Rybc!a Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Popatrz, za kratami widać wychudłe ciałka o mądrych oczach... Pytasz śpią?...Odpowiem ... tak śnią o domu, który kiedyś był, lub którego nigdy nie miały, o porannych pieszczotach, o własnym panu, który przecież kiedyś mówił, że kocha, o wspólnych spacerach do lasu ... Nad tym mrocznym miejscem unosi się dziwna aura... Słyszysz? Słychać szczekanie, które co chwilę przecina bolesne wycie i skomlenie... Słyszysz? Co raz słychać odgłos walki toczonej na śmierć i życie. Ciężko obronić się przed ostrymi kłami... W tym mrocznym miejscu zamknięto wszystkie psie historie, z dala od ludzi, bo tak najwygodniej. Nie widzisz, więc nie ma... Sam się oszukujesz, że takie miejsce nie istnieje. (autor nieznany) Nie lubię wschodów słońca, nie chcę opuszczać Krainy Moich Snów, bo tylko tam znajduję ukojenie. W moich snach Ktoś głaszcze mnie po głowie, którą składam z oddaniem na kolanach tego Ktosia, ganiam z Ktosiem po wybujałych trawach płosząc motyle, wystraszone żaby podnoszą wrzask słysząc moje wesołe szczekanie, a dzikie ptaki zrywają się z furkotem, żebym przypadkiem nie znalazł ich gniazd. Wieczorem Ktoś szepcze mi ciepłe słowa kiedy siedzimy razem w domu wtuleni w siebie, ja słyszę bicie serca Ktosia, serca, które należy też do mnie. Nie lubię wschodów słońca, otwieram oczy i widzę moją ciasną, ciemną klatkę. Słyszę głosy ludzi, którzy obojętnie przechodzą obok mnie… Płaczę żywymi łzami, skomlę z rozpaczy, próbuję wykrzyczeć moje cierpienie i tęsknotę… No, cóż kogo obchodzi zwykły pies i jego sny… Lubię zachody słońca, wtulam się w kąt mojej klatki, znów mogę zapuścić się do Krainy Moich Snów gdzie czeka na mnie mój Ktoś. Co można więcej napisać o Majeczce.. Jest to sunia naprawdę kochana, wierna i mądra. Do schroniska trafiła jako szczenię, wraz ze swoimi siostrami. Tylko jedna z nich znalazła nowy, odpowiedzialny dom . Maja została ofiarą nieodpowiedzialności ludzi, ludzi, którzy nie zdają sobie sprawy z konsekwencji i obowiązków, które wiążą się z nabyciem psa. Kilka dni po adopcji, Maja została wyrzucona na ulicę. Jedna z elbląskich wolontariuszek znalazła ją i byłyśmy zmuszone oddać ją z powrotem do schroniska. Była bardzo apatyczna- był upał, a ona zmuszona była do koczowania do jednej z najbardziej ruchliwych okolic Elbląga. Ludzie przechodzili koło niej, pogłaskali, odchodzili dalej. NIKT nie postanowił jej pomóc . Mamy nadzieję, że TYM razem znajdziemy Maji kochający i odpowiedzialny dom, w którym będzie już do ostatnich swoich dni.. Kontakt w sprawie adopcji: Rybcia email [email protected] GG 5722414 GSM 691364660 Quote
Rybc!a Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Czarne suczki to siostry Maji - nie mają jeszcze swojego wątku. Czwarta siostra, również szorstkowłosa-znalazła dom . Quote
nika28 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Jaki ona ma słodki pyszczek ! :loveu: Jak można wyżucić takie cudo :-( :shake: Quote
rita60 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Do gory szorstkie slicznosci,ile smutku w tych pieknych brazowych oczkach:-( Quote
Rybc!a Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1655473.html Quote
madzia828 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 http://elblag.olx.pl/item_page.php?Id=13229779&g=6 http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=8521 http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=36943&id_kat=11&pi=0 http://www.eoferty.com.pl/id88066.html http://www.drobne.centrumofert.pl/ogloszenie/92830/Maja-mloda--cudna--szorstkowlosa-sunia-po-raz-2-w-schronisku.html Quote
Rybc!a Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Może ktoś chciałby wstawić do siebie banner małej ? Quote
rita60 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 [quote name='Rybc!a'] Może ktoś chciałby wstawić do siebie banner małej ? Ja bym chciała,ale nie za bardzo mi wychodzi:oops:moze na PW ktos mi wytlumaczy metoda łopatologii:roll: Quote
Rybc!a Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Musisz najpierw usunąć jakąś część swojego bannerka, np. ten licznik, który zajmuje bardzo dużo miejsca. Zaznacz banner Majki, kliknij na niego prawym przyciskiem, wybierz "kopiuj", wejdź do Panelu Użytkownika -> Edytuj Podpis, i za obrazkiem "Terrierki" naciśnij prawym przyciskiem i wybierz " wklej ", a potem zatwierdź podpis . Quote
Sabina02 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Rybc!a napisał(a):Czarne suczki to siostry Maji - nie mają jeszcze swojego wątku. Czwarta siostra, również szorstkowłosa-znalazła dom . Sliczne sa! Tak wlasnie myslalam ze to siostry, zanim nawet o tym przeczytalam... Jak znajde chwilke to zrobie im wspolne Allegro... Quote
rita60 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Rybc!a napisał(a):Musisz najpierw usunąć jakąś część swojego bannerka, np. ten licznik, który zajmuje bardzo dużo miejsca. Zaznacz banner Majki, kliknij na niego prawym przyciskiem, wybierz "kopiuj", wejdź do Panelu Użytkownika -> Edytuj Podpis, i za obrazkiem "Terrierki" naciśnij prawym przyciskiem i wybierz " wklej ", a potem zatwierdź podpis . Tak zrobiłam i zobacz co wyszło:placz:jak to skasowac:roll:napisałas kopiuj,a ja mam trzy opcje-kopiuj adres odnosnika,kopiuj obrazek,kopiuj adres obrazka i ktora to:-o Quote
Rybc!a Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Żeby skasować musisz kliknąć w pole i skasować to zupełnie tak, jak gdybyś kasowała złą literkę, albo naciśnij prawym przyciskiem na licznik i zaznacz " wytnij " . A przy kopiowaniu naciśnij " kopiuj obrazek " :) Quote
malawaszka Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 śliczności - wygląda jak mix ON ze sznaucerem Quote
Sabina02 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Obiecane Allegro Majki z uwzglednieniem jej siostrzyczek: :lol: Allegro Quote
Sabina02 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Rybc!a napisał(a):Dziękuję bardzo, Sabina. :) Do uslug... :lol: Quote
dagne Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Maja to jeden z moich ulubieńców. Jest absolutnie przesłodka i strasznie przypomina mi moją Sarę, która odeszła 2 lata temu po 14 latach towarzyszenia naszej rodzinie. Ma tak cudne spojrzenie. :loveu: Quote
Sabina02 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Jest pierwszy obserwator na Allegro... Quote
madzia828 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 obserwatorze odezwij się:cool3::cool3: Quote
nika28 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Sabina02 napisał(a):Jest pierwszy obserwator na Allegro... Po co Ci ludzie obserwują, nie lepiej od razu zadzwonić Quote
rita60 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 nika28 napisał(a):Po co Ci ludzie obserwują, nie lepiej od razu zadzwonić ...brac i kochac:lol: Quote
nika28 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 rita60 napisał(a):...brac i kochac:lol: Właśnie :loveu: Quote
Rybc!a Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 Niestety nikt się do mnie nie odzywa. :( Quote
Recommended Posts