Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Diego czuje się lepiej, płyny same schodzą. Pani Marta jest gotowa pójść do behawiorysty i psiego psychologa, więc nadal walczą o niego.
dziękuje nam za pomoc, pisze że to wet powinien za to zapłacić a nie wolontariusze.
Diego ma zapalenie w uchu też... tam, gdzie niby miał być tatuaż świadczący o tym, że jest po kastracji.. ten wet to chyba nawalony był jak to robił, ciekawe co jeszcze...
Pani Marta będzie do niego dzwonić, żeby mu powiedzieć co się stało i co o tym myśli i jakie środki podejmie żeby poniósł konsekwencje.

• Replies 490
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

generalnie jest taka zasada, ze do 2 tyg schornisko odpowiada ze stan zdrowia psa - przynajmniej kiedys tak było. Tylko co ...ja usłyszałam , ze jak chcę to mogę psa oddać :mad:. tylko , ze tu naprawdę jestes zszokowana :crazyeye:

Posted

tak jest w umowie adopcyjnej ze mozesz oddac psa w ciagu 2 tygodni - przynajmniej tak bylo jak bralismy Reksia - a wiem bo ja zwykle czytam to co mam podpisac, ale z tego co pisze Xmartix to p. Marta chce mu pomoc wiec mam nadzieje, ze Diego nie straci domu

Posted

[quote name='GoskaGoska']bylo cos tez o zdrowiu -
W umowie jest, że w ciągu 2 tygodni od dnia adopcji w razie jakichkolwiek powikłań zdrowotnych psa, właściciel może leczyć go ZA DARMO w gabinecie schroniskowego weta.

A oddać psa to można zawsze- i nie obejmuje tego termin dwóch tygodni:cool1:

Tak, czy siak trzymam mocno kciuki za to, żeby jednak dla ALBUSIA wszyscy wytrzymali i doszli do consensusu! Po akcji "pogryzienia" i tak dobrze, że na kwarantannę dwutygodniową nie trafił- profilaktyczna obserwacja wścieklizny- gdyby tak się stało, to moglibyśmy psa stracić.

Posted

Koperek napisał(a):
W umowie jest, że w ciągu 2 tygodni od dnia adopcji w razie jakichkolwiek powikłań zdrowotnych psa, właściciel może leczyć go ZA DARMO w gabinecie schroniskowego weta.

Ale to chyba nie wchodzi w gre :cool1:

Posted

dziękuję za wpłaty i bazarek

u Diego lepiej, od dziś pani Marta chodzi do pracy, pies zostaje z Mamą a potem przychodzi Tato. Diego ucieszony w końcu chodzi, ale nie cały czas, tato wyszedł z nim na spacer a to świadczy o tym, że naprawdę się starają ci ludzie o Albiego. Albi na dworze ciągnie do każdej osoby postury pani Marty.. a jak przyszła do domu to nie mógł uwierzyć :lol:
Diego jest przywiązany strasznie do niej, warczy na Tatę, który chce wejść do pokoju p. Marty, ale już nie skacze z zębami.
Pani Marta mówi, że walczą o niego, ale jak się powtórzy sytuacja to koniec..

w czwartek idzie do weta po raz kolejny, dziś też była. Na razie zmniejszają obrzęk, wodę stamtąd itd. a potem pewnie się za tą mosznę czy jajka czy co wezmą dopiero

Posted

Marta taki mi się wydaje , ze on jest dopiero parę dni moze się przyzwyczai i pojmie. Niech go ojciec nie dotyka w bolesne miejsca- poza tym, nich on mu daje jeść i daje nagrody , i niech Diego poczuje , ze jest ojciec przewodnikiem stada. Teraz jest chory to nie nalepsze czas na szkolenie- ale myślę, ze wizyta behowarysty jak najbardziej wskazana, bo on da dobre rady i kokretne wskazowki. Poza tym P.Marta powinna karci zedycowanie Diego jak on pokazuje zęby, moze wyrzucać z pokoju nawet by odeczekał - myślę, ze w łatwy sposób mozna go oduczyć - a jak dokładnie nie wiem jak ale ktos kto pracuje z psami, to rozwiąze to raz - dwa

Posted

Dostałam wpłaty od:

gosikf&dogs 10 zł
Kikou 15 zł
Słomka 10 zł

dziękuję bardzo!!

z moją wpłątą będzie 65 zł jak na razie

NADAL PROSIMY O POMOC NA LECZENIE ALBUSIA!!!
Prosimy o każdą złotówkę!!!!

Posted

prosimy o pomoc!!!

ciągle sporo brakuje nawet na pokrycie kosztów weterynarza, nie wspominając już nawet behawiorysty!!!

komu jeszcze Albuś nie jest obojetny?:-(:-(