esperanza Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Bardzo się cieszę, że udało się zabrać także matkę :multi: Czekamy na fotki Różanki. :razz: W sobotę możemy zabrać rodzinkę do płatnego kojca, chociaż zapewne lepiej by było, gdyby znalazły się dt dla psiaków. Quote
malagos Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 esperanza napisał(a):Bardzo się cieszę, że udało się zabrać także matkę :multi: Czekamy na fotki Różanki. :razz: W sobotę możemy zabrać rodzinkę do płatnego kojca, chociaż zapewne lepiej by było, gdyby znalazły się dt dla psiaków. pytam juz ludzi dookoła, może ktoś chce szczeniaka, jutro zrobie akcję w Urzędzie Gminy. Ale nie jestem optymistką w tym względzie.... Quote
tomcug Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Co za historia :shake:. Niech zdychają, ludzie są ważniejsi, tak. Napisz, Małgosiu, kiedy będą się nadawały do adopcji to poogłaszamy. A jaka jeszcze konkretna pomoc potrzebna, wiem, że najbardziej dom, ale może jeszcze coś. Quote
malagos Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 potrzebne są pieniadze na utrzymanie pisków, jak trafią do płatnego kojca koło Warszawy... U mnie nie ma warunków dla tej rodzinki, robię tylko za "dom tymczasowo-tymczasowy" i łapacza psów :cool3: :diabloti: Quote
esperanza Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Maluchy będą wymagały szczepienia, karmy. Za tydzień pewnie dobrze by je było zabrać po dwa do domowego dt, by przyzwyczajały się do ludzi i środowiska domowego, więc dt będą potrzebne. Wielkie dzięki dla wszystkich osób uczestniczących w dzisiejszej akcji :loveu: Quote
EVA2406 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 I sunię jak skończy karmić i odpocznie trzeba koniecznie wysterylizować, żeby nie było następnych szczeniorów. Może gmina Różan ma jakiś fundusz na sterylki Quote
EVA2406 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Pierwsza prawdziwie spokojna i bezpieczna noc mamy i jej dzieci. Śpijcie spokojnie, nic wam nie grozi. Quote
BIANKA1 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Wstawać świetoszki .:evil_lol: A swoją drogą Malagos ma szczęście do "koscielniaków " :cool3: Quote
pixie Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 [quote name='BIANKA1']Wstawać świetoszki .:evil_lol: A swoją drogą Malagos ma szczęście do "koscielniaków " :cool3: ani w pole ani do pracy u wielbnego nie musza isc:eviltong: dajze im pospac!:mad: Małgosiu jestem pełna podziwu!:loveu: tomcug juz widzialam, ze jest w gotowości Do domu stalego przed odrobaczeniem i szcze pieniami, chyba lepiej nie... Skarbonka na maluchy potrzebna Mamuska musi poczekac, dzieci najwazniejsze!:placz: Ilez to tych złotoweczek potrzeba podlicz z grubsza i podaj w pierwszym poscie, w tytule /? / Quote
beam6 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Małgosiu - chylę czoła przed Tobą. I przed Panią Kasią też. I tymi innymi Paniami, które okazały serce i wrażliwość na psią niedolę.:loveu: Na temat "wielebnego":mad: i robotników :mad:nie będę się wyrażać bo nie chcę dostać bana. Szczylki fantastyczne :loveu: Teraz wyjeżdżam, ale zaraz po powrocie (7 września) zrobię bazarek w intencji sterylizacji Różanki - mam z czego, narobiło mi się trochę :razz:. Jak się nie uzbiera to dołożę - ergo Różanka ma sponsora "sterylkowego" :evil_lol: Wymiziaj Mamusię i Szczeniory do Ciotki :loveu: Quote
malagos Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Maluchy rano spaływ budce z mamusią, przytulone, nie słyszaly nawet, jak weszlam do sadu. Ale jak mnie zobaczyły, wszystkie wyroiły sie na trawkę, radość ogromna. Dostaly jedzonko, kaszę z drobinkami mięska i marchewką, a mamusia osobno, ale jadla powoli, nie łapczywie. Ale dzis leje, wiec mam nadzieję, ze nie bedą tak sobie biegaly, tylko się schowają pod dach. Ja myślę, ze jak sie znajdzie dobry, pewny dom, to maluszek jeden czy 2 może juz iść, tylko po odrobaczeniu. Po tygodniu, 10 dniach pierwsze szczepienie. Quote
Jo37 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Ale historia . A ja bym napisała list do biskupa . To przez takich klechów jak ten z Różana zwierzęta na wsi mają taki los . A może jakaś organizacja pro- zwierzęca mogła podać tego księdza do sądu . Quote
jayo Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Ciotki, jesli w ekspresowym tempie uda Wam sie nam pomoc wydac nasze zaszczepione maluchy z ogrodka (http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117720&page=7) - to znow moge ponegocjowac z TZem, zeby udostepnic im nasza budke na narzedzia (malgosiu - prawda, ze najlepszy patent zamiast kojca :-). Jesli nie, bedziemy kombinowac transport do platnego kojca, ale tam jest tylko kawalek boksu z buda ... Przed szczepieniem nie powinny isc do nowych domow :( Quote
malagos Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 esperanza napisał(a):Bardzo się cieszę, że udało się zabrać także matkę :multi: Czekamy na fotki Różanki. :razz: W sobotę możemy zabrać rodzinkę do płatnego kojca, chociaż zapewne lepiej by było, gdyby znalazły się dt dla psiaków. Czekam wiec jutro na Was.... Quote
EVA2406 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 A zdjęcia mamusi nie będzie? Maluchy są cudne i takie okrąglutkie ;). Domeczki, znajdujucie się szybciutko. Quote
tomcug Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Małgoś, mam sporo fajnych książek kupionych na bazarku i już przeczytanych (o tematyce psiej, te na dogo idą dobrze). Czy mogę wystawić bazarek na Twoje maluchy? Quote
BIANKA1 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Potrzebuje transport z Warszawy do Wrocławia :roll: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117111 Chyba że macie jakiś tymczas na miejscu . Quote
malagos Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 tomcug napisał(a):Małgoś, mam sporo fajnych książek kupionych na bazarku i już przeczytanych (o tematyce psiej, te na dogo idą dobrze). Czy mogę wystawić bazarek na Twoje maluchy? Baaardzo Cię proszę, wystaw! :multi: Ja wystawie broszki i wisiorki, , jak tylko wróci aparat z wakacji.. I jeżeli ja jutro jeszcze będę zyła, bo wczoraj wieczorem Asia przywiozła jamniczkę z hodowli, a mój domek (chcieli szczeniaka, a sunia ma ze 3 lata....) sie rozmyslił :crazyeye::shake: Zostałam na lodzie ze sliczną jamniczką, mąż do mnie sie nie odzywa :cool1: Quote
BIANKA1 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 malagos napisał(a):.. jeżeli ja jutro jeszcze będę zyła, bo wczoraj wieczorem Asia przywiozła jamniczkę z hodowli, a mój domek (chcieli szczeniaka, a sunia ma ze 3 lata....) sie rozmyslił :crazyeye::shake: Zostałam na lodzie ze sliczną jamniczką, mąż do mnie sie nie odzywa :cool1: Dla jamniczki znajdzie sie domek . Co tam że się nie odzywa :cool3:Przynajmniej masz świety spokój . Ja zaklepałam 4 szczenieta , a TZ o niczym nie wie :evil_lol: No i wysłałam go po persiczkę . A co tam . Jak szalec to szaleć :lol:Przecież mnie nie zabije :p Quote
malagos Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 ..... a jamniczka jest tak urocza, ze zbytnio nie martwie sie o jej przyszłosć, puściłam wici do znajomych warszawskich i takich, co tu u nas na wsi mają domki letniskowe, proszac o pomoc.... Quote
EVA2406 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Te jamniki rozchwytują jak świeże bułeczki ;). Dopiero było 18, później 11 a teraz już pewnie wszystkie domki znalazły. Najważniejsze jednak tu są 4 piękne kluchy i ich mamusia. Będą zdjęcia mamusi? Będzie podane konto, aby wspomóc rodzinkę? :mad: Malagos, a w jakim wieku Ty masz to swoje psiarstwo? Quote
tomcug Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Wystawiłam 2 bazarki z "psiowymi" książeczkami, podnoście proszę. Może coś komuś wpadnie w oko. ;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119614 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119615 Quote
malagos Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Evuś, poczekajmy na niedzielę, będzie już Tomek, i przyjadą dziewczyny po psią rodzinę. Porobimy zdjecia, każdemu maluchowi i mamusi. Konto też niech któras z osób pomagajacych poda, będziemy zbierać na opłacenie kojca i szczepieni dzieci, wystawimy bazarki. Jestem wdzieczna esperanzie, jayo i gemsi, ze nie zostawili mnie samej z kłopotem i pomagają mi. :buzi: Quote
malagos Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 [quote name='tomcug']Wystawiłam 2 bazarki z "psiowymi" książeczkami, podnoście proszę. Może coś komuś wpadnie w oko. ;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119614 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119615 Dziekujemy!! :loveu: Bardzo udane bazarki :multi: Quote
Recommended Posts