malagos Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 EVA2406 napisał(a):Skąd wziąć kasę na sterylki tych różańskich bezdomniaków? Pani Kasia i jej koleżanka robią tam co mogą, ale one same nic tam nie zdziałają na większą skalę. Jak im pomóc, aby nie straciły zapału i widziały efekty swoich wysiłków? Ja będe w Różanie w piatek, na godz. 11 mam szkolenie dla rolnikow. Moze by ktoś ze stowarzyszenia mógł przyjechać, czy EVA, bo warto iść do burmistrza pogadać- panie mówiły, ze z nimi nie bardzo chce rozmawiać, bo nie widzi problemu z bezdomnymi psami. Z "osobą urzedową" moze będzie inaczej.... Quote
EVA2406 Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 malagos napisał(a):Ja będe w Różanie w piatek, na godz. 11 mam szkolenie dla rolnikow. Moze by ktoś ze stowarzyszenia mógł przyjechać, czy EVA, bo warto iść do burmistrza pogadać- panie mówiły, ze z nimi nie bardzo chce rozmawiać, bo nie widzi problemu z bezdomnymi psami. Z "osobą urzedową" moze będzie inaczej.... Gosiu, myślę, że to powinien być ktoś z fundacji lub stowarzyszenia, bo oni inaczej rozmawiają z taką , jak to określiłaś, "osobą urzędową". Oni boją się , że stowarzyszenie może rozpętać jakąś medialną zadymę, a tego władze nie lubią :evil_lol:. Wiesz dobrze, że ja chętnie bym przyjechała, tym bardziej, że to piątek więc i wiejski jarmark bym zaliczła ;), ale znasz moją sytuację Quote
malagos Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 wiem, wiem :cool1: Moze ktoś ze stowarzyszenia tu zajrzy... Moze trzeba zajrzec wspólnie do p. G? Quote
esperanza Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Malagos zadzwonię do ciebie jutro. Słyszałam od Aleksnadry_B, że Klara znalazła dom :cool3: Sensowną chętną na Wacka odesłałam do jayo. Quote
pixie Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Aleksandra_B napisał(a):Kolejne maluchy :shake: Fatalos. a u ciotki Pixie karma dla tych nowych maluchow czeka:lol: inaczej nie moge pomoc... Ewuniu mozesz podjechac ktoregos dnia? Quote
esperanza Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Super :p Będziemy z beam6 w Różanie 15 listopada. Mam nadzieję, że spotkamy się wtedy z p.Małgosią i p.Kasią. Quote
gemsi Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 malagos napisał(a):ale duże :-o :multi: wcale nie takie duze, wazylismy je tydzien temu to mikolaj - 8kg placek - 9kg jacek - 12kg, wiec takie znowu duze to nie sa :diabloti: Quote
gemsi Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 pomocy... klony rosna, idzie zima, a one na zewnatrz Quote
malagos Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Takie ślicznoty, a jeszcze bez domku :shake: Quote
malagos Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 Gemsi, a gdzie one teraz są ? W kojcu tam pod warszawą, czy u Was? Quote
gemsi Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 malagos napisał(a):Gemsi, a gdzie one teraz są ? W kojcu tam pod warszawą, czy u Was? No u nas, w ogrodzie, bo w domu nie ma miejsca, maja do dyspozycji domek ogrodkowy, i dwie budy, biegaja luzem, nie sa nigdzie zamykane, spia gdzie chca, na szczescie jeszcze jest sucho i cieplo Quote
EVA2406 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 We wtorek rano jedzie samochód do Różana. Jeśli macie coś do przekazania to proszę o kontakt na pw lub tel. Quote
Aleksandra_B Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 EVA2406 udało Ci się zajrzeć do mamy Różanki? ciekawa jestem jak ona się miewa... Quote
EVA2406 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Aleksandra_B napisał(a):EVA2406 udało Ci się zajrzeć do mamy Różanki? ciekawa jestem jak ona się miewa... Niej jeszcze nie byłam :oops: . Chore dwa koty ( kroplówki, wizyty u weta), praca i dom......... nie wyrabiam się. W tym tygodniu nie dam rady, ale w przyszłym postaram sie tam zajrzeć, bo sama już jestem ciekawa czy sunia już mniej się boi. Quote
malagos Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Ale ona nie wróciła do Różana, jest gdzieś pod Warszawą? Martwie sie o te szczeniaki i maleńką mamę w Różanie, nie wiesz, co u nich? Nic p. Kasia nie mowiła? Quote
EVA2406 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Różanka ma budę ( z nowym materacykiem) z ogrodem w Warszawie. Myslałam, że psiaki szybciej znajdą domki niż mama. Szkoda maluchów, bo szybko rosną i co dalej....... Nie wiem co z nowymi różaniakami, nie rozmawiałam z p. Kasią. Quote
malagos Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 W "Tygodniku Ostrołęckim" wydaniu makowskim jest artykuł o sterylizacji ktek i suk (hmmmm, no taka rozmowa ze mną :oops:) i ....dodatkowa strona o zwierzętach :cool3: Quote
EVA2406 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 W najnowszym numerze? Może wreszcie cos dotrze pod strzechy? choć czarno to widzę :razz: Quote
malagos Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 kochani, buda i kojec w sadzie staje sie rzeczywistoscią, a korzysci?... :loveu: tu bazarek, proszę zajrzec http://www.dogomania.pl/forum/f99/rewelacyjne-broszurki-ogrodnicze-kulinarne-plus-gratis-wznowienie-123994/ Quote
malagos Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 no, maluchym szukac domku, tam w Różanie kolejne czekają :shake: :-( Quote
gemsi Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 No kobiety, dobra, bo widze ze sie temat zastał strasznie, Maluchy sa cudowne i śliczne ale MUSZA w ciagu tygodnia od nas wyjechac, mamy problemy z sąsiadami, a zwlaszcza z jednym, a w przyszlym tygodniu musimy wyjechac na kilka dni. Nie mamy NIKOGO kto by sie dal namowic na siedzenie z psami. Quote
malagos Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 Gdzie są ogłaszane i czy maja allegro? Quote
Recommended Posts