym nie zaskakujących puszkach :) Quote
figa33 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 dźwięk otwieranej puszki i lodówki to hit na pewno , ale nie wiem czy nie na równi z szelestem rozwijanego papierka z batonika :evil_lol: Quote
Florentynka Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 figa33 napisał(a):dźwięk otwieranej puszki i lodówki to hit na pewno , ale nie wiem czy nie na równi z szelestem rozwijanego papierka z batonika :evil_lol: Ajaj, coś mi się widzi, że niektóre zwierzątka mają złe nawyki... Quote
Andzike Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 figa33 napisał(a):dźwięk otwieranej puszki i lodówki to hit na pewno , ale nie wiem czy nie na równi z szelestem rozwijanego papierka z batonika :evil_lol: Moja Nelka reaguje JEDYNIE na dzwięk krojenia czegoś na drewnianej desce i wtedy powoli, nieśpiesznie przyjdzie zobaczyć co się dzieje w kuchni (do kuchni nie wejdzie - nie wiem czemu, miski stoją na przejściu kuchnia/przedpokój - nigdy jej nie uczylam, ze do kuchni się nie wchodzi, od razu wiedziała;) otwieranie lodówki, szeleszczenie papierkiem czy folią zupełnie jej nie rusza... Dobije Was - to pies, ktory nie żebrze! I spokojnie mogę przy niej zostawiać otwarte pudełko ptasiego mleczka / ciastek / kanapkę z szynką!!! i pójśc się np.wykąpać ona nie ruszy... ot, łowicka księzniczka ;) PS. Przy Sziszy uczę się chowania wszystkiego. Nieodżałowana wierzchnia warstwa ptasiego mleczka mnie tego nauczyła ;) Quote
Florentynka Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Andzike - to jest jawna i wołająca o pomstę do nieba niesprawiedliwość! Skąd Ty masz takie cudo grzeczne? Ja mam samych złodziei, a każdy ma inną specjalizację. Łucja uprawia grabieże zuchwałe, Mati kradnie cichcem, Flo podkrada nieśmiało, Gjalpo sobie po prostu bierze, bo uważa że to jego. Wszyscy siedzą głównie w kuchni, najchętniej zalegając pod lodówką lub szafkami. Otwarcie szafki wymaga przesunięcia co najmniej jednego psa, czasem nawet trzech. Quote
majuska Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 A jeszcze dodam, że u mnie jest dodatkowo taki bardzo atrakcyjny dźwięk przyciagający rzesze zagłodzonych zwierząt do kuchni, a mianowicie, otwieranie Poldusiowego pojemniczka z lekami :) Wszyscy wiedzą, że tabletki się albo w coś pysznego zawija, albo wgniata w pasztecik , no i jak to ląduje w Poldusiowej paszczy, to przecież pańcia do innych paszczy toczących ślinę z głodu też powrzuca nie :) Quote
Romka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 figa33 napisał(a):dźwięk otwieranej puszki i lodówki to hit na pewno , ale nie wiem czy nie na równi z szelestem rozwijanego papierka z batonika :evil_lol: O tak,tak ,tak święte słowa te dzwięki są upojne także dla moich psiaków.Romka czeka z wielkim skupieniem a Pakunio wpatruje się we mnie i cały drży.Jak za długo nie częstuję czymś pysznym to piszczy(coś w rodzaju"mmmm') i patrzy z wielka intensywnością.Prawdę powiedziawszy rozczulają mnie tym,choc moja córka uważa ,ze są rozpuszczone. Quote
Romka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Florentynka napisał(a):Andzike - to jest jawna i wołająca o pomstę do nieba niesprawiedliwość! Skąd Ty masz takie cudo grzeczne? Ja mam samych złodziei, a każdy ma inną specjalizację. Łucja uprawia grabieże zuchwałe, Mati kradnie cichcem, Flo podkrada nieśmiało, Gjalpo sobie po prostu bierze, bo uważa że to jego. Wszyscy siedzą głównie w kuchni, najchętniej zalegając pod lodówką lub szafkami. Otwarcie szafki wymaga przesunięcia co najmniej jednego psa, czasem nawet trzech. Cudo błąkało się w miejscu gdzie łowiczanie zażywają kąpieli(glinianka) i w schronisku miało opinię psa wiejskiego,który może być agresywny.Andzike ,pamiętasz te opinię? Quote
Andzike Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Romka napisał(a):Cudo błąkało się w miejscu gdzie łowiczanie zażywają kąpieli(glinianka) i w schronisku miało opinię psa wiejskiego,który może być agresywny.Andzike ,pamiętasz te opinię? Jasne, że pamiętam ;) Agresywny i niszczący wszystko w domu pies ... ;) Zupełnie nie nadający się do mieszkania w bloku ;) Quote
Becia66 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 A jak Poldunio znosi obecność Lenki ? Też mu kocyczek podkrada ? Quote
Romka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Witamy ciocię Becię na wątku ale zachwytów nad Pakuniem(kilka postów wyżej)nie widzę...:shake: Quote
figa33 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Florentynka napisał(a):Ajaj, coś mi się widzi, że niektóre zwierzątka mają złe nawyki... nie , nie ,żadnych batoników dla piesków , a skąd , gdzie tam....:oops: Quote
Romka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 figa33 napisał(a):nie , nie ,żadnych batoników dla piesków , a skąd , gdzie tam....:oops: Ależ skąd żadnych batoników ani ciasteczek dla psiaków,nawet jednego...;) Quote
Becia66 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Romka napisał(a):Witamy ciocię Becię na wątku ale zachwytów nad Pakuniem(kilka postów wyżej)nie widzę...:shake: zachwycam sie nim bezustannie i niezmiennie bo ślicznie chłopak wygląda i widać że jest szczęsliwy. Tylko nie wiem Romeczko czemu nie wstawiasz zdjęc na Pikusiowym wątku tylko kącikiem u Poldzia. :diabloti: Oczywiście nic nie mam naprzeciw żeby symbiozował z Poldziem ale odświeżenie ,, u siebie'' też mu sie należy. :diabloti: Quote
UBOCZE Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Becia66 napisał(a):zachwycam sie nim bezustannie i niezmiennie bo ślicznie chłopak wygląda i widać że jest szczęsliwy. Tylko nie wiem Romeczko czemu nie wstawiasz zdjęc na Pikusiowym wątku tylko kącikiem u Poldzia. :diabloti: Oczywiście nic nie mam naprzeciw żeby symbiozował z Poldziem ale odświeżenie ,, u siebie'' też mu sie należy. :diabloti: Już fotkę Pakusia przeniosłem na jego wątek...:lol: Najwyżej Romka obsztorcuje mnie za rządzenie się...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Romka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Becia66 napisał(a):zachwycam sie nim bezustannie i niezmiennie bo ślicznie chłopak wygląda i widać że jest szczęsliwy. Tylko nie wiem Romeczko czemu nie wstawiasz zdjęc na Pikusiowym wątku tylko kącikiem u Poldzia. :diabloti: Oczywiście nic nie mam naprzeciw żeby symbiozował z Poldziem ale odświeżenie ,, u siebie'' też mu sie należy. :diabloti: Bo wiesz Beciu,ja też się nim bezustanie zachwycam i chcę ,żeby wszyscy "nasi" wiedzieli jaki on śliczny i mam nadzieję szczęśliwy.Bronię się przed tym,żeby nie wrzucić go na wątek Nelki albo Miśki.No to wrzuciłam go do cioteczek z południa.:lol::lol:;) Quote
Romka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 UBOCZE napisał(a):Już fotkę Pakusia przeniosłem na jego wątek...:lol: Najwyżej Romka obsztorcuje mnie za rządzenie się...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Widziałam już Ubocze i cieszę się...:lol: Becia pewnie też...;) Quote
majuska Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Podziu elegancki, gorzej rano było jak jeszcze Łatek był...posikiwali na zmianę, rywalizacja który bardziej dziarski chyba :) Ogólnie na Lenkę nie zwraca uwagi, ona mu tez nie wchodzi w drogę...chociaż troszkę go rano podrywała :). Lenka z Mają się super zakumplowała, razem se lulają, tłuka się, Maja jej dzisiaj 2 sznurowadełka rozwiązała od kubraczka:shake::lol: Najgorsza jest Śruba...leje ich wszystkich:shake::mad: Quote
Becia66 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 I kto by pomyślał, że Śruba taki rozbój będzie....Postrasz ją, że mogłaś na drodze zostawić. :diabloti: Quote
Andzike Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 [quote name='Romka']Bo wiesz Beciu,ja też się nim bezustanie zachwycam i chcę ,żeby wszyscy "nasi" wiedzieli jaki on śliczny i mam nadzieję szczęśliwy.Bronię się przed tym,żeby nie wrzucić go na wątek Nelki albo Miśki.No to wrzuciłam go do cioteczek z południa.:lol::lol:;) Romka, jak Cię zaraz...:mad::mad::mad: wklejaj Pakusia do Nelki jak najwiecej :D Na szczęsliwe psy miejsca Ci u nas dostatek :D Quote
majuska Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Becia66 napisał(a):I kto by pomyślał, że Śruba taki rozbój będzie....Postrasz ją, że mogłaś na drodze zostawić. :diabloti: Straszę ją , że ją wywiozę ( cokolwiek to znaczy.....) a jak TZ te groźby usłyszy to woła : Ja chcę ją wywieźć :shake::diabloti:...chyba na Czarne Kwiatki to się nadaje:shake::diabloti: Quote
Florentynka Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Majusko - może się jakoś dogadacie i razem wywieziecie? Quote
Recommended Posts