Rodzice Maciusia :) Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 a ten domek w Bielsko Białej to na 100 % pewny? Może napisz troszkę więcej na jego temat? Nie można szukać transportu nie wiedząc co to za dom, nie robiąc wizyty itd. Trzeba najpierw poprosić kogoś z BB żeby tam się przeszedł i sprawdził. Ala z tego co wiem pojawia się nieczęsto, ale przecież można do niej pw napisać. W weekend ja mogę namówić męża żebyśmy pojechali i małą wyciągnęli i dowieźli do Lublina. Ale już z Lublina trzeba szukać byłoby dalej. Quote
gonia66 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Az mnie skręca...no tak..to nie jest tylko kwestia transportu- trzeba pieska wyciągnąć ze schronu...Aleksandra..pisałaś do założycielki na PW??? Quote
AleksandraJ Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Moi drodzy, sprawy maja sie tak, Pani do mnie pisze, mowi, ze nadal jest sunia zainteresowana, ma 7 letnia sunie juz w domu i chciala 2 psiaka a historia malej ja urzekla. Ja jestem ze Ślaska, poprostu zrobilam malej allegro, a Pani odpowiedziala. Jak robić wizyte jak nie ma autora postu? Jak mam do kobiety wysylac na wizyte przedadopcyjną jak nie wiem, czy psiak jest, czy znajdzie sie transport? To jest bardzo daleko, wiec jest mala szansa... Jakby ktos powiedzial "OK moge ja wieźć" to ustala sie kogos z Pani okolic i wysyla na wizyte (oczywiscie jak dalej bedzie chetna) i wtedy z osoba transportującą ustala się kiedy może psiaka wieźć. Ale jak nikle sa szanse transportu to co mam robić? Ja mogę psa odebrać w Krakowie i wieźć do BB dla mnie to 400 km w te i wefte ale zawsze coś. Z lublina do KRK jest 287km... Do Ali& pisalam raz tu weszla chyba 26.11 naskrobala i zniknela, a wiedziala ze sie watkiem zainteresowalam!!! Wiec mogla doglądać! Teraz napisalam ale narazie echo!! Quote
koala Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 To ja zaoferowałam dom suczce. Jest to całkowicie przemyslana decyzja , mieszkam w rycerce dolnej ok 40 km od bielska białej.Dam tylko jedno sprostowanie własciwie nie dotyczace tego tematu . Jednak chciałabym wskrzesić moją 7 letnią suczke , która żyje i ma sie dobrze:lol:. Po prostu nie zrozumiałysmy sie z Olą ale tylko w tej sprawie, co do meritum to nadal czekamy na rozwoj wypadków. Gdyby dało sie załatwić transport do Bielska albo do Krakowa to byłoby super. Quote
AleksandraJ Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Jakby byl wolontariusz to przeciez mozna pociagiem szczeniora do KRK-owa dowieżć, ja tez mam daleko, nie widzialam suni, a sie deklaruje, tak malo potrzeba, do *** ;/ Quote
hesia Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Rozmawialam z Pania kierowniczka schroniska i obiecalam, ze skontaktuje sie, aby poinformowac o dalszych ustaleniach. Corunia jest w schronisku, nie jest juz taka malutka jak na zdjeciach. Jest to juz naprawde duzy pies, wiecej niz do kolan. Koala, czy w tej sytuacji jestes gotowa na adopcje? Transport zapewniony tylko do Lublina, dalej musialybysmy kombinowac. Tutaj moge pomoc tylko finansowo, bo mieszkam w Helsinkach. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 ja uważam, że domek koali można spokojnie sprawdzić. I że to jest priorytet. Kiedy już będzie pewne że domek jest w porządku (a na pewno będzie widząc, że Pani dołączyła do dogo i jest zaangażowana) będzie można małą wieźć. Czy można liczyć na dorzucenie ze strony Pani coś do transportu gdyby nie dało się załatwić bezpłatnego? Więc ja uważam, że należy ustawić wizytę prosząc dziewczyny z BB - wysłać im pw. W tym czasie będziemy działać. Mąż mówi, że jeśli nic nie wypadnie po drodze to możemy po małą pojechać i dostarczyć ją do Lublina. Możemy też ją ewentualnie przetrzymać gdyby nie udało się zgrać płynnego przejęcia. Już wysyłam pw do Ali Quote
gonia66 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 dZIEWCZYNY- JESTEŚCIE KOCHANE..TERAZ JUZ SIE USPOKOIŁAM...Widzę, że Córunia dostała się w Wasze "macki" i Wy już dopilnujecie wszystkiego na maxa i Słodziakowa bedzie na Swięta w nowym domku...jestem pewna, ze nie odpuścicie i teraz naszą rolą jest już chyba tylko wsparcie u góry i mocne kciukasy...chyba, że cos trzeba będzie dorzucic z kasy na transport:)))Tylko jeszcze nie widziałam potwierdzenia ze strony "domeczku", że mimo, iż Córunia "drobinkę" urosła, domeczek dalej na nią czeka:lol::lol::lol:..No to ja teraz czekam na dalsze wiadomości:multi::multi::multi: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 no to teraz tylko czekamy na decvyzję koali ;) Quote
koala Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 no my własnie jak odnalezlismy aktualniejsze zdjęcia na dogomanii to stwierdzilismy , że to musza być kolana kogoś dosyć wysokiego:) także żadnego zaskoczenia ze strony potencjalnego domu nie ma. Oczywiście dorzucimy się do transportu. Quote
dorota w-l Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Nigdy nie pisałam na tym wątku ale go śledziłam ;) - dołożę się do transportu małej - paliwa wolontariusza albo biletu kolejowego dla opiekuna i psiny .:sweetCyb:. Quote
_bubu_ Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 trzymam kciuki za organizację transportu :) Bo domek czeka naprawdę bardzo fajny :) mieszka w nim sunia adoptowana z naszego schroniska i ma wspaniałą opiekę. koala - ciesze się że kolejny psiak będzie kochany w Waszym domu :) Quote
hesia Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Pani Kierowniczka bardzo chcialaby, aby Corunia miala dobrze. Poswiecila jej i jej rodzenstwu wiele czasu, energii i uwagi, bo byly znalezione w takim stanie, ze wet chcial je uspic, nie dawal zadnych szans. W rozmowie wspomnialam wizyte przedadopcyjna, z wpisu Bubu wnioskuje, ze taka wizyta juz raz byla. Mam racje? Czyli co, szukamy transportu? Ja tez sie doloze. Quote
psiareczka78 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Wrzuciłam Córunię na wątek transportowy ;) Quote
AleksandraJ Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Tak jak pisalam z KRK moge ja wieźć... je jestem z Bytomia ;/ Ciesze sie ze wszystko sie wyjsnilo, przepraszam za nieporozumienie apopos Pani suczki... Tak wiec czekamy na transport! :) Quote
hesia Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Koala, a mozesz napisac cos o warunkach w jakich bedzie sunia, zebym mogla przekazac Pani Kierowniczce schroniska? Na pewno bedzie ciekawa. Ona wiele poswieca dla swoich podopiecznych. Quote
gonia66 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Koala..jesteś super!!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi:Nie rozumiem tylko tego, że chcecie sprawdzać domeczek, skoro jest tam już od dawna sunia z innego schroniska..więc domeczek jest z pewnością pewny i sprawdzany..zresztą wystarczy przeczytać posty Koali..jest ich zaledwie kilka..ale..weszła tu specjalnie, abysie nam wszystkim "pokazać"...poza tym postawa jaka pokazuje nam..miał być szczeniaczek, teraz okazuje sie, ze "troszke podrósł do kolan.."...ale Koali to nie przeszkadza..ją ujął przede wszystkim los Słodziaka- a to mówi samo za siebie...chce dołożyć do transportu...wiem, że sa jakies tam procedury, ale myślę, że wiele z nich już się niejako "dopełniło"...ależ jestem szczęśliwa...uwelbiam Was cioteczki...to, co robicie ..mnie to tak podbudowuje i nastraja optymistycznie, że szok:lol: teraz to juz tylko czekamy na pozytywny rozwój wydarzeń..a potem na fotki z nowego domeczku od Koali...:multi::multi::multi: Quote
koala Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 no to gwoli formalności , przez pierwsze dwa miesiące pies będzie mieszkał z nasza suczką i jeszcze dwoma psami szwagierki w domu z ogrodem za jakies 2 miesiace przeprowadzamy sie do innego domu ok 100 m2 tam juz bedą tylko 2 osoby dorosłe nasza suczka no i druga suczka . Jeśli podacie mi numer to sama mogę zadzwonić do Pani, obecnie zajmującej się suczką, jak i innymi psami w schronisku. Quote
gonia66 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 OOOOOOOOO!1Koala dobrze myśli- po co tu się rozpisywac o wszystkim- najlepiej niech sama zadzwoni porozmawia- jestem pewna, że panie ze schroniska będzie spokojniejsza o dziwo, ze tacy są w ogóle ludzie pracujący w schronisku- raczej czytam niepochlebne opinie i cieszę się wiedząc, że jednak nie wszedzie są złe schroniska:lol:Pozdrowienia dla Pani ze schroniska no i oczywiście dla cioteczki Koala:loveu: Quote
E.DEREK Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 koala napisał(a):no my własnie jak odnalezlismy aktualniejsze zdjęcia na dogomanii to stwierdzilismy , że to musza być kolana kogoś dosyć wysokiego:) także żadnego zaskoczenia ze strony potencjalnego domu nie ma. Oczywiście dorzucimy się do transportu. Koala, gdzie znalazłaś aktualne zdjęcia :cool1: Gdyby takie były to może i braciszek mógłby jechać do dobrego domku, w tym samym rejonie Polski. Quote
hesia Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 E.DEREK, ja tez o tym myslalam. Szkoda, zeby mlody, sliczny psiak spedzal dziecinstwo w schronisku. Gonia66, ja rozumiem, ze dom dobry, sprawdzony, ale chce cos wiedziec, by powiedziec p. Kierowniczce. Ona tym psom poswieca prawie cale zycie. Mimo, ze mieszka daleko, poniewaz pracownikow brak, siedzi tam do poznego wieczora, a co druga noc nawet spi (w pozostale jedyny pracownik). Walczyla o te psy, wiec ma prawo wiedziec. Koala, podaje Ci numer na PM, ale moze najpierw zadzwonie i powiem, ze sie skontaktujesz. Odkad prawie 4 lata temu wzielam moja Kropke z tego schroniska, utrzymuje z nim kontakt. Stad Pani mnie zna i ufa. Moze mod moglby dodac w tytule, ze szukamy transportu Lublin-Krakow. Postram sie napisac i poprosic. Quote
koala Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 napisałam aktualniejsze a nie aktualne, na dogomanii to tez napisałam, a jeszcze wczesniej napisałam ,ze mała została przez nas znaleziona na allegro a nie na tym forum, gdzie zamieszczone było zdjecie szczeniaka sprawiające wrażenie , że wyrośnie na dosyć dużego psa . Jednak co do wielkości oczywiście mogłam się mylić chociaż okazalo się , że dobrze odwzorowałam sobie rzeczywistość. Quote
hesia Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Koala, a mozesz tutaj podac link to tego watku na allegro? Moze braciszek spodoba sie E.DEREK ;)? Bylby jeden transport :evil_lol:. Quote
Recommended Posts