esperanza Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Oj przydałoby się. Różanki już się przyzwyczaiły do dt i stróżują. Quote
anetek100 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 ogloszenia sa na stronach: kupiepsa, aleokazja, eoferty.com, dwukropek, pineska, gumtree, adopcjapsa Quote
malagos Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 anetek, dzięki wielkie! no to czekamy tylko na tę lawinę telefonow i maili ;) Quote
esperanza Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Dziękujemy. Wskazany byłby inny dt dla przynajmniej jednego, bo walczą między sobą. Quote
malagos Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 cholercia, moze tytuł zmienić?... Co? Quote
malagos Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 Zmieniłam tytuł. Czyli 3 pieski 4 miesieczne szukaja domu! Quote
malagos Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Podnoszę, bo sprawa jest pilna! Quote
żabusia Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Temu bezdusznemu klesze należy się kara. Co innego robotnicy, co innego ksiądz, który powinien świecić przykładem, skoro poucza innych sam powinien być bez skazy. To zły i prymitywny facet. Będę się modlić aby zbiry którejś nocy poderżnęły mu gardło, w pełni na to zasługuje. Quote
malagos Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 żabusia napisał(a):Temu bezdusznemu klesze należy się kara. Co innego robotnicy, co innego ksiądz, który powinien świecić przykładem, skoro poucza innych sam powinien być bez skazy. To zły i prymitywny facet. Będę się modlić aby zbiry którejś nocy poderżnęły mu gardło, w pełni na to zasługuje. ej, żabusia, trochę miłosierdzia dal bliźnich! A pieseczki nadal bez domu! :shake: Quote
maja602 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Żbusia ma zdrowe poglądy. Takie jak ja. Aczkolwiek zbirów nie będę wspierać modlitwą. Ja też się zastanwiałam gdzie był "ksiądz dobrodziej" gdy w JEGO kościele rozgrywała się tragedia zwierząt? Czy chociaż raz dał miskę jedzenia dla karmiącej suczki? Gdyby z ambony częściej się mówiło o szacunku do zwierząt, a nie na tematy polityczne, może mniej z nich przeżywałoby piekło na ziemi. Quote
żabusia Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 maja602 napisał(a):Żbusia ma zdrowe poglądy. Takie jak ja. Aczkolwiek zbirów nie będę wspierać modlitwą. Ja też się zastanwiałam gdzie był "ksiądz dobrodziej" gdy w JEGO kościele rozgrywała się tragedia zwierząt? Czy chociaż raz dał miskę jedzenia dla karmiącej suczki? Gdyby z ambony częściej się mówiło o szacunku do zwierząt, a nie na tematy polityczne, może mniej z nich przeżywałoby piekło na ziemi. Widzę, że nie czytałaś całego wątku. Wprost przeciwnie ON ZAKAZAŁ DAWAĆ IM JEDZENIE I NAWET ZABRAŁ IM MISKĘ Z WODĄ A POTEM KAZAŁ ZABETONOWAĆ WEJŚCIE DO LOCHU (str 2 wątku). Stąd moje oburzenie. A miłosierdzia dla takich mieć nie będę bo to żaden mój bliźni, to zły, bezduszny i prymitywny gach i życzę mu i jemu podobnym wszystkiego co najgorsze. Quote
maja602 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Żabusia. Ja mam dokładnie takie samo zdanie jak Ty. To zwykły szubrawiec. Quote
mtf zalesie Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 czy mozna o jego zachowaniu gdzies napisac /wlaczajac list do parafii/i nie odbedzie sie to ze szkoda dla osob pomagajacych psom w tej miejscowosci.chcialabym cos takiego zrobic ale nie wiem czy nie zaszkodze Quote
malagos Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 ja bym nic nie robiła w tej sprawie, trzy panie pomagajace są tam znane i juz szykanowane, do burmistrza pisane są listy oskarżajace (a oskarzeniem jest to, że dokarmiają bezdomne psy :shake:), mają pod opieką teraz sunię z malymi i kilka innych bid. Afera z ksiedzem nie pomoze im na pewno. Quote
maja602 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Jestem tego samego zdania co malagos. To jest walka z wiatrakami a kobiety, które tam mieszkają i pomagają zwierzętom będą miły jeszcze większe nieprzyjemności. Ten ksiądz, to tak jak napisałam szubrawiec, ale jeszcze gorsi mogą być fanatycy, którzy go słuchają. Quote
gemsi Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Kobiety, pomocy !!! ogloszenia please, psy siedza w ogrodzie, maja cieply kąt, ocieplana buda wypchana sianem, siersci tez maja sporo, niemniej jednak.... TO NIE JEST MIEJSCE DLA TYCH MALUCHOW, my nie mamy miejsca w domu, nie mamy tez teraz czasu na oglaszanie (pozmienialy nam sie warunki pracy i nie mamy juz tyle czasu co kiedys), blagam o pomoc, te psy musza od nas wyjsc jak najszybciej bo swiat sie nam wali, i ja nie przesadzam... na prawde prosimy o PILNĄ POMOC, Quote
EVA2406 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Też jestem zdania, że nie można robić glośnej afery, bo najbardziej ucierpią kobiety pomagające bezdomnym psom i kotom oraz same zwierzęta. Poza tym przypominam, że to jest mała mieścina i ksiądz dobrodziej jest tam kimś ważnym i ogólnie szanowanym. Na dodatek powiem, że w tym kościele byłam kilka razy na ślubach i pogrzebach i takiego "bełkotu" na kazaniu dawno nie słyszałam. Ale naważniejsze są psiaki i domki dla nich, bo zima tuż, tuż Quote
maja602 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Dzsiaj dałam ogłoszenia do miesięcznika "Przyjaciel Pies". Zostanie zamieszczone w nr. styczniowym, który będzie w sprzedaży od 17 grudnia. Zamieściłam też ogłoszenia na stronie miesięcznika "Mój pies". Podałam namiary na siebie, bo jest to wdrukowane automatycznie. Jeżeli się ktoś zgłosi, to przekieruję do domu tymczsowego piesków. Przy okazji ogłosiłam też "moje" koteczki. Liczę na sukces. :laola: Quote
malagos Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Gemsi, ogłoszenia piesków są, i to nawet wiele, nie wiem, co jeszcze mozemy zrobić?... Może poproś kogoś innego, speca od ogłoszeń, o dodatkowe? Quote
gemsi Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 no to mlode maja pierwsze zabawy w sniegu... Quote
Aleksandra_B Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 A to jest Jacek, Placek czy Mikołaj? Quote
gemsi Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Aleksandra_B napisał(a):A to jest Jacek, Placek czy Mikołaj? odpowiedz jest prosta i oczywista : oczywiscie z Placek :D Quote
Witokret Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Matko, jakie one sa piekne.... :loveu:. To niewiarygodne, ze jeszcze nie maja domow :shake: Quote
Recommended Posts