Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cholera, szkoda, ze tak powiem. Ja obserwując np. taką moją Dalię, która jest u nas 5 lat, od szczeniaka, widzę, że pewne zachowania i lęki to chyba w genach są zakodowane.

• Replies 472
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mało jest psów, które przy pierwszym spotkaniu z nowymi właścicielami merdają ogonem i pchają się na kolana. Trzeba czasu żeby piesek się przyzwyczaił i nabrał zaufania.
Zatem szukamy innego domu. Ten nie był dla Jacka.

Posted

Ja myslę, ze jak koty sa domownikami i nie będa sie bały, to Jackowiak to zaakceptuje.
A ten domek w Milanówku nie chce suczki małej, po sterylizacji?... :cool3:

Posted

[quote name='malagos']Ja myslę, ze jak koty sa domownikami i nie będa sie bały, to Jackowiak to zaakceptuje.
A ten domek w Milanówku nie chce suczki małej, po sterylizacji?... :cool3:[/quote]

Malgosiu, jesli tylko zechca - zaproponuje Twoje panienki.
A co do kotow - to jak wiaomo - mamy paru domownikow pachnacych inaczej i Jacek niestety, usiluje sie z nimi zapoznawac w trudny do zaakceptowania sposob, aczkolwiek bezdzwiecznie. :evil_lol:
I ta metoda za chwile zostanie Rackiem ;)

Posted

A oprócz Racka będzie Placek, bo się państwu odwidziała adopcja :-(
Te psiaki mają strasznego pecha.
Sytuacja Mikołaja też nie jest różowa.
Opiekunki są niekonsekwentne w pracy z Mikołajem, a krzyki za posikiwanie w windzie bardzo pogłębiły problem. Pies boi się wychodzenia na spacery.

Posted

Niestety, tak sie zachowuja szczeniaki, ktore nazbyt dlugo przebywaja bez ludzia swojego - kojec ani ogrod nie daja prawie zadnych mozliwosci socjalizacji dla ludzi, ktorych nie ma godzinami w domu.

Zaproponujemy Panstwu w Milanowku Placka albo Jacka - do wyboru :-)

Posted

[quote name='maja602']Wiecie co. Chyba jestem mało bystra. To dla kogo szukamy domu? Dla Jacka, dla Placka czy dla Mikołaja? Czy dla wszystkich ?[/quote]

Dla Jacka i Placka, ktorego jutro odbieramy z nieudanej adopcji.
Z Mikolajem Pani z corka caly czas pracuje - ale nie jest to latwe, Pani nie ma wrodzonej cierpliwosci .. Nie poddaja sie, bardzo go pokochaly, ale na pewno obydwie strony sa coraz bardziej zestresowane :shake:

Posted

[quote name='jayo']W sobote jedziemy na wizyte przedadopcyjna do Milanowka.
Moze to bedzie ten dom...
Tyle, ze tam dwa koty :cool1:[/quote]
i jak wizyta? Na deser były truskawki w tym Milanówku? :evil_lol:

Posted

[quote name='malagos']i jak wizyta? Na deser były truskawki w tym Milanówku? :evil_lol:[/quote]

wizyta (tfu, tfu, zeby nie zapeszac) bardzo dobrze. Domek z porządnym ogrodzeniem, ladny kawałek placu. Zdziwiony byłem reakcją Jacusia, zadowolony , wesoło machający ogonem. Przed chwilą dzwoniłem do Jacka, zjadł pełna michę, apetyt dopisuje, wygląda na to że wszytko OK (tfu, tfu, zeby nie zapeszac)

Posted

[quote name='maja602']Wiecie co. Chyba jestem mało bystra. To dla kogo szukamy domu? Dla Jacka, dla Placka czy dla Mikołaja? Czy dla wszystkich ?[/quote]

Na chwilę obecną szukamy ODPOWIEDZIALNEGO domu dla Placka, i wierzący modlą się o to żeby Mikołaj się oswoił w nowym miejscu, a niewierzący trzymają kciuki.
Placek ... aaaa.... nie bede sie rozpisywał, trochę lękowy, ale bardzo przyjasnie nastawiony do wszystkiego (mimo wszystko), :)

Posted

[quote name='maja602']Czyli w chwili obecnej mamy jednego Różanka szukajacego domu. Chyba najlepiej z ogródkiem, nie w bloku.[/quote]

Przede wszystkim z dobrymi czlowiekami..

Posted

Malagos - zmien tytul, ze szukamy domu dla Placka :-)
Chlopak wala nam sie po kanapach w ramach uczlowieczania chyba, a nie socjalizacji :evil_lol:
Zaczyna powoli odżywac - ale jeszcze troche pracy przed nami - wyprowadzania na smyczy i oswajania z innym swiatem niz wiocha.

Posted

[quote name='jayo']
Chlopak wala nam sie po kanapach w ramach uczlowieczania chyba, a nie socjalizacji :evil_lol:
Zaczyna powoli odżywac - ale jeszcze troche pracy przed nami - wyprowadzania na smyczy i oswajania z innym swiatem niz wiocha.

walajac sie na kanapie