Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Rybc!a'][FONT=Arial][FONT=Verdana]Do schroniska trafiła jako szczenię, wraz ze swoimi siostrami. Tylko jedna z nich znalazła nowy, odpowiedzialny dom . Maja została ofiarą nieodpowiedzialności ludzi, ludzi, którzy nie zdają sobie sprawy z konsekwencji i obowiązków, które wiążą się z nabyciem psa. Kilka dni po adopcji, Maja została wyrzucona na ulicę. Jedna z elbląskich wolontariuszek znalazła ją i byłyśmy zmuszone oddać ją z powrotem do schroniska. Była bardzo apatyczna- był upał, a ona zmuszona była do koczowania do jednej z najbardziej ruchliwych okolic Elbląga.[/FONT][/FONT]
Jeżeli faktycznie trafiła do schronu jako szczenię, to będzie wymagała sporo pracy. Musi trafić do DT, albo do wyjątkowego domu.
Rybc!a, jak ona się zachowywała na wolności i wobec Was? Napisałaś tylko tyle, że była apatyczna... Skąd wiesz, że została wyrzucona? Może uciekła?

Posted

Była bardzo spokojna, obojętna, apatyczna. Tak, jakby na niczym jej nie zależało . Dała się wziąć na ręce, nie szczekała, nie cieszyła się, wyglądała, jakby była zaspana.

Ona leżała w jednym miejscu, albo w nim stała. Jakby czekała. Nie ruszała się stamtąd. Charly dała jej jedzenia, ale nie chciała. Była bardzo, bardzo smutna .

Tak, hop!- zgodzę się. Jej potrzebny jest DT , lub wspaniały dom. W schronisku są też jej dwie siostry .

Posted

Nie znajdzie domu z nadziei-TYLKO z ogłoszeń,allegro, plakatów,jej jest potrzebny natychmiastowe opuszczenie tego ohydnego przybytku-czy naprawdę nikt nie moze jej zabrac na tymczas-to nie jest takie trudne: Hop-mam doświadczenie z dzikuskami-to nie boli tak bardzo ,głównie potrzebny jest anielski spokój i wyrozumiałośc-ale jaka zapłata: miodzio:lol: ......,może hotelik u pati( 15zł),-wyszykowana dużo szybciej ma szanse na dom...kurcze za chwile będzie juz po wszystkim..:shake:

Posted

[quote name='Rybc!a']Była bardzo spokojna, obojętna, apatyczna. Tak, jakby na niczym jej nie zależało . Dała się wziąć na ręce, nie szczekała, nie cieszyła się, wyglądała, jakby była zaspana.

Ona leżała w jednym miejscu, albo w nim stała. Jakby czekała. Nie ruszała się stamtąd. Charly dała jej jedzenia, ale nie chciała. Była bardzo, bardzo smutna .

Tak, hop!- zgodzę się. Jej potrzebny jest DT , lub wspaniały dom. W schronisku są też jej dwie siostry .
Pewnie przeżyła szok i była wyczerpana. Mógł ją potrącić samochód... Siostry są również śliczne.

Posted

[quote name='koss']Nie znajdzie domu z nadziei-TYLKO z ogłoszeń,allegro, plakatów,jej jest potrzebny natychmiastowe opuszczenie tego ohydnego przybytku-czy naprawdę nikt nie moze jej zabrac na tymczas-to nie jest takie trudne: Hop-mam doświadczenie z dzikuskami-to nie boli tak bardzo ,głównie potrzebny jest anielski spokój i wyrozumiałośc-ale jaka zapłata: miodzio:lol: ......,może hotelik u pati( 15zł),-wyszykowana dużo szybciej ma szanse na dom...kurcze za chwile będzie juz po wszystkim..:shake:
Koss, ja też mam doświadczenie z dzikuskami - nie tylko tymi z dogo. Zwracam na to uwagę, bo nie każdy wie jak to jest i nie każdy sobie z takimi psami radzi. Dlatego aż się prosi DT, w którym suczka zostanie przygotowana do adopcji - fizycznie i psychicznie.

Posted

gdybym tylko mogla odrazu bym ja wziela na Dt ale mam psa ktory nie akceptuje innych ,jest egoista broni zabawek ,jedzenia ,mnie , juz nawet pokazywalam mamie ta pieknosc :roll: ...

jak bede mogla jakos pomoc to oczywiscie pomoge ;)

Posted

DT lub hotel by był super. Tylko kto się podejmie? Im bliżej tym lepiej... choć i odległość pewnie by się dało pokonać gdyby była szansa.
A kasa...? Hotel to co najmniej 400 zł miesięcznie przez nie wiadomo jaki czas niestety... :(

Posted

Ryba - czy nikt nie pytał o Majke-o 2 inne psy, które ogłosiłam pytaja ,mailuja do mnie ,dlaczego nie o Maję :-(-ona jest obiektywnie najładniejsz z nich:shake:
W ogłoszeniu Majki dałm tylko Twój kontakt....czekanie mnie przygnebia- i te deszcze...

Posted

Rybc!a napisał(a):
Jedna pani pytała- ale ja nie jestem pewna jej stosunku do kotów. Chyba się rozmyśliła .

to ja pani podesłałam linka....szkoda, że nie wiadomo jak sunia do kotów - domek pod Krakowem, z rozmowy super...no ale...to młoda sunia, więc myślę, że dałaby radę się dogadać

Posted

kokosy.pl
gieldaogloszen.pl
kupiepsa.pl
zwierzeta.low.pl
przygarnijzwierzaka.pl
mammisia.pl
ojej.pl
bono-polska.pl
animalia.pl
adopcjapsa.pl
vetmozga.com