Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Też bym chciała mieć tyle w samym domu. Fajnie to wygląda. Lubię jak jest dużo psiaków (w sumie mam 7 a w samym domu tylko 3). Koty też lubię ale nie aż tak jak psy a właściwie suki (musiałam być suką w poprzednim wcieleniu).

• Replies 472
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jacus jest cudnym przytulastym psem. Wywala brzuchol do glaskania bez przerwy. Jest taka ciapa w wielkim niezgrabnym cielsku.

Cielsku - bo wazy juz chyba w okolicach 25 kilosow, urosl okrutnie.
Musze jakies fotki nowe zrobic.
Ale mamy problem istotny raczej.
Chlopak boi sie samochodow, ruchu ulicznego, nowych miejsc. Jest lekliwy - taki byl od poczatku - chowal sie najbardziej z calej czworki.
Poza tym jest bezproblemowy, zachowuje czystosc, jest raczej cichy, wlazi w kacik do spania i znika albo wywala sie na srodku podlogi jak mu jest za goraco.
Tyle, ze trzeba go bedzie uczyc chodzenia na smyczy w miescie - jesli mialby trafic do mieszkania. Slabo to widze, o ile nie bedzie to doswiadczony psiarz.
Wiec szukamy domu z ogrodem raczej dla niego :roll:

Posted

żabusia napisał(a):
Owieczko, Twój banerek "Mój opiekun nie żyje" nie daje się otworzyć.

Wiesz co nie wiem czemu. Ja sie na tym nie znam :shake:
moze ktoś wytłumaczy czemu się banerek nie otwiera ?? :niewiem:

Posted

Owieczka napisał(a):
Wiesz co nie wiem czemu. Ja sie na tym nie znam :shake:
moze ktoś wytłumaczy czemu się banerek nie otwiera ?? :niewiem:

bo go nie "zlinkowalas" ;)

w edycji podpisu zaznacz banner i doloz linka do watku Sziszy.

Posted

malagos napisał(a):
To najwyższy czas dla tego mlodzieńca zmienić lokal... i dywan :diabloti:

Jestem za :lol: zwlaszcza, ze po dluzszym przebywaniu na dywanie, jakos fragmenty wspomnianego kraza po podlodze, a wzorkow na dywanie dzierganych przybywa :evil_lol:

Posted

Wczoraj byla bardzo mila rodzina spod Piaseczna z wizyta u Jacka.
Byli nim zchwyceni, ale... dzis sie rozmyslili, troche szybko jak na moj gust - ze wzgledu na to, ze Jacek, tak jak Mikolaj, byl slabo socjalizowany - patrz - jest lekliwy.
Mimo przebywania z nami, dziecmi, psami i kotami - nie udalo nam sie wytrzebic jego wszystkich strachow. Chlopak jetys nieufny do obcych, ale tez niekoniecznie dobrze sie czuje w ruchliwym otoczeniu.
Od poczatku Jacek byl strachopukiem najwiekszym, ale ktos, kto jest w stanie na poczatek stosowac szkolenie pozytywne choc troche - zdobedzie jego zaufanie.
Niestety, Panstwo mimo wielkiego serca, obawiaja sie, ze Jacek moe nie byc najlepszym towaryszem dla bawiacych sie dzieci.
Ja sobie dam reke obciac, ze przy wlasciwym traktowaniu - ten pies nigdy nie bedzie agresywny, bo jest ciapa do kwadratu. Ale to moje zdanie.

No i dalej szukamy.