Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 490
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='xmartix']
Koperek czy Ty chciałabyś przeprowadzić wizytę u tej Pani? bo lepiej znasz Albusia i wiesz na co zwracać uwagę.
i jeszcze jedno: czy my mamy zdjęcie Albusia jak stoi
albo jak mniej więcej określić wielkość psiaka?
Jeżeli Pani z samego opisu i zdjęć zachwyciła się ALBUSIEM to ja nie mam nic do sprawdzania! ;)

A tak poważniej to ja chętnie pójdę z Tą panią na spacer po schronisku z ALBUSIEM, a nawet sobie wyjdziemy na miasto i niech weźmie swoją suczkę, albo jedną z tych co się opiekuje (mówię o terminie przed oddaniem suczek siostrze). Wtedy się okaże, jak na nie reaguje, a ja nie pozwolę, żeby zareagował źle ;) Sama rozmowa i to, że będzie wykastrowany albo przekona mnie do tej adopcji, albo też nie.

Posted

[quote name='xmartix']Pani jest z Lubina, może poproszę IV żeby sprawdziła..
Pani nadal jest zachwycona Albusiem, mailujemy dużo
Skoro mailujecie dużo to chyba masz już jakieś zdanie o tej Pani- a z tego, co widzę to raczej dobre ;)

xmartix powiem to szczerze na wątku- wizyty przedadopcyjne powinny być przeprowadzane tylko i wyłącznie, jeśli są jakieś wątpliwości co do osoby adoptującej. Do schronu przychodzą osoby, które ode mnie psa by nie dostały, a jednak je adoptują. Nikt nie sprawdza czy te psy mają się dobrze, ani nawet czy żyją. Więc skoro ktoś ma już psa i widzimy na zdjęciach, że wygląd w porządku, uśmiech na pysku i brak większych problemów to co sprawdzać???

Posted

no trochę w tym racji
zaproponuję Pani tak jak Ty pisałaś żeby wzięła jedną sunię i poszła z nami na spacer i z Albusiem
ale najwcześniej 20.06.
a co do kastracji.. skoro jest dopiero 29. Pani nie ma auta, mota obecnie by przyjechac do wro po Albusia ewentualnie, wiec nie wiem co z tak odległym terminem jak 29.. zapytam

Posted

xmartix napisał(a):
.
a co do kastracji.. skoro jest dopiero 29. Pani nie ma auta, mota obecnie by przyjechac do wro po Albusia ewentualnie, wiec nie wiem co z tak odległym terminem jak 29.. zapytam

Do Lubina nie tak daleko- damy radę, jakby co;)

Posted

Pani (Boże, jeszcze nie znam imienia :oops: ) chce go zabrać ze schronu po zabiegu od razu, kombinuje transport, a jak nie wyjdzie to prosiłaby o pomoc, ale jest zdania, że raczej wyjdzie jej załatwienie tego transportu
po drugie nie ma co sprawdzać na suczki bo jak napisała

a wkleję maila (co będę się rozpisywać):

Witam, wydaje mi sie ze bezpieczniej bedzie umowic sie na odbior Albusia po zabiegu, gdyz wlasnie nie wiem jak to byloby z transportem na zabieg, bo w Lubinie, nie ma problemu, ale dalsza trasa to wlasnie pojawia sie problem kto by z nami pojechal,... a powiem szczerze, ze nie chcialabym aby mial operacje w Lubinie, bo po przejsciach z moim poprzednim miskiem, tak nie do konca ufam tutejszym weterynarzom....
Mysle, ze najlepiej jak umowimy sie po zabiegu - jesli uda mi sie zalatwic transport to nie bedzie problemu kompletnie :)) bede wiedziala w niedziele czy moi znajomi ze mna pojada gdyz chce z nimi porozmawiac osobiscie,a nie tak przez telefon :) a jesli sie nie uda (chociaz mysle ze powinni sie zgodzic i nie ma przeslanek ku temu aby odmowili :)) to wtedy po prostu przyjade po niego do Wroclawia i skorzystam z pomocy w transporcie miska do nowego domku :)))
Ja mam kolejna nietypowa prosbe.....chcialabym Albusiowi zakupic juz kilka drobiazgow, szczegolnie jakies szeleczki kolorowe ;) i jakies spanko, bo podejrzewam ze to ktore zostalo po Vergilku bedzie za male :) jesli istnieje taka mozliwosc to czy mozna bylo by Albusia zmierzyc? wiem, ze to troche ekstremalna prosba, ale chcialabym byc na jego przybycie calkowicie gotowa :))))
Potrzebowalabym obwod szyji ale tak nizej, jak przypadaja szelki oraz obwod klatki piersiowej tak tuz za nozkami przednimi :)) no i wymiary do lozeczka jaki jest dlugi i szeroki :))))))
Bylabym bardzo wdzieczna bo juz moglabym powoli sie przygotowywac :))))
Jesli chodzi o przyjazd z jedna z dziewczynek, to mysle ze niech sie juz poznaja na miejsu :) ja juz nie chce niczego sprawdzac- bo wiem juz ze jakos to bedzie i nie beda pod jednym dachem tylko beda sie od czasu do czasu spotykac wiec mysle ze sie do swojej obecnosci przyzwyczaja :)
29.06. to wypada poniedzialek. czyli najlepiej od razu po zabiegu go zabrac prawda? a wiadomo na ktora godzine ma zabieg?

Posted

xmartix odpisz Pani, że nie będzie problemu ze zmierzeniem wzdłuż i wszerz Albusia, ale dopiero po weekendzie, więc tak koło wtorku, środy- OK? Od razu go wyczeszę, sprawdzę na koty i może suczki:cool3:

Jejku, po przeczytaniu maila to aż nie wierzę, że te właśnie co siedzą po kilka lat (znczy najdłużej) trafiają do tak ekstremalnie fantastycznych domków!

Nie mówię hop, ale pozachwycać się musiałam:eviltong:

Posted

rzeczywiscie fantastyczna taka wlascicielka dla Albusia ,ale nie zapeszamy ,poczekamy do adopcji ,

jejku Dziewczyny ,az sie zryczalam czytajac tego maila ,bo on taki biedny juz tyle siedzi a tu mu Pani szeleczki kolorowe i lozeczko szykuje:loveu:
teraz mi sie przypomnialo jak my sie szykowalismy do ''macierzynstwa'' i kupowaloismy codzien jakies zabawki i smakolyki dla Bruna:)
a w noc przed zabraniem go ze schronu(dzien po kastracj) oka nie zmruzylam z podekscytowania.

Tez dobry pomysl z zabraniem go po zabiegu bo Albi bedzie jeszcze troche ''na prochach'' i nie bedzie sie tak stresowal

Posted

gosikf & dogs napisał(a):
Myślę, że Koperek powie przy najbliższej okazji.

Koperek powie przy okazji mierzenia ;)

gosikf & dogs napisał(a):
Normalnie trudno mi uwierzyć w to, cały czas czytam tego maila w kółko, kurde...

Wszyscy uwierzymy, jak się stanie- niewierni Tomasze z nas:evil_lol:

Posted

jesli by sie udalo to bylyby to cudny dzien - przyznam ze Albus oraz juz adpotowany Maksiu, Koka i Rudy, to psiaki ktore staly mi sié bliskie sercu. Jesli jemu sie uda to Ralfika teraz czas zaczac promowac, bo biedaczek do czolowki zaczyna nalezac - nie wspomne o Spikem:placz:

Posted

[quote name='xmartix']transport załatwiła Pani, teraz pyta na którą godzinę po kastracji ma go odebrać :)
o której więc?
Pięknie!

Wiesz co- musiałabym zapytać, ale najlepiej niech sama zadzwoni do schronu, przedstawi się, powie, że chce adoptować Centka (bo w schronie znany Albuś jako CENTEK!- zapamiętajcie!!!;)), powie, kiedy mały ma kastrację i na którą godzinkę przyjechać po niego.

Wygląda skomplikowanie, ale zadzwonię dzisiaj i uprzedzę, że będzie taki telefon, OK? ;)

Posted

[quote name='Koperek']Pięknie!

Wiesz co- musiałabym zapytać, ale najlepiej niech sama zadzwoni do schronu, przedstawi się, powie, że chce adoptować Centka (bo w schronie znany Albuś jako CENTEK!- zapamiętajcie!!!;)), powie, kiedy mały ma kastrację i na którą godzinkę przyjechać po niego.

Wygląda skomplikowanie, ale zadzwonię dzisiaj i uprzedzę, że będzie taki telefon, OK? ;)
kOPERKU MOZE jak tak i tak bédziesz dzownic to zapyt sie o tá godziné - bo sama wiesz najlepiej jak ciézko sié do schroniska dodzwonic. A Albus juz tyle czekal na domek, ze moze lepiej nie ryzykowac zniechécenia Pani :roll: ja sie tak bojé , ze cos pojdzie nie tak , ze szok