Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 490
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"poszlam z Diego do weterynarza- okazalo sie ze ma zapalenie moszny i zakazenie - dostal serie zastrzykow i w niedziele dostanie kolejne...szkoda ze musial bidak tyle sie nacierpiec bo weterynarz mowil, ze to strasznie psa boli"

Cholera! xmartix, napisałam to, o czym wiedziałam, że tak czasami bywa z woreczkami po zabiegu, ale tego się nie spodziewałam zupełnie...:shake: Strasznie mi przykro- dobrze chociaż, że Albuś taki grzeczny przy pielęgnacji!

Posted

No Koperek wiadomo, ze na odległość ciężko coś powiedziec jak się nie widzi- sam fakt kastracji się odbył. Całe szczęscie p.Marta trzymała rękę na pulsie i dobrze , ze i tak szybko trafił do lekarza.
Marta mam nadzieję, że przekazałas p.Marcie moje uczucia do niej :loveu:.
A z Albusia vel Diego jest dumna , ze tak się zadomowił

Posted

jest problem...

Diego dostał krwotoku!!!! i z bólu albo z czego pogryzł ojca pani Marty!!!

dziewczyny co teraz!

Koperek wiesz coś o tej kastracji Diego?????? dlaczego tak ch.. zrobili?????

jak możemy p. Marcie pomóc???????

jej ojciec jest zły.... i może to się źle skończyć..... !!!!!!!!!!

nie wiem co robić :(

Posted

szlag by to trafil :angryy: kurcze moze trzeba z nim jechac na dyzury weterynaryjny
A ojca nie da się przekonać - jak by go jajka bolaly tez nie był by miły, cholera to chyba za wsześnie się cieszyłysmy

Posted

ja sie chyba załamie jak się wyjdzie najgorsze - ale Albuś juz nie może wrócic do schroniska :placz: - moze tez weta wezwać do domu - jak trzeba będzie jakoś zbiórkę zrobimy finansową jesli był by to większy wydatek . No mialbyć tak pięknie :placz:

Posted

napisałam że pomożemy finansowo...

Albuś jest w Lubinie.... nie we Wro...

Pani Marta już miałą akcje z wetem u niej straciła psa przez to. A teraz znowu ma stracić..

nie wiem czy ich zamordować tam w tym schronie czy co.

Napisalam p. Marcie że pomożemy z kasą, że z wetem tu we Wro i że ma dzwonić jakby co.
Czekamy co dalej
a może Koperek przyjdzie i coś poradzi, ona taka opanowana!

Posted

dzisiaj o 9-tej ma operację ściagania płynów tam przy jajkach
a ja mam pytanie: czy Diego miał kaftan???? po operacji? i Koperek daj mi nazwisko lekarza co kastrował ALbusia na pw. dzięki

tato Pani Marty ma rany na twarzy..

Posted

[quote name='xmartix']jest problem...

Diego dostał krwotoku!!!! i z bólu albo z czego pogryzł ojca pani Marty!!!

dziewczyny co teraz!

Koperek wiesz coś o tej kastracji Diego?????? dlaczego tak ch.. zrobili?????

jak możemy p. Marcie pomóc???????

jej ojciec jest zły.... i może to się źle skończyć..... !!!!!!!!!!

nie wiem co robić :(
Jezu, dopiero teraz weszłam, czytam posty od końca i oczy mi się coraz bardziej otwierają:smhair2:

Co teraz się dzieje z Albim???? Gdzie p. Marta do weta z nim poszła, czy jeszcze nie poszła, czy jak??? I co z ojcem p. Marty?? Bardzo to poważne, czy skończyło się na pogotowiu??

Ze swojej strony powiem, że z NIGDY PRZENIGDY Albuś nikogo nie ugryzł!!! Nawet zębów obcym osobom nie pokazał!!!
Więc to NA PEWNO! z bólu- wtedy to nawet człowiek nad sobą nie panuje, a krwotok to cierpienie nie do opisania!

xmartix, jeśli możesz, a teraz to trudne cholernie po tym, co się stało- to uspokój p. Martę i powiedz, że to był INCYDENT, który już się nie wydarzy ze strony zachowania Albiego- jego to musiało POTWORNIE boleć:placz:

JAK POMÓC??????????????????????????

Posted

Pani Marta walczy o niego w domu u rodziców i u weta, Diego jest na kroplówkach, nie ściągneli mu płynów bo są komplikacje większe...
Jutro ma być znowu coś robione, Pani Marta nie spała całą noc.
Zapytałam jak pomóc, nie odpisała mi na to.

proponuję zrzutę na weta i leki dla Diego
dziewczyny kto da co??? jednorazowo!

ja daję 30 zł

Posted

jejku i cos wiadomo ??? cholera jasna nie mogę :placz:
Marta nie pytaj się moze jak pomoc - bo to glupio powiedziec - dajcie kasę - tylko jakie koszty zabiegu? lekow? Jejku , ze az tak zle to nie sądzialam :placz:
Ja bazarek zrobię tylko dobrze by ylo wiedziec ile trzeba

Posted

Diego czuje się lepiej
ale skończyła się jego miłość do ojca, starają się go przekupić ale na razie jest ciężko. Pani Marcie daje się dotykać wszędzie Diego i mocno, innym nie.

Rozmawiałam z pewną osobą, wet nie wyciął moszny prawdopodobnie, mam zdjęcia tego jak tam wygląda, ale tu nie wkleję, zbyt obrzydliwe to jest.

Sprawa zepsucia sprawy przez weterynarza zostanie ruszona na dniach na poważnie

i najważniejsze: Pani Marta zapłaciła już 300 zł! i dzisiaj też idzie do weta. Koperku zmień temat na "Albi potrzebuje pomocy finansowej w nowym domku" albo coś takiego

KTO POMOŻE????
chodzi o kasę, bo leków ma mnóstwo

ja daję 30 zł

KTO DA CHOĆ PO 5 ZŁ! KAŻDA ZŁOTÓWKA CZY 5-ZŁÓTÓWKA SIĘ LICZY!!!!!

Posted

Dam 10zł, zawsze coś, dorzucajcie się chociaż po te 5zł, Albi nie może stracić domku, a my musimy pokazać, że po adopcji nie znikamy i w przypadku takiej potrzeby jak ta pomożemy. Boże...

Proszę o numer konta.

Posted

[quote name='xmartix'] Koperku zmień temat na "Albi potrzebuje pomocy finansowej w nowym domku" albo coś takiego
...ale to nie ja zakładałam wątek:oops:- Slomkę trzeba obudzić- zaraz to zrobię

Posted

[quote name='Koperek']...ale to nie ja zakładałam wątek:oops:- Slomkę trzeba obudzić- zaraz to zrobię
Temat zmieniony - nie bylo mnie w domu wiec nie mialam jak zmienic...

Swoja droga co za wet :mad::mad::mad::angryy:
Diego dosc ze biedaczysko sie naczekalo to teraz sie jeszcze nacierpi - mam nadzieje, ze domek nie zrezygnuje

Sprobuje wykombinowac jakies pieniadze bo jestem totalnie splukana...:-(

Podajcie nr konta to wrzuce w pierwszym poscie - tylko prosze podawajcie mi kto powplacal zebym mogla aktualizowac te dane

Posted

konto może być moje, ja dostałam już konto od Pani Marty, także czeka na wpłaty.

Marta Kowalczuk
ul. Bednarska 10/11
Wrocław

Nr: 17 1050 1575 1000 0022 8713 0914
ING Bank Śląski

dzięki dziewczyny!