Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam pytanie lub raczej prośba do was. Muszę pilnie wyjechać w piątek i nie mam z kim zostawić swojego skarba. Nie chcę oddawać jej do żadnego hotelu tylko do domku do jakiejś dobrej duszy na 3 dni. Nie mogę jej ze sobą zabrać co bardzo mnie boli ponieważ jeszcze nigdy nie było takiej sytuacji że musiałam ją zostawić pod czyjąś opieką. zawsze zabierałam ją wszędzie ale teraz po prostu nie mogę;(
Cioteczki może któraś mogłaby przetrzymać moje kochanie od piątku do niedzieli wieczorem?

Posted

Zadzwonili do mnie sąsiedzi ,że w Zawierciu pan znęca sie nad psem , bije go , pies podobno ma straszne krwiaki....
czy moze ktoś pomóc w tej sprawie....napewno trzeba to sprawdzic i zgłosic na policję , ewentualnie liczyć sie z odebraniem psa.
Tydzien temu sasiedzi dzwonili.

Posted

Druga sprawa , dzwoniła do mnie pani - jest szczeniak do oddania w rodzinie alkoholika, pies Puszek , kundelek, szczepiony, pól roku, obecnie mieszka w Mysłowicach na dzielnicy "piosek"
gdyby ktoś miał DS dla psa prosze o kontakt

Posted

Anetko pamiętasz Cekinka?
Dostałam zdjęcia:

No Cekin ma się świetnie, również świetnie wygląda i faktycznie "trochę" urósł ale jest dalej taki słodziutki jak był. Brani domu przed obcymi jesteśmy z niego bardzo dumni i zadowoleni. Nauczyłem go paru komend które świetnie zapamiętał. Troszeczkę są kłopoty co do jego wynoszenia wszystkiego co się da ale pieski tak młode robią więc nie ma się co dziwić. Wszyscy go kochamy i cieszymy się ,że do nas trafił.

Posted

[INDENT] [CENTER][B][I][SIZE=6][COLOR=red]19-20 grudnia 2009r[/COLOR][/SIZE][/I][/B][/CENTER]

[CENTER][SIZE=6][COLOR=red][B][I]Kolejna Akcja w Silesia City Center !!!![/I][/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER]
[/INDENT]

Posted

[U][B][COLOR="Red"][I][SIZE="5"]UWAGA UWAGA[/SIZE][/I][/COLOR][/B][/U]

na przedświątecznej akcji Psiejsko- Czarodziejsko planujemy zrobić loterię fantową
proszę, jeśli kto może przynieść drobne rzeczy na fanty ( jakieś zabawki figurki bibeloty cokolwiek komu przyjdzie do głowy i co ma w domu zbędnego)

Posted

Angelika dziś znalazła psa i po przeprowadzeniu wywiadu okazało się,że pies kilka dobrych dni błąka się bezpańsko. Wzięła go, ma przetrąconą przednią łapę w barku, mamy dla niego tymczas ale od czwartku, potrzebne przenocowanie psa dziś i jutro prosimy o pomoc. Młody pies stał kiedyś koło labka, wychudzony czarny ale łagodny moglem nawet mu wsadzić rękę do gardła, celem podania tabletek na odrobaczenie. Kto może pomóc?

Posted

Kochani zaaktualizowałam 1 strone. Wiadomosci mam od paru osób z ktorymi rozmawiałam i wynika z nich, że fundacja pokaźnie się dopsiła. Czy jakiegoś psa pominełam?
Prosiłabym o podanie po raz kolejny linku wątku psiej mamy - niestety ten podany nie działa.

Narazie nie odnawiam ogłoszen i nie prosze o pomoc z racji tego, że na dniach będzie akcja - sporo psów jest wpisana do grafiku i ma sie pojawic, wiec poczekamy z robotą do mam nadzieję, że pozytywnych wiadomosci z frontu ;>

Ogłoszenia dostanie w prezencie Sabcia, bo ona na akcje na 100% nie jedzie i ogłoszen żadnych nie ma, ale to jak sie wyrobie ;>
No i te nowe psiaki też nie mają - Labcia ogłosi się jak będą konkretne informacje [jutro jedzie do domku tymczasowego u mojej koleżanki], nie wiem co z Kirą, i psią mamą ze szczeniętami, bo wątek nie działa i nie mam informacji, ale moze ktos cos wie? ;>

Miłego dnia życze

Posted

czy ktos ma numer do Lary, chodzi o jamniola, co ma jechac w moje okolice, bo tarzanka dzisiaj jedzie do Bytomia, koszt podróży posa do w-ia to byłoby 80zł, a moja mutter jest we w-wiu i mogę dzwonić, to by psa pociągiem zabrała, tylko już to trzeba organizować.

Posted

Bounty jeśli chodzi o Sabę która jest u Jasia to ona chyba do adopcji iść nie może no chyba ze coś sie zmieniło.
Psia mama jest nadal w klinicebo nie mamy dla niej tymczasu jedno małe poszło juz do adopcji, zostało jeszcze jedno ale nie wiem jakiej płci

Posted

Już kochana wszytsko wiem.
Kira niezdiagnozowana, nie do adopcji.
Saba do ogłaszania, ale dom będzie musiał poczekac, lub stać się DT tak jak w wypadku Lily.
NO a psia mama... dzięki za info ;]

Posted

[FONT=Arial]Kiedy w 2004 r. spaliło mi się mieszkanie, pomoc kolegów z pracy i dobrych ludzi oraz przyjaciół pozwoliła mi przetrwać najgorszy czas. Pomoc ta była nie tylko wsparciem duchowym, ale realną pomocą finansową i pracą... [/FONT]
[FONT=Arial]Ta pani z Bytomia Miechowic doświadczyła nieszczęścia... Szukamy dla niej i jej podopiecznych pomocy... Ona przygarnęła psiaki w potrzebie, teraz sama potrzebuje pomocy [/FONT]

[FONT=Arial]Masakra! dom spalony! 1 kobieta i 8 psów! pomocy!! [/FONT]
[FONT=Arial]Bytom Miechowice- kobieta nieporadna zyjąca z zbierania złomu. Przygarneła znalezioną sukę Owczarka Niemieckiego,dbała o nią sama nie zjadła ale dała psu,po czasie doszedł do niej następny Owczarek Pies. Na efekty długo nie trzeba było czekać.Suka urodziła 7 szczeniąt maluchy maja 8 tygodni. Kobieta nie dawała rady wykarmić szczeniaki,i dwa dorosłe psy.Pomagali jej sąsiedzi, ale do czasu,każdy miał dosyć jej psów,i śmieci w obejściu. Kilka dni temu pod nie obecnosc kobiety ,prawdopodobnie od przepalonego pieca zapalił się jej drewniany dom. . Spaliło się piętro domku finskiego w ktorym mieszkała razem z psami.Dzieki szybkiej interwencji sąsiadow udalo sie uratowac częśc domu i psy.Strazacy szukali po kątach sczeniat ,które pochowały sie po zakamarkach zagraconego domu. W tej chwili sczeniaki i dorosłe mieszkaja na podwórku,a na noc zamykana są w szopie. Sąsiedzi dokarmiają psy ,ale tam idzie ogromna ilosc karmy,od czasu do czasu dostaja makaron z puszką.Psy są głodne!!! kobieta nie ma co im dać.Dzis obgryzały worek po chapi. To jest 9 głodnych owczarkow.Wlascicielka jest calkowicie zalamana siedzi w zglisczach w tym brudzie.nie wie co z soba zrobic ani z psami. Szukamy pomocy dla tych psow!!! ida mrozy,maluchy zamarzna na dworze. adres kobiety Pani SZULC Bytom Miechowice ul Wiązowa/domki finskie/ [/FONT]

[FONT=Arial]Wąek na dogomanii [/FONT]
[FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/threads/1758...8-psA-w-pomocy[/FONT]

[FONT=Arial]Szczeniaki potrzebują domów, psy karmy, kobieta pomocy... [/FONT]

[FONT=Arial]Idą Święta Bożego Narodzenia... "Cokolwiek uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, mnieście uczynili!" - powiedział Jezus... [/FONT]
[FONT=Arial]Radosnych i beztroskich Świąt! i chwili refleksji życzę wszystkim odwiedzającym...[/FONT]