Sabina02 Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 [quote name='madzia828']Rybcia mała ma allegro? Tak, ja caly czas jej odnawiam Allegro. Oto aktualne: Allegro Quote
hop! Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [quote name='Rybc!a'][FONT=Arial][FONT=Verdana]Do schroniska trafiła jako szczenię, wraz ze swoimi siostrami. Tylko jedna z nich znalazła nowy, odpowiedzialny dom . Maja została ofiarą nieodpowiedzialności ludzi, ludzi, którzy nie zdają sobie sprawy z konsekwencji i obowiązków, które wiążą się z nabyciem psa. Kilka dni po adopcji, Maja została wyrzucona na ulicę. Jedna z elbląskich wolontariuszek znalazła ją i byłyśmy zmuszone oddać ją z powrotem do schroniska. Była bardzo apatyczna- był upał, a ona zmuszona była do koczowania do jednej z najbardziej ruchliwych okolic Elbląga.[/FONT][/FONT] Jeżeli faktycznie trafiła do schronu jako szczenię, to będzie wymagała sporo pracy. Musi trafić do DT, albo do wyjątkowego domu. Rybc!a, jak ona się zachowywała na wolności i wobec Was? Napisałaś tylko tyle, że była apatyczna... Skąd wiesz, że została wyrzucona? Może uciekła? Quote
Rybc!a Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 Była bardzo spokojna, obojętna, apatyczna. Tak, jakby na niczym jej nie zależało . Dała się wziąć na ręce, nie szczekała, nie cieszyła się, wyglądała, jakby była zaspana. Ona leżała w jednym miejscu, albo w nim stała. Jakby czekała. Nie ruszała się stamtąd. Charly dała jej jedzenia, ale nie chciała. Była bardzo, bardzo smutna . Tak, hop!- zgodzę się. Jej potrzebny jest DT , lub wspaniały dom. W schronisku są też jej dwie siostry . Quote
:: FiGa :: Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Rybciu powiedz mi skąd u Was TAKIE slicznosci w schronie? :crazyeye: Mała mnie zniewolila, no po prostu nie mam słow :loveu: Quote
gops Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 sliczna uszy to ma jak BF :loveu: mam nadzieje ze znajdzie dobry DS albo chcociaz Dt :roll: Quote
koss Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Nie znajdzie domu z nadziei-TYLKO z ogłoszeń,allegro, plakatów,jej jest potrzebny natychmiastowe opuszczenie tego ohydnego przybytku-czy naprawdę nikt nie moze jej zabrac na tymczas-to nie jest takie trudne: Hop-mam doświadczenie z dzikuskami-to nie boli tak bardzo ,głównie potrzebny jest anielski spokój i wyrozumiałośc-ale jaka zapłata: miodzio:lol: ......,może hotelik u pati( 15zł),-wyszykowana dużo szybciej ma szanse na dom...kurcze za chwile będzie juz po wszystkim..:shake: Quote
hop! Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [quote name='Rybc!a']Była bardzo spokojna, obojętna, apatyczna. Tak, jakby na niczym jej nie zależało . Dała się wziąć na ręce, nie szczekała, nie cieszyła się, wyglądała, jakby była zaspana. Ona leżała w jednym miejscu, albo w nim stała. Jakby czekała. Nie ruszała się stamtąd. Charly dała jej jedzenia, ale nie chciała. Była bardzo, bardzo smutna . Tak, hop!- zgodzę się. Jej potrzebny jest DT , lub wspaniały dom. W schronisku są też jej dwie siostry . Pewnie przeżyła szok i była wyczerpana. Mógł ją potrącić samochód... Siostry są również śliczne. Quote
hop! Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [quote name='koss']Nie znajdzie domu z nadziei-TYLKO z ogłoszeń,allegro, plakatów,jej jest potrzebny natychmiastowe opuszczenie tego ohydnego przybytku-czy naprawdę nikt nie moze jej zabrac na tymczas-to nie jest takie trudne: Hop-mam doświadczenie z dzikuskami-to nie boli tak bardzo ,głównie potrzebny jest anielski spokój i wyrozumiałośc-ale jaka zapłata: miodzio:lol: ......,może hotelik u pati( 15zł),-wyszykowana dużo szybciej ma szanse na dom...kurcze za chwile będzie juz po wszystkim..:shake: Koss, ja też mam doświadczenie z dzikuskami - nie tylko tymi z dogo. Zwracam na to uwagę, bo nie każdy wie jak to jest i nie każdy sobie z takimi psami radzi. Dlatego aż się prosi DT, w którym suczka zostanie przygotowana do adopcji - fizycznie i psychicznie. Quote
koss Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 WRZUCIŁAM SUNIE NA TRÓMIEJSKIE OGŁOSZENIA :crazyeye:-DZIEWCZYNY A CO W SPRAWIE HOTELIKU??????????????? Quote
gops Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 gdybym tylko mogla odrazu bym ja wziela na Dt ale mam psa ktory nie akceptuje innych ,jest egoista broni zabawek ,jedzenia ,mnie , juz nawet pokazywalam mamie ta pieknosc :roll: ... jak bede mogla jakos pomoc to oczywiscie pomoge ;) Quote
nika28 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 A jaka ona jest, duża, średnia, czy taka mniejsza ??? :-( Quote
koss Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 12 kg, mocno średnia-ona potrzebuje pomocy ,proszę:-( chociaż lub aż o tymczas...:-( Quote
weszka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 DT lub hotel by był super. Tylko kto się podejmie? Im bliżej tym lepiej... choć i odległość pewnie by się dało pokonać gdyby była szansa. A kasa...? Hotel to co najmniej 400 zł miesięcznie przez nie wiadomo jaki czas niestety... :( Quote
hop! Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='nika28']A jaka ona jest, duża, średnia, czy taka mniejsza ??? :-( Rybc!a napisała, że sięga do kolana i waży może 15-17 kg. http://www.dogomania.pl/forum/11111132-post93.html Quote
koss Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Ryba - czy nikt nie pytał o Majke-o 2 inne psy, które ogłosiłam pytaja ,mailuja do mnie ,dlaczego nie o Maję :-(-ona jest obiektywnie najładniejsz z nich:shake: W ogłoszeniu Majki dałm tylko Twój kontakt....czekanie mnie przygnebia- i te deszcze... Quote
Rybc!a Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Jedna pani pytała- ale ja nie jestem pewna jej stosunku do kotów. Chyba się rozmyśliła . Quote
andzia69 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Rybc!a napisał(a):Jedna pani pytała- ale ja nie jestem pewna jej stosunku do kotów. Chyba się rozmyśliła . to ja pani podesłałam linka....szkoda, że nie wiadomo jak sunia do kotów - domek pod Krakowem, z rozmowy super...no ale...to młoda sunia, więc myślę, że dałaby radę się dogadać Quote
Miśka84 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Hopnę cię mała i wstawię sobie twój banerek:roll: Quote
Rybc!a Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 Andziu, też to powiedziałam Pani . Quote
Vitka Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Ja myślę, że to też w dużej mierze zależy od kota. Jeżeli kot nie ma nic do psów to Majuni będzie łatwiej go zaakceptować. ;) Quote
weszka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Nie tracimy wiary w domek! Musi się znaleźć dla takiego cuda. Quote
Rybc!a Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Jutro Charly musi porządnie sprawdzić, czy mała jest w schronisku . ;) Quote
Folen Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 kokosy.pl gieldaogloszen.pl kupiepsa.pl zwierzeta.low.pl przygarnijzwierzaka.pl mammisia.pl ojej.pl bono-polska.pl animalia.pl adopcjapsa.pl vetmozga.com petsy.pl pineska.pl Quote
rita60 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Rybc!a napisał(a):Oj oby była, oby była ;) . Cioteczko nie badz taka tajemnicza:cool3:co ze sliczna Uszatka:roll: Quote
Recommended Posts