Slomka22 Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Koperek napisał(a):Zaznaczam, że Albuś w schronie uchodzi jako CENTEK! i chyba należałoby w ogłoszeniach pozmieniać, albo przynajmniej nie podawać nr do schronu, bo ludzie pytają o Albusia (jeżeli w ogóle), a nikt nie będzie wiedział, o ktorego chodzi... A moze by w schronie powiedziec ze jest oglaszany jako Albus.... Quote
Koperek Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Slomka22 napisał(a):A moze by w schronie powiedziec ze jest oglaszany jako Albus.... Mówiłam- nie przywykli do zmieniania POD WOLONTARIUSZY:cool1: Quote
GoskaGoska Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 a czy on umie chodzic na smyczy? wrzucialam dzis go na kupipsa na nowo Quote
Koperek Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 GoskaGoska napisał(a):a czy on umie chodzic na smyczy? Raczej nie bardzo. Na początku się uczył, jak psom dawał popalić i sam przy okazji obrywał, co kończyło się wycieczką do weta. Teraz od długiego czasu jest spokój i nikt go nie wyprowadza:shake: GoskaGoska napisał(a):wrzucialam dzis go na kupipsa na nowo Dzięki! Quote
zuzlikowa Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Slomka22 napisał(a):Albuniu/Centusiu biegnij na sama gore ...i znowu!:multi::multi::multi::multi: Quote
Slomka22 Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Koperek super fotka ;) Albuniu gdzie jest ten Twoj domek? Quote
zuzlikowa Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 To pokażmy się jeszcze...może w końcu zauważy:evil_lol::loveu::loveu::loveu: Quote
Slomka22 Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Koperku rozmawialas z tymi ludzmi co ci nr podsylalam? I co to za Rude jest za Albim? Quote
GoskaGoska Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 oj cos cicho sie zrobilo u ciebie Albusiu / Centusiu , jakby i ciotki zwátpily w twoj domek Quote
xmartix Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 jak reaguje Albuś na inne psy i suczki i na dzieci... ? wiemy??? można sprawdzić jakoś?? Quote
Koperek Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 xmartix napisał(a):jak reaguje Albuś na inne psy i suczki i na dzieci... ? wiemy??? można sprawdzić jakoś?? wiemy- powinien być JEDYNYM psem w domu! ...ale to już było pisane na samiusieńkim początku tegoż wąteczku Marteczko:cool3::evil_lol: a dzieci? cóż- kto ma dziecko to może podjechać i sprawdzić, bo wiadome jest że nikt w schronie tego nie badał! Osobiście trochę bym uważała, ale to nie jest dominant, więc do starszych dzieci (ok. 10 lat) może się udać Quote
GoskaGoska Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 a czy do suczek - tez jest taki? Wogole nie wiem a czy on ma jajeczka? Przepraszam, ale muszę się upewnić, bo nie daje mi spokoju - skoro ALbusi jest 3 lata w schronisku i żyje w boksie z innymi psami non-stop, to aby napewno nie nadaje sie do innych zwierząt? Znając obyczaje schronu to jak by był taki tylko jako 1 to nie przetrwał by w schronie 3lat :roll: Quote
Koperek Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 GoskaGoska napisał(a):a czy do suczek - tez jest taki? Wogole nie wiem a czy on ma jajeczka? Przepraszam, ale muszę się upewnić, bo nie daje mi spokoju - skoro ALbusi jest 3 lata w schronisku i żyje w boksie z innymi psami non-stop, to aby napewno nie nadaje sie do innych zwierząt? Znając obyczaje schronu to jak by był taki tylko jako 1 to nie przetrwał by w schronie 3lat :roll: do suczek to można sprawdzić jedynie wyprowadzając go z boksu; ja sądzę, że powinien być jedynym psem w domu, bo tak uwielbia człowieka, że jest zazdrosny, a jak będzie drugi pies (czy suka) w jego otoczeniu to może się to nasilić A co do przebywania z innymi samcami to nie tak! Są dwie sytuacje: 1. gdzie pies dostosowuje się do stada bo MUSI! 2. gdzie nie dostosowuje się i jest cały czas agresywny do słabszych (nie do całego stada) W pierwszej pies wychodząc ze schronu nadal nie lubi innych psów i okazuje to, mimo iż w schronie się dostosował! Jajka CHYBA ucięte, ale nie dam głowy ;) Quote
xmartix Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 bo ta pani której podesłałam Albusia często jeździ do rodziny i tam są 2 suczki i małe dzieci (nie wiem jak małe).. na razie rozważa adopcję kilku psów, na wizytę przedadopcyjną pani zaprasza (Lubin) od 20 czerwca - bo teraz ma obrone mgr no zobaczymy jak coś to będę pisać Quote
Koperek Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Zapisałam dzisiaj ALBUSIA na kastrację ;) Będzie ją miał 29 czerwca... Quote
Koperek Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Dzisiaj ALBUŚ tak bardzo prosił mnie łapką: Zabierz mnie w końcu stąd!:placz::placz::placz: ...nie mam już sił, oczy mi się szklą... Quote
xmartix Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Pani któej wysłąłąm info o Albusiu się nim zachwyciła, napisałam o tym co Koperek napisała że uwielbia kontakt z człowiekiem i najlepiej jakby był jedyny, on będzie jedyny, chodzi tylko o wizyty czy spotkania rodzinne to wtey jest więcej ludzi i psów. Pani musi się zająć siostry suczkami do 27.06 i zastanawia się kiedy by mogła wziąć Albusia oczywiście czeka na wizytę przedadopcyjną po 19 czerwca bo wcześniej nie może i dopiero potem adopcja Albusia (jak przejdzie test :cool3: ) Koperek czy Ty chciałabyś przeprowadzić wizytę u tej Pani? bo lepiej znasz Albusia i wiesz na co zwracać uwagę. i jeszcze jedno: czy my mamy zdjęcie Albusia jak stoi albo jak mniej więcej określić wielkość psiaka? Quote
Recommended Posts