Jump to content
Dogomania

Hassan ostatnia ofiara Schroniska dla zwierząt w Żyrardowie??

Recommended Posts

Posted

Ludzie to s........!!!! Wszystkim odpowiedzialnym za schronisko kierownikom, dyrektorom, prezydentom i innym urzędasom odebrać natychmiast funkcję, oderwać ich od koryta i skazać na takie same męczarnie jakie musiał przechodzić Hassanek i pewnie nadal przechodzi wiele tamtejszych psów. Złamać im szczękę i nie podawać nic do jedzenia i picia przez tydzień, nie podać żadnych środków uśmierzających ból :snipersm: Czy oni myślą, że pies to pluszowa maskotka, która NIE CZUJE???? :shake: Dobrze, że Hassanek już za Tęczowym Mostem
[*] :*

• Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Każdy urząd miasta miga sie jak tylko może... mieć spokój i dotrwać do końca kadencji z nie najmniejszą pensyjką. Kanał..... Na nich nie ma bata. Najgorsze że weterynarze powiatowi, wojewódzcy często gęsto tolerują taki stan rzeczy - bo prezydent to kolega! Bagno!

Posted

jak otwieram ten post, zeby przeczytac co napisalyscie to boje sie patrzec na pierwsza strone. Jak przeczytalam caly post to w nocy mialam koszmary takie, ze z krzykiem się budziłam :( spóźniona (probelmy zdrowotne), ale dzis wysyłam mail do burmistrza

Posted

całego watku nie czytałam-przyznaje sie bez bicia :roll:
ale mam pytanie o te psiaki z pierwszej strony-do pilnej adopcji.
Moze trzebaby poszukac chociaz tymczasow.Moze juz gdzies bylo to omawiane ale tak jak juz pisalam calego watku nie dam rady przeczytac bo mi bardzo net zacina i ledwo strony przerzucam.

Posted

jestem pełna podziwu dla opanowania Agaty-zalogowałam sie na forum zyrardowskim żeby cie wspierać ale boje sie cokolwiek napisać bo zaraz wylecę albo po aroganckich uwagach admina sama je opuszcze.:shake: to co paczka pt"mordotymoja" tam wypisuje podnosi mi niebezpiecznie cisnienie

Posted

[quote name='mimiś']jestem pełna podziwu dla opanowania Agaty-zalogowałam sie na forum zyrardowskim żeby cie wspierać ale boje sie cokolwiek napisać bo zaraz wylecę albo po aroganckich uwagach admina sama je opuszcze.:shake: to co paczka pt"mordotymoja" tam wypisuje podnosi mi niebezpiecznie cisnienie[/quote]

czytałam:angryy::angryy: arogancja władzy i skrajna znieczulica tłumu, tych świętoszkowatych, praworządnych obywateli - brak słów!!!!

Agatko mogłabyś podać informacje odnośnie stanu prawnego tzn. wiem że są dwa doniesienia do prokuratury(?) Wasze i schroniska(?), na jakim etapie;
chciałabym napisać kilka pism ale muszę mieć takie ogólne rozeznanie.
A jeżeli chodzi o sprawę przeciwko schronisku to rozważałyście włączenie innych stowarzyszeń i organizacji? jeżeli statutową działalnością jest obrona praw zwierząt to pewnie mogłyby wystąpić na prawach strony?
Jedynie silna presja społeczna jest w stanie przełamać w końcu bezkarność oprawców, bezduszność urzędniczą i przymykanie oczu przez organy ścigania. Ludzie, którzy odpowiadają za ewidentne łamanie prawa - żeby nie wspominać o tragedii i cierpieniach zwierząt, które się za tym kryją - całkowicie bezkarnie trwają na ciepłych posadkach szantażując wolontariuszy zakazem wstępu do schronisk:angryy: W jakiej chorej paranoi żyjemy...Najwyższy czas wyrwać te rdesty:diabloti: i inne krzaczory!!

Dziewczyny trzymam mocno kciuki!

Posted

Za to co się dzieje w schronisku nie odpowiada wolontariusz lecz pracownicy schroniska. Jeśli wolontariusz przychodzi do schroniska -to przecież robi to z własnej woli i nie dostaje za to żadnych pieniędzy. Po drugie : jak przychodzą wolontariusze to pracownicy korzystają z tego że są " łosie do roboty" - sami siedzą w kantorku i grają w karty, piją piwko mając swoje obowiązki w głębokim poważaniu*. Piszczący pies potrzebujący natychmiastowej fachowej pomocy lekarskiej może sobie poczekać, bo przecież to tylko zwierzę. O kolesiowaniu , układach i układzikach już nie chce mi się pisać -wszyscy wiemy jak jest. Ostatnio sporo o tym było w TV . Bagno , syf. Trzeba takie zachowania piętnować i wypalać rozgrzanym do białości metalem.

*Aby nie być niesprawiedliwym mam nadzieję że nie wszędzie tak się dzieje i że pracują tacy ludzie dla których pies czy kot dużo znaczy w życiu i nie jest traktowany jako pokaraczne, paskudne i śmierdzące coś na czterech łapach.

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Czy ktoś z Was otrzymał jeszcze tak jak ja odpowiedź w sprawie Żyrardowa?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wklejam mail który otrzymałam wczoraj:[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Szanowna Pani, [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]W odpowiedzi na Pani e-mail (z dnia 23 wrzesnia 2008 r.), który został przekazany z Biura Krajowej Izby Lekarsko - Weterynaryjnej do Biura Rzecznika Odpowiedzialności Zawodowej Warszawskiej Izby Lekarsko – Weterynaryjnej (w dniu 29 wrzesnia 2008 r.) proszę o podanie imienia i nazwiska lekarza weterynarii, kórego działania opisuję Pani w swoim e-mailu, przesłania skargi w formie pisemnej oraz podanie adresu pocztowego do korespondencji. Na tej podstawie zostanie wszczęte postępowanie wyjaśniające, w trakcie którego zostaną przesłuchani świadkowie, zostaną zebrane inne dowody i następnie zostanie wydana końcowa ocena postępowania w/w lekarza weterynarii."[/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][/FONT]

Posted

sorry za offa...ale POTRZEBUJEMY POMOCY!!!!

W Żyrardowie po jednym dniu uciekła z ogrodu sunia - 8 miesięczna Lala - nie dała sie złapac nowej właścicielce:placz::placz::placz: Czy ktoś mógłby jakos pomóc w szukaniu i złapaniu suni????

[B][SIZE=3][COLOR=Red]UWAGA, ZAGINĘŁA SUNIA! ŻYRARDÓW![/COLOR][/SIZE][/B]

[SIZE=3][B]W poniedziałek 06.10. 2008, rano, Lala uciekła z nowego domu w Żyrardowie![/B][/SIZE]

Nie wiadomo, jak znalazła wyjście z ogródka, ogrodzenie jest szczelne, państwo wypuścili ją na chwilę, bo chciała się załatwić, a nie pozwoliła sobie założyć smyczy, uznali, że nie ma stamtąd możliwości ucieczki.
Sunia jest bardzo nieufna do obcych, nowa Pani widziała ją w pobliżu domu, jednak sunia nie pozwoliła do siebie podejść, uciekała.

Potrzebujemy osób z Żyrardowa, które mogłyby pomóc w złapaniu suni.
W poniedziałek była tam tymczasowa opiekunka Lali z Kielc, niestety sunia zniknęła z miejsca, gdzie była widziana.

[B]Więcej info od postu #5404[/B]

Lala, ma ok. 8 mies., jest niewielka - ok. 35 - 40 cm w kłębie, waży ok. 6-7 kg, wysterylizowana.

[URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img65.imageshack.us/img65/1024/080913lalka1lh6.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img220.imageshack.us/img220/8906/080913lalka11uj6.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Zaczynam od końca. Więc o suni napisałam już do schroniska=targowiska, moich wetów oraz umieściłam ogłoszenie na forum Żyrardowa.

Irenaka za chwile wyślę Ci pw.

Jeśli chodzi o stan prawny sprawa kardzieży i znęcania się jest prowadzona razem. Zeznania i zbieranie dowodów zbliża się ku końcowi. W sprawie jesteśmy my czyli Podaj Łapę, Arka oraz Fundacja Emir. Jeśli miałabym podać więcej informacji proszę bardzo o pw :)

Dziękuję wam bardzo za wsparacie :) Dzięki Mimiś :*

a ja znalazłam taką perełke:

[URL]http://zyrardow.naszemiasto.pl/wydarzenia/905613.html[/URL]
nawet nie wiedziałyśmy, że drukowany jest artykuł. Przytoczono nasze wypowiedzi mimo, że nie rozmawiałyśmy z nikim z gazety!!! A historia, że zabraniałyśmy psa uśpić powtarzana notorycznie przez władze jest paranoją! Szkoda, że nie potrafią powiedzieć kto i kiedy niby z nimi rozmawiał :angryy: Obrona śmiechu warta...

Posted

[COLOR=DarkSlateGray][COLOR=DarkGreen][B]agata[/B][/COLOR], pracownik administracji, lub czegokolwiek powiązanego z lokalnym samorządem powtarzający, że czegoś tam nie zrobił gdyż nie pozwoliła mu na to osoba prywatna wszem i wobec mówi "jestem niekompetentnym idiotą". nawet gdyby (co należy udowodnić) tak było, to jego obowiązują przepsy i procedury. jeśli tego nie rozumie - jest niewłaściwym człowiekiem na tym miejscu.

[nie żebym był jakimś zwolennikiem procedur czy legalistą :diabloti: ale w sytuacji wykorzystywania cierpienia zwierząt które przecież nie znalazły się tam na własne życzenie: NO MERCY]
[/COLOR]

Posted

[quote name='fona']Agata, podaj pismaków do sądu.[/quote]

sprostowanie na pierwszej stronie to lepsze wyjście. ale sprostowania najczęściej są drobnym druczkiem i na koncu gazety.

[quote name='osho'][COLOR=darkslategray][COLOR=darkgreen][B]agata[/B][/COLOR], pracownik administracji, lub czegokolwiek powiązanego z lokalnym samorządem powtarzający, że czegoś tam nie zrobił gdyż nie pozwoliła mu na to osoba prywatna wszem i wobec mówi "jestem niekompetentnym idiotą". nawet gdyby (co należy udowodnić) tak było, to jego obowiązują przepsy i procedury. jeśli tego nie rozumie - jest niewłaściwym człowiekiem na tym miejscu.

[nie żebym był jakimś zwolennikiem procedur czy legalistą :diabloti: ale w sytuacji wykorzystywania cierpienia zwierząt które przecież nie znalazły się tam na własne życzenie: NO MERCY]
[/COLOR][/quote]
bardzo dobry argument. po pierwsze to, co mówia, to bzdura, co jesteście w stanie udowodnić,a po drugie to gol do własnej bramki, używac tego argumentu :diabloti:...

Posted

:angryy::angryy::angryy::angryy: przeczytałam, ten artykuł - mogę się tam wypowiedzieć (nie chciałabym zaszkodzić) czy lepiej narazie się urzreć we własny język :/

Posted

hej.
zbieram dokumentację do sprawy, opisuje wszystko. Trochę się nazbierało, więc wymiękam , ciągły niedoczas mnie dopada.

Myślę o Hassanie i innych psiakach ze schroniska. Wspominam Amelkę , Tasmana, Żabę, Łajkę, Freda, bezimiennego, foczke i inne...

Musze teraz przerobić od nowa mnóstwo sytuacji, to smutne

Posted

[B][COLOR=DarkGreen]hanah[/COLOR][/B][COLOR=DarkGreen][COLOR=DarkSlateGray], to na pewno smutne... ale powiedz sobie po co to robisz, plus to, że o ile smutniejsze byłyby losy ofiar schronisk gdyby po prostu przeminęły nie zmieniając nic na lepsze dla tych co zostali...[/COLOR][/COLOR]