Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak jest w tych malych gminach ... To nie jest ich zadanie, mówią, ta opieka nad bezdomnymi zwierzętami.... Mam to u siebie. Chyba, że jakiś radny "normalny" sie trafi, z zewnatrz (żeby nie powiedzieć: z miasta), bo ludzie ze wsi nie widza problemu.
Tu musi zadziałać ktoś z zewnątrz, z duzej organizacji i przypomnieć Gminie o jej zadaniach :angryy: Tak, zeby uwierzyli, ze muszą pomóc bezdomnym psom, chociażby poprzez darmowe sterylizacjie, darmowe usypianie slepych miotów, czy umowa ze schroniskiem z prawdziweggo zdarzenia!

Kiedyś w Różanie było starsze rodzeństwo, bodajze Gumkowscy (?) i oni kolekcjonowali psy. Moze ten dziadek to on? Czytałam taki artykuł w naszym tygodniku Ostrołęckim....

W schronisku Pawłowicach k. Ciechanowa mielismy 2 wolontariuszki, Mycha102 i plamka, ale cos ich nie widzę na dogo?.... :shake:

• Replies 472
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

EVA2406 napisał(a):
Jest to w Różanie.
Dziadek jest podobno dziwny, bo nie chce pomocy. Gmina ponoć chciała mu te psy odebrać, ale się nie udało. Oni o tym wiedzą, ale nikt w tym kierunku nic nie robi.
Może ja jestem głupia, ale myślę ( tak jak i kilka osób z którymi rozmawiałam), że nie powinno się tych psów mu zabierać ( a na pewno nie wszystkich), tylko pomóc w formie sterylek ,kastracji, szczepień i karmy. Tylko gmina nie zamierza nic w tym kierunku zrobić, a poza tym nikt inny o tym nie wie.
Boje się, że tam jest gorzej jak w Krężelu :-(.
Ja nie mam takiego przebicia jak arka czy emir. Dla nich są media, policja i inne instytucje, a ze mną nikt nie będzie rozmawiał.

Ewo proponuje zalozyc nowy watek i to w Psach w potrzebie...bo zaczniemy sie tutaj rozpisywac i psiaki malagos tzn wasze na tym ucierpia

i z tego watku moze cos wyniknie - mam nadzieje jakas pomoc,
dziadek chyba sie rusza stamtad jesli tych psow setka to gdzie one sie mieszcza, gdzie spia co jedza same siebie...!?? tak mowisz ze to moze byc Krezel..hmmm

zakladaj watek chocby pod tytulem Dzisiaj ROZAN nowy Kreże nowe Krzyczki? 100 psow pod "opieka" jednego czlowieka !
co robic?

moze jakis inny tytul nie wiem....

Posted

malagos napisał(a):
Tak jest w tych malych gminach ... To nie jest ich zadanie, mówią, ta opieka nad bezdomnymi zwierzętami.... Mam to u siebie. Chyba, że jakiś radny "normalny" sie trafi, z zewnatrz (żeby nie powiedzieć: z miasta), bo ludzie ze wsi nie widza problemu.
Tu musi zadziałać ktoś z zewnątrz, z duzej organizacji i przypomnieć Gminie o jej zadaniach :angryy: Tak, zeby uwierzyli, ze muszą pomóc bezdomnym psom, chociażby poprzez darmowe sterylizacjie, darmowe usypianie slepych miotów, czy umowa ze schroniskiem z prawdziweggo zdarzenia!

Kiedyś w Różanie było starsze rodzeństwo, bodajze Gumkowscy (?) i oni kolekcjonowali psy. Moze ten dziadek to on? Czytałam taki artykuł w naszym tygodniku Ostrołęckim....

W schronisku Pawłowicach k. Ciechanowa mielismy 2 wolontariuszki, Mycha102 i plamka, ale cos ich nie widzę na dogo?.... :shake:

Tak, on się nazywa Gumowski. Poza nim tam mieszka jeszcze jakieś dwie stare osoby ( obydwie podobno leżące). Tam trzeba pojechać z aparatem i nagłośnić sprawę, bo jak poszła pani Kasia do gminy to patrzyli na nią jak na kosmitkę.

Posted

karma od pixie nie jest od pixie, tylko od lamia2 :loveu: ktora dzis przytragała do mnie worków niemało:crazyeye:

prosze podajcie, czy sa szczeniaki tzn od malucha do 1go roku wsrod tych psow dokarmianych przez te Panie
nie te ktore sa u jayo. bo szczeniaki u jayo tez od lamii2 :loveu:dostana karmę

no i kiedy moge liczyc na odbior?
z Zoliborza

Posted

esperanza napisał(a):
Pixie czy karma dla maluchów Różanki też jest u Ciebie?
Mogę odebrać w najbliższym tygodniu, tylko podaj proszę numer do siebie na pw.

Nie jest u lamia2 - tak zrozumialam z jej wczorajszego pw
to co jest u mnie to jakims cudem jeszcze wygrzebane w garazu, bo lamia2 nawet nie sadzila ze jeszcze jest, tylko wlasnie bardzo abrdzo ja prosilam, nawet pisalam do paros, nie wiedzac ze blagam o karme dla szczeniaczkow o ktore zadbala juz jola
chcialam wycyganic choc 20 kg z tych 100 kg ktore dla jayo Lamia2 przygotowala, wlasnie dla szczeniakow sw. franciszka

wiec to co mam to znalezione dodatkowo

co do tej karmy dla karmicielek psow bezdomnych w Rozanie to jest u mnie - rozdysponowalam dwa worki tej karmy dla nich -po te zapraszam

jesli wygodniej Ci odebrac u mnie wszystko moze popros lamia2 by do mnie tamte worki podrzucila zabralabys wszystko za jednym zamachem
raczej siedze w domu taka mam prace...

zaraz podam numer na pw

w tej sytuacji juz 1 worek pojechal do szczeniakow z halinowa wyrwanych z jamy z suczka..
inne rozdysponowuje dla innych w potrzebie

Posted

malagos napisał(a):
Z bazarku uzbierało sie 78 zł, jak tylko wpłyną na konto, przeleję jayo albo Esperanzie.

te Twoje bazarki to jakies cudenka :-) wystawiaj dalej :loveu:

Posted

jayo napisał(a):
te Twoje bazarki to jakies cudenka :-) wystawiaj dalej :loveu:

ale ja już nie mam kasy :crazyeye:.

Być może w przyszły weekend lub w następny uda mi się pojechać do Różana. Spróbuję wtedy podjechać do tego pana, choć on podobno mocno humorzasty i nie chce nikogo wpuszczać. Może trochę karmy postaramy się mu dać i wtedy uda się pogadać i zorientować w ogromie tragedii, bo tragedia tam na pewno jest.
Skąd mam odebrać tę karmę dla dziewczyn z Różana?

Posted

EVA2406 napisał(a):
ale ja już nie mam kasy :crazyeye:.

Być może w przyszły weekend lub w następny uda mi się pojechać do Różana. Spróbuję wtedy podjechać do tego pana, choć on podobno mocno humorzasty i nie chce nikogo wpuszczać. Może trochę karmy postaramy się mu dać i wtedy uda się pogadać i zorientować w ogromie tragedii, bo tragedia tam na pewno jest.
Skąd mam odebrać tę karmę dla dziewczyn z Różana?

Ewuś, skontaktuj sie z pixie albo lamia2, to one maja karmę.

Posted

czegos tu nie rozumiem najpierw esperanza mowi ze przyjedzie prosi mnie o podanie kontaktu na pw teraz Ewa pyta...gdzie jest karma..a bylo to wszystko w watku dwie strony wczesniej

hmmm
wyjasnijcie mi prosze - juz pytalam czy "dziewczyny z rozana" to te dokarmiajace ok 10 psow
jesli to te to mam na ten cel dwa worki karmy
jesli zas chodzi o karme dla szczeniakow dla Jayo ma ja lamia2

obojetne kto te dwa worki ode mnie odbierze, ustalcie to miedzy soba, by nie bylo nieporozumien potem

Posted

mtf zalesie napisał(a):
prosze o pw z kontem na potrzeby tych stu psow lub psow przy kosciele to wplace na te ktore beda w wiekszej potrzebie ale po 20 tym jak wroce z urlopu

Eva, malagos - mozecie jakos sprawdzic co sie dzieje z tymi 100 psami w Rozanie???

Posted

Pixie, ja zrozumiałam, że esperanza bierze karmę dla szczeniaków spod kościoła ( te zabrane z Różana), a ja mam wziąć dla dziewczyn dokarmiających psy w Różanie.
Jeśli esperanza odbierze jedne i drugie i zawiezie do Różana to tym lepiej.

Tą 100 tkę w Różanie mogę spróbować zobaczyć w ten lub następny weekend. Jeszcze nie wiem jak mi się ułoży i kiedy będę mogła jechać.

Posted

Eva2406 ja mogę zabrać karmę dla Różanki i maluchów, ale jak zrozumiałam dla nich karmę ma Lamia2.
Nie wiem, kiedy będziemy w okolicach Różana, więc lepiej byś Ty zabrała dla karmicielek.

Posted

Kochana Tomcug ma kupę forsy z ksiażkowego bazarku dla piesków! :cool3: :multi: Ta to dopiero robi bazarki, no, no :crazyeye: :lol: Komu ma przesłać, esperanza czy jayo?

Posted

malagos napisał(a):
Kochana Tomcug ma kupę forsy z ksiażkowego bazarku dla piesków! :cool3: :multi: Ta to dopiero robi bazarki, no, no :crazyeye: :lol: Komu ma przesłać, esperanza czy jayo?

Malagos - wszystko jedno - ale pewnie mnie, bo czesciej jezdze do psiakow.. placic za kojce i z wizytami do weta..

Karme dla Rozanki i szczeniorow, ktore sa juz na tymczasie pod warszawa odbierzemy od lamii, pixie - sorki za zamieszanie..

Posted

esperanza napisał(a):
Eva2406 ja mogę zabrać karmę dla Różanki i maluchów, ale jak zrozumiałam dla nich karmę ma Lamia2.
Nie wiem, kiedy będziemy w okolicach Różana, więc lepiej byś Ty zabrała dla karmicielek.

Oki. To w takim razie Pixie podrzuć mi na pw kontakt tel do siebie, to się jakoś umówimy.