Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak..buda jest, psy nie mdleją z głodu jeszcze, a że wody nie ma, no cóż, teraz pora deszczowa idzie to sobie poradzą, nie?...no i na łańcuchu można w majestacie prawa stać całe życie, nie? Oto Polska właśnie . A wydawałoby się, że wystarczy zauważyć, zgłosić....

• 2 weeks later...
Posted

Znów mamy tymczasa, czarny kocur - handel wymienny za Muszkę. Moja koleżanka wzięła na tymczas Muszkę a ja wzięłam od niej tego kocurka, który się przypałętał do jej córki, a nijak nie mogli go zatrzymać. No i od poniedziałku u nas siedzi:

tak sobie leżakujemy:

a czasem Śruba go pomolestuje ( takie pozostałości po operacji wyciągania żelastwa jeszcze ma )

I znowu mamy farta...zadzwoniła do mnie znajoma , z którą prawie rok się nie widziałam i pyta czy nie mam czasem jakiegoś kota na zbyciu bo szuka towarzysza dla swojego rozwydrzonego kocura....no i jutro przyjeżdża po niego :)
Ale z tego co wiem to w Boguchwale znowu się jakieś kocury szykują.....

Posted

Oj Majuska, może Ty porzuć dogomanię i się na miau przerzuć, bo widzę, że Ci świetnie idzie z kotami... :diabloti:
Albo nie porzucaj, lubimy Cię tu i jesteś potrzebna no i tez sukcesy spore masz - to pozostaje Ci nic innego jak działać na dwa fronty ;-):evil_lol:
Super, że Śrubka tak miło przyjmuje te tymczasy.
A jak tam Poldek?

Posted

Poldziu w miarę dobrze, siły mu dopisują, guzisko na razie się nie rozrasta, apetyt tradycyjnie dopisuje, tylko te problemy z kocykiem są ;) :) Co chwile jakieś wredne zwierzę zasiedla mu ten jego ukochany kocyk:shake: Pańcia musi chodzić, sprawdzać i kijem gonić złoczyńców:mad:

Nad miau się zastanawiałąm ale to tak w kwestii szukania domków dla trudnych przypadków, np. Miecia - cukrzyka od Justynki, tylko kurna dnia mi na to wszystko nie wystraczy:shake:

Posted

Karolciu....wiesz jak z tymczasami jest...masakra, napisz do Weroniki1, ona Ci na pewno pomoże zadziałać jakoś, a jeśli do Orzechowców trafi to na pewno mu krzywda się nie stanie, wręcz przeciwnie, będzie miał schronienie i pełną michę ( to dobry schron ), a być może tam właśnie go ktoś będzie szukał

Posted

od dobrych schronów nie ma co uciekać, będzie mu tam lepiej i bezpieczniej niż na ulicy. I może własnie tam szuka go właściciel.
Karolciu zadzwoń do schroniska i zapytaj czy ktoś nie pytał o takiego pieska.....Widziałaś go ?

Posted

Młody pojechał.....poszedł na ręce jak do swojego pana, pełen luz:)

W sumie to dobrze, bo dziś już mi tak chałupę demolowali, że miałam dość, taki piękny kwiat w doniczce ( prezent ) leciał z parapetu 4 razy....może przeżyje....

Posted

No i wspaniale!
Czarne koty jakieś takie są, że duzo rozrabiają.
Z mojej trójki to właśnie Carbon jest największy łobuz.
Rośliny... hmm ... pozbyłam się już trzech - w tym jednej ukochanej.
Fikus się zbiera, chyba przeżyje - już się na niego nie wspinają....

Posted

Fikus to już wygląda tragicznie, ostatnio stracił kolejne 2 liście i zostalo mu już ich bardzo mało.....a ja to wogóle nie mam ręki do kwiatków, nawet kaktusy mi jakoś tak badziewnie rosną:shake:

Posted

Pakunio,serdecznie pozdrawia wszystkie cioteczki.Byliśmy dziś na spacerku,Pakunio szukał w sianie nornic i cały czas patrzył czy ja patrzę...niestety od 2 lub 3 miesięcy gorzej słyszy i bolą go stawy.Ale tak w ogóle to dziarski chłopak skoro dotrzymuje kroku na spacerach mojej Romce.:lol:

Posted

Beciu pamiętasz jak wczoraj chwaliłam do Ciebie Poldzia, że nie pamiętam kiedy koopalka w domu uwalił?......dziś przed chwilą do śniadanka mnie uraczył wielce aromatycznym klockiem:mad::angryy: