Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To byloby wspaniale! Spalabym spokojnie :lol:!
Tylko szkoda, ze tak pozno, ale jakby nie bylo nic dobrego wczesniej, to mamy wyjscie.
Napisalam Ci PW zanim zobaczylam Twoj ostatni wpis.

• Replies 399
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja nie zrobiłam Córuni osobnego wątku w dziale Transport, tylko wpisałam ją na tym wątku transportowym co jest u samej góry. Po prostu się nie zrozumiałyśmy. W najbliższą niedzielę saJo jedzie na trasie olsztyn- warszawa- cieszyn... Córunia mogłaby pojechać bezpośrednio do Bielsko-Białej. Może dałoby się jakoś małą przerzucić w okolice Warszawy?

Posted

Wszedłem tutaj po przeczytaniu ogłoszenia na wątku transportowym.Ale za diabła nie mogę sie rozeznać o jaki transport chodzi ,bo jest tu i Warszawa i Bielsko Biała i Kraków,dysponuję transportem i ujęła mnie historia suni ,dlatego może mógłbym pomóc (np.od Lublina w okolice Krakowa) ,ale niech ktoś dokładnie opisze gdzie i kiedy trzeba zwierzaka zawieźć(bo nie mam czasu studiować wszystkich linków-jest tego trochę dużo)

Posted

tak docelowo suczka ma być w Rycerce Dolnej, obecnie jest pod Lublinem w schronisku w Krzesimowie . Gdyby dało się ją dowiezc pod Krakow czy Bielsko - Białą , w każdym razie gdzies na południe to mu ją odbierzemy z danego miejsca.

Posted

Zważywszy,że jechałbym specjalnie po pieska (mieszkam w Dąbrowie Tarnowskiej), to cała trasa Dąbrowa -Krzesimów-Kraków to dobre 600km.Sporo na jeden dzień.Dlatego mógłbym się podjąć tego jeśliby ktoś odebrał zwierzaka ze schroniska (a doczytałem się ,że z tym mogą być kłopoty,bo kierowniczka i chyba słusznie jest przeciwna "sztafecie") i podrzuciłby w okolice Lublina (od strony Niedrzwicy).Ja ją mógłbym odwieźć w okolice Wieliczki .I jeden warunek.Nie chciałbym nikogo obrazić ,ale parę razy wiozłem psiaki wzięte bezpośrednio ze schroniska,musiałem potem wyrzucać kocyki i poduszki z samochodu i wietrzyć samochód parę dni.Nie mam wielkich wymagań,ale gdyby choć psiak za bardzo nie cuchnął.O ile są możliwośći podane przeze mnie to jestem do dyspozycji w sobotę lub niedzielę

Posted

Jumar98, dzieki za oferte. Trudno powiedziec jak sunia pachnie :evil_lol:, ale moze ktos z Lublina lub okolic moglby zabrac sunie w sobote, troche przetrzec, i dowiezc w niedziele na umowione miejsce w Lublinie? Dalej umowilibyscie sie z Koala. Mozesz w przyblizeniu ocenic jakie bylyby koszty tej podrozy?

Posted

hesia napisał(a):
Jumar98, dzieki za oferte. Trudno powiedziec jak sunia pachnie :evil_lol:, ale moze ktos z Lublina lub okolic moglby zabrac sunie w sobote, troche przetrzec, i dowiezc w niedziele na umowione miejsce w Lublinie? Dalej umowilibyscie sie z Koala. Mozesz w przyblizeniu ocenic jakie bylyby koszty tej podrozy?

Mógłbym,ale po co.Czy oferując pomoc wspomniałem coś o pieniądzach.Choć bardzo byłbym rad z jakiejkolwiek wpłaty na sznaucerka,którego wiozłem ostatnio (wątek "sznaucer średni-kupa nieszczęścia z Klembowa.." na dogomanii)

Posted

Jurmar98, jestes kochany :oops:, a ja nie chcialam Cie obrazic. Przepraszam, jesli tak to odczytales, ale nie widze powodu dla ktorego nie mielibysmy podzielic sie kosztami. Kilka dogomaniaczek oferowalo pomoc.

Ja mysle, ze suni nie trzeba kapac. Bedzie dostatecznie wystraszona, a do tego moze sie przeziebic. Chyba wystarczy dobrze przetrzec ja mokra sciereczka nasaczona szamponen.
No to wszyatko byloby swietnie, gdyby tylko ktos z okolic Lublina mogl ja wziasc ze schroniska i troche odswiezyc ;). Poczekajmy na Maciusia, albo jego Rodzicow. Moze cos wymysla.

Ala, dzieki za watek rodzenstwa. Masz PW.

Posted

hesia :evil_lol::evil_lol::evil_lol: poczekajcie na Maciusia albo jego rodziców :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Maciuś to nasz psiak z dogomanii, a Rodzice Maciusia to ja i mąż :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

mąż wraca w piątek o północy do domu :multi:, więc ubłagam go i w weekend podjedziemy po suczastą. Tylko nie wiem w końcu czy wziąć ją do siebie czy lepiej od razu do Lublina ją zawieźć i wsadzić prosto w łapki Jurmara.

Jurmar - Ty chcesz ją w sobotę czy w niedzielę z Lublina zabrać?

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
hesia :evil_lol::evil_lol::evil_lol: poczekajcie na Maciusia albo jego rodziców :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Maciuś to nasz psiak z dogomanii, a Rodzice Maciusia to ja i mąż :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Tak sie domyslalam, ale psiaki to tutaj pelnoprawni czlonkowie forum, wiec wszystko ok :evil_lol:.

Koala, a Ty mozesz odebrac sunie w ten weekend?

Posted

Hesia-nie przejmuj się nie jestem obrażalski,może coś nie tak napisałem,że tak to odebrałaś.A jeśli chodzi o podział kosztów ,to tak jak pisałem.Zróbcie jakąś wpłatę na sznaucerka z wątku, który podałem w poprzednim linku.
Rodzice Maciusia.Jest mi obojętne,czy sobota ,czy niedziela- dostosuję się do większości .Byle tylko sunia była w stanie pozwalającym mi podróżować ,o czym pisałem wcześniej

Posted

ja na razie nie wiem czy w sobotę czy niedzielę, bo nie mam chwilowo kontaktu z mężem. Ale wolałabym sunieczkę od razu do Lublina wieźć, bo mąż chce zawsze odpocząć w weekend jak przyjedzie do domu i nie wiem czy będzie chciał ją wozić w to i z powrotem.

Ale można przecież poprosić kierowniczkę żeby przygotowała Córcię do podrózy ;)

Posted

Można.Ale ,czy to zrobi?
Jak już wcześniej pisałem nie mam za bardzo czasu studiować wszystkich wątków od początku.Ten też przeczytałem trochę od końca i pierwszą stronę.Wiem ,że kierowniczka była przeciwna oddawaniu psiaka nie bezpośrednio osobie adoptującej,czy to się zmieniło ,czy nie będziecie mieć kłopotu z odebraniem jej ze schroniska.

Posted

Hesia dzwoniła do Pani kierownik , która dzięki temu przystała na przewóz psa. Z tego co czytam to transport jest gotowy , poprzez Rodziców Maciusia , suczkę odbiera jurmar 98, a następnie ja ją odbiorę . Pozostały jeszcze dwa szczegóły , nie oszukujmy się pies ze schroniska pachnący nie jest czyli jest jeszcze nie załatwiony aspekt kąpieli no i zakupu smyczy i obroży czy szelki aby móc go odebrać od Pani kierownik ( oczywiście ja dam na to pieniądze)Rozmawiałam z tą Panią może z 10 min ale nie wydaję mi się aby była w stanie załatwić te 2 sprawy , ma tam totalną psiarnię , która wymaga opieki a co za tym idzie masy czasu. Mogę spróbować jedynie zadzwonić i ją o to poprosić. Co o tym myślicie?