Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jumar98, p. Kieroniczka sie zgodzila, tylko obiecalam, ze wczesniej zadzwonie i uprzedze o przyjezdzie. Jak bede wiedziala jaki to dzien, zadzwonie. Pani bardzo sie o sunie boi, bo kocha psy a ja uratowala od smierci. Samo imie swiadczy o przywiazaniu, ale zgodzila sie, ze odbierze ja ktos inny niz przyszla wlascicielka. Nie wiem tylko, jak zareaguje na transport przez 2 osoby, musze zadzwonic i uprzedzic.

Rodzice Maciusia :), ja nie mam serca prosic p. Kierowniczke o kapiel, bo tam jest tylko ona i 1 pracownik, a psow ok. 200! Moze moglabys na miejcu przetrzec troche sunie, na zdjeciu nie wyglada zle. Moglabys tez bedac tam, zrobic zdjecia Mela i Dzagi? E.DEREK moze pomoc w szukaniu im domow, ale musi miec aktualne zdjecia.

Przepraszam, ze zamiast robic to wszystko sama, tylko prosze, ale mieszkam w Finlandii, wiec wiele nie moge.

Koala, cos mi dziwnie dogo dziala, piszac, nie widzialam Twojego watku. Mysle, ze bedzie lepiej, jesli odbierajacy bedzie mial jakas solidna smycz, bo tam moga nie miec, i zeby przekonac Pania, ze sunia w drodze nie ucieknie.

• Replies 399
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak jak napisałam koali wczoraj boję się, że kupię złe szelki, ale jeśli nikt inny nie może tego zrobić to pewnie, że nie będziemy przez to komplikować całej sprawy.

Powiedzcie mi jak ją przetrzeć?? Kupiś jakiś suchy szampon, czy co? No i hesia, jak będziesz powiadamiać p. kierownik że jedziemy to konieczne dodaj, że sunia nie może od wieczora dnia poprzedzającego jazdę nic jeść!! To strasznie ważne!!

Pewnie, że zrobię zdjęcia pozostałym dogom.

Posted

:multi:, podnosilam ten watek od niedawna i robilam allegro w nadzieji, ze ktos sie znajdzie, mimo, ze watek rozpoczety byl juz dawno i tracilam nadzieje... Cieszę sie, ze sprawy nabraly takiego obrotu!

Co do Pani kierownik, aby ją niejako utwierdzić, mozna powiedziec, że jest ktoś (w zamysle ja) z okolic Pani adoptującej (koali) i że w razie jakiś komplikacji (to bedzie zbedne ale nie zaszkodzi, dac jej zapewniwnie, że jest jakies wyjscie) ja moge odebrac sunie (czy coś podobnego), no i powiedzieć PAni, ze dośle się jej zdjecia suni z nowego domku, tak, że bedzie mogla spać spokojnie!

Posted

Jeśli chodzi o mnie to smycz i obróżka niepotrzebne zawsze wiozę ze sobą swoje.Chociaż obrożę schronisko zawsze dawało.
Rodzice Maciusia -co z tym niejedzeniem poprzedniego dnia.Nawet jak jest choroba lokomocyjna to psiak do rana strawi.Nie ukrywam,że zawsze na drogę biorę jakąś karmę.
Koala-skąd byś jechała,byśmy ewentualnie jeśli wszystko dojdzie do skutku mogli znaleźć wygodne miejsce spotkania.
Może to nudne,ale jeszcze raz przypominam.Moim warunkiem jest nawet względna czystość suni (ostatnio jak wziąłem sznaucerka ze schroniska to tylko po przejechaniu 80 km musiałem 2 dni wietrzyć samochód i wyrzucić 2 poduszki i kocyk)

Posted

Jurmar98, to nie jest pies dlugowlosy, tak jak Kacperek, wiec moze dobre wytarcie mokra szmata nasaczona szamponem, a potem do sucha wystarczy. Jak myslisz? Nie znam nikogo z samochodem w Lublinie, kto moglby ja wziasc dzien wczesniej i wykapac. Moze Rodzic Maciusia ;) ma jakis niepotrzebny kocyk, albo szmate do wyrzucemnia? A najlepiej dodatkowo jakis duzy kawalek folii plastikowej, zeby ewentualny zapach nie przeszedl. Ja bralam sunie z tego schroniska, nie bylo zle, jesli chodzi o zapach, ale moja jest malutka. Ta jest duza, wiec i zapachu moze byc wiecej ;).

Prosze, wymiencie numery tel. juz teraz, bo jak wiemy dogo czasem szwankuje.

AleksandaraJ, przekaze Pani, to co napisalas. Juz o Tobie i Ala&Zetka mowilam Pani, bo to Wam glownie sunia zawdziecza to, ze Koala ja znalazla. Dziekuje.

Cioteczki, te ktore moga wspomoc, prosze pamietajcie, ze Jumar98 wiezie sunie na swoj koszt, ale b. prosi o wsparcie pieska, ktorego wiozl poprzednio. Jego watek http://www.dogomania.pl/forum/f28/sznaucer-sredni-kupa-nieszczescia-z-klembowa-teraz-w-hoteliku-szuka-super-domciu-125791/. Prosze, nie badzmy obojetni.

Edit. Przepraszam, juz zmienilam link.

Posted

Skąd Hesiu wydobyłaś Kacperka (co prawda jego też wspomagam,ale na razie został przeze mnie "zasilony").Chodziło o sznaucerka z wątku"sznaucer średni-kupa nieszczęścia z Klembowa...".
Ustalajmy w końcu dzień i przybliżoną godzinę odbioru pod Lublinem (chciałbym jak najwcześniej ,by przekazać małą jeszcze "za dnia",by Koala też nie telepała się ze zwierzakiem po nocy)
tel.605 788 694 Jurek

Posted

Jako trzecie ogniwo w tym łańcuchu czekamy na dzień i godzinę ustaloną przez Rodziców Maciusia i Jurmara. Co do miejsca to kompletnie nie znamy tych terenów, jak dla nas może to być np. w Dąbrowie Tarnowskiej, jedynie o co bym prosiła, to żeby miejsce spotkania było charakterystyczne i znane mieszkańcom, abyśmy mogli się dopytać o nie w razie , gdy sie zagubimy.
Asia- 517 -25-97-83

Posted

Rodzice Maciusia , chyba lepiej kupić małej osprzęt tak profilaktycznie ( gdy brałam naszą suczkę ze schroniska to musieliśmy przyjechać z wyposażeniem)probowałam napisać pw ale nie mam pojęcia czy coś doszło .Przeleje pieniądze jak tylko dostane dane do przelewu.
A co do pieniędzy to jeśli można niech ktoś wrzuci wątek sznaucera , w tym gąszczu ciężko go odnaleźć.

Posted

Jeśli chodzi o umycie suczki przed podróżą to ja w sobotę będę w Krzesimowie więc mogę ją przetrzeć jakimś suchym szamponem. Tylko jak byście brali Córunię ze schroniska już w sobotę to nie wiem czy się wyrobię.

Posted

Koala nie ma sprawy ,na pewno się znajdziemy,Nie pierwszy raz tak jadę.Jeśli tylko masz mapę ,to damy sobie radę,A i bez mapy też.Znajdź w wyszukiwarce stronę Szukanie drogi lub mapa polski i poprowadzi cię gdzie zechcesz.Ale nie odpisałaś skąd i jaką trasą jechałabyś do Krakowa i ile czasu na to potrzebujesz.Wtedy ustalimy gdzie się mamy spotkać (nie ukrywam,że im bliżej Dąbrowy tym lepiej dla mnie)i kiedy dać Ci znać,żebyś już wyjeżdżała.Tak,że podaj mi te dane i nie martw się o resztę

Posted

[quote name='hesia']

Cioteczki, te ktore moga wspomoc, prosze pamietajcie, ze Jumar98 wiezie sunie na swoj koszt, ale b. prosi o wsparcie pieska, ktorego wiozl poprzednio. Jego watek http://www.dogomania.pl/forum/f28/sznaucer-sredni-kupa-nieszczescia-z-klembowa-teraz-w-hoteliku-szuka-super-domciu-125791/. Prosze, nie badzmy obojetni.

Watek sznaucera http://www.dogomania.pl/forum/f28/sznaucer-sredni-kupa-nieszczescia-z-klembowa-teraz-w-hoteliku-szuka-super-domciu-125791/.

Posted

[quote name='hesia']Watek sznaucera http://www.dogomania.pl/forum/f28/sznaucer-sredni-kupa-nieszczescia-z-klembowa-teraz-w-hoteliku-szuka-super-domciu-125791/.

Ooo własnie mi się udało znaleźć ten wątek, żeby wstawić link do wąrku "naszego" sznaucia Fabia ze schroniska w Klembowie. A tu widzę, że jesteście szybsi. No ale ja niestety jestem "leciwa" cioteczka i nie poruszam się tak sprawnie po necie:shake:
Fabio został przywieziony przez jurmara98 :loveu: do nas do hotelu w ostatnią niedzielę. Psiak ma kłopoty ze stawami i czekają go badania u weta.
A jurmar98 :loveu: to kochany wujaszek że tak o tych biedach wszystkich myśli

Posted

Amiga chwile przed wejściem na ten wątek przeglądałam temat "Waszego" sznaucerka , jednak odnalezienie tam danych do przelewu też nie jest wcale takie proste, może podajcie po prostu dane do przelewu.
Jurmar będę jechać od strony Bielska – Białej na Kraków , Wieliczkę, Niepołomice, Żabno , Dąbrowę Tarnowską ( jeśli dobrze odmieniłam). Wg mapy do Dąbrowy powinnam jechać 3 godz. ale ostatnio jak jechałam do Krakowa to zajęło mi to 3 godz. Jeżdżę raczej spokojnie no i nigdy nie wiadomo gdzie się korki pojawią ;)

Posted

W porządku koala .Od Wieliczki do Dąbrowy droga raczej spokojna ,bez korków.Zatem zatelefonuję do Ciebie bezpośrednio po odbiorze suni i potem tak,byś miała czas na dojazd wtedy ustalimy konkretnie miejsce spotkania.Nie martw się ,będzie dobrze.

Posted

Tak się zastanawiałem,że przecież obiecywałem dowieźć małolatę do Wieliczki ,a skoro Koala się poświęca i podjedzie pod Dąbrowę to bardzo mi to skróci trasę.Zatem rozważmy,czy nie lepiej bym to ja ją odebrał ze schroniska i oddał Koali.Psiak ma wtedy 1 stres mniej i nie musimy trudzić Rodziców Maciusia.Tylko trzeba by było uprzedzić kierowniczkę.

Posted

Jurmar98, to oczywiscie byloby najlepsze wyjscie. Amiga miala racje, piszac, ze jestes kochanym wujaszkiem! Spadles nam z nieba.
Powiadomie p. Kierowniczke - zadzwonie jutro. Bardzo Ci dziekuje.
Wysylam Ci PM.

Posted

Rozmawialam z p. Kierowniczka, Pani wie o telefonie i wizycie Jurmar98. Bardzo prosila abym napisala, proszac o:
- pilnownie suni, aby nie uciekla (bardzo, bardzo),
- aby nie kapac Coruni natychmiast, bo sunia i bez tego bedzie zestresowna. Pani ja dobrze wyczesze przed wyjazdem.
- telefon od Koali zaraz po przyjezdzie suni do domu.
- gdyby cos bylo nie tak, (Koala, w to nie wierze, sunia jest przyjacielska do wszystkich), sunie odwozimy do Krzesimowa
- kontakt (obiecalam tez zdjecia) przez pierwsz tygodnie pobytu suni w domku.
Pani Kierownik wejdzie na dogomanie i bedzie czytac watek Coruni.

Corunia juz chyba cos czuje, bo nie opuszcza Pani na krok. Pani tez ja b. kocha, ale chce dla niej dobrego domu, bo co dom, to dom.
Jurmar89 i Koala, dziekuje i powodzenia. Czekamy na wiesci z nowego domku.

Posted

Ze wszystkimi już jestem umówiony.Odbieram sunię w sobotę zaraz po10.00.Myślę ,że 14.00-15.00 będzie przekazana koali.(zaraz po tym napiszę jak minęła podróż).Jest to zatem moje ostatnie wejście na ten wątek przed przekazaniem małej.
W razie czego ,kontakt telefoniczny.

Posted

Przepraszam Córuniu..wiem doskonale, że to Twój wątek..cieszę się razem z Tobą ze szczęscia, jakie już się dla Ciebie szykuje...czytam codziennie Twój wątek i nie mogę wyjść z podziwu dla dobrych ludzi, jakich spotkałaś na swojej drodze- włącznie z Pania Kierownik schroniska- co nie za często jak tu zaobserwowałam się zdarza... ( i pewnie wiesz o tym doskonale)...Cieszzę się z Toba i cioteczkami i wujaszkami bardzo bardzo..ale na dogo znów tragedia..a ja tylko tak potrafie póki- co znaleźć sposób na pomoc..jesli tak się tu nie robi, to mam nadzieję, że mi wybaczysz- ale czas sie liczy w przypadku tej kolejnej Biduleńki...:-(Cioteczki- Pomocy..nie mam do kogo się zwrócić ale na Was mogę liczyć...te cegielki prawie nie idą:(:placz:Rozeslijcie może linka..jesli nie możecie kupić cegiełki...
UratujmyTINĘ_Umiera_w_Ciszy _Cierpieniu_i_Bólu!! (498351100) - Aukcje internetowe Allegro

Posted

Jestem już przygotowana na sobotę, oczywiście zadzwonię do Pani kierownik, będą też zdjęcia.
Tutaj jest masa zakręconych ludzi, którzy jak widać chociażby po tym wątku potrafią w sposób niecodzienny zjednoczyć siły, jednak masa tych wszystkich historii Sznaucerka, Tiny i setek innych bezimiennych zwierzaków jest wyjątkowo przytłaczająca