emdziolek Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Na naszych bazarach łącznie jest już 240zł:multi: Quote
Mysia_ Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='ARKA']Mysiu, chorobe skry maj psiaki w Kręzlu natomiast w Maciejowicach wygladaj na zdrowe, zewnetrznie. Jedne i drugie bardzo potrzebuja pomocy gdyz w Maciejowicach psy doslownie mieszkają "pod chmurka" malutkie boksy czesc bez bud i zadaszenia. Nie wiem jak one przezyja tę wczorajsza zlewę deszczu, zdrowotnie.:-([/quote] ja nie chcę się wycofać, ale nie mam możliwości odizolowania ich, dlatego to jest bardzo dla mnie ważne, żeby nie miały czegoś zaraźliwego :-( Quote
zulugula Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='ARKA']Bardzo sie cieszę, ze chcesz go zabrac na dt ale .nie wymagaj od nas teraz az tyle, to jest dla nas AZ tyle, naprawde teraz. Tam nie ma weta na miejscu do naszej dyspozycji. A jakie znaczenie ma wiek? Nawet,... gdyby,.... pies mial swierzbowca, swoim psom musisz podac advocate zabezpieczajce i tyle! Sama bralam swiadomie suke ze swierzbowcem i moj pies zabepieczony, nie zlapal.[/quote] [COLOR=black]ARKA, skąd mogę wiedzieć, że na miejscu nie ma weta. Dla mnie oczywistością było, że w takich akcjach to właśnie wet uczestniczy. Widocznie byłam w błędzie. [/COLOR] [COLOR=black]Pies ma przebywać u moich rodziców w towarzystwie innego psa (+3 kotów). Ze względów bezpieczeństwa staram się dowiedzieć na jego temat jak najwięcej. Jego wygląd i wiek też nie jest bez znaczenia. Chęć na takiego psa była moim rodzicom niedawno zgłaszana. Jest więc szansa, że znajdzie wspaniały DS. A jeśli ten domek, nie wypali, to wiek ma jednak istotne znaczenie przy szukaniu innego domku. To pierwszy DT u moich rodziców, więc i Ty nie wymagaj od nich zbyt wiele. Jeśli oddamy im psa 7 letniego, to pewnie będzie miał u nich dożywocie. Opcja DT dla innych psów zostanie absolutnie zablokowana... [/COLOR] [COLOR=black]Ja zdaję sobie sprawę, że pracy jest tam ogrom. Sytuacja na pewno Was przerasta. Z tego powodu może rodzić sie bezsilność i złość, że mamy spore wymagania. Jednak one świadczą o tym, że angażujemy się, chcemy pomagać... oczekujemy od Was współpracy, tak jak wy od nas. Bez tego wiele osób może się zrazić. [/COLOR] Dzięki za informację Mariolka. [quote name='mariolka'] 15. pies, beżowe, niski, długowłosy, z raną na nodze, max 2 lata [IMG]http://img241.imageshack.us/img241/253/15cs3.jpg[/IMG] [/quote] Ten pies najprawdopodobniej pojedzie w poniedziałek na DT u moich rodziców razem z 2 psami do Zabrza (schron). Oni jeszcze nie widzieli zdjęć. Być może innego zabiorą wg. kryteriów poszukiwań. Na pewno małego włochatego. [COLOR=black]Nie mam pojęcia co z tą raną. Jeśli zajdzie taka potrzeba, to czy pieniążki przekazywane na konto Pogotowia i Straży są przewidziane na takie wydatki? [/COLOR] Quote
ARKA Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='zulugula'][COLOR=black]ARKA, skąd mogę wiedzieć, że na miejscu nie ma weta. Dla mnie oczywistością było, że w takich akcjach to właśnie wet uczestniczy. Widocznie byłam w błędzie. [/COLOR] [/quote] Uczestniczylo 4 wetow, pierwszego dnia, ocenili stan zdrowia psow i tym najbardziej potrzebujacym udzielili pomocy na miejscu. Ocenili, ze wieksza czesc psow(w Krężlu) ma zmiany skorne ale zeby zdiagnozowac do konca kazdy pies powinien byc zabrany do kliniki i powinien miec zrobione badania specjalistyczne. Jesli cos sie dzieje bardzo niepokojącego u ktoregos psiaka, ustalone bylo, poprzez wojta(Kręzel) wzyw sie miejscowego weta. Quote
Kostek Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 ktos chyba pytal o karme wczoraj Karina Schwerzler przywiozla 120kg w sumie chce przekazac na psiaki 500kg nie wiem dokladnie kiedy dowiezie reszte ale mysle ze te 500kg na troche starczy. Quote
ARKA Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='Mysia_']ja nie chcę się wycofać, ale nie mam możliwości odizolowania ich, dlatego to jest bardzo dla mnie ważne, żeby nie miały czegoś zaraźliwego :-([/quote] To dla Ciebie muszą byc psiaki [B]z Maciejowic.[/B] Quote
jogi Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 w poniedziałek zamówię i wyslę po opakowaniu z każdego rodzaju Advocata(po 3 pipetki w każdym). Wiem że to mało, ale ziarnko do ziarnka...;) Quote
ARKA Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='Kostek']ktos chyba pytal o karme wczoraj Karina Schwerzler przywiozla 120kg w sumie chce przekazac na psiaki 500kg nie wiem dokladnie kiedy dowiezie reszte ale mysle ze te 500kg na troche starczy.[/quote] Dowiozla ale nie na miejsce tam. Bylysmy juz wszystkie tak zmeczone i mokre "do majtek" aby jeszcze z karma wracac wczoraj do Maciejowic, dzis bedzie dowieziona tam karma. Poza tym trzeba worki pootwierac aby cala wies nie karmila psow karma a Maciejowieckie czy Kręzlowskie psy nie mialy co jesc:shake: Tam nie mozna zostawiac duzych ilosci karmy, zapas na gora dwa dni. Moze trzeba pomyslec o magazynowaniu karmy np. u sołtysow tych wsi?:roll: Quote
Kostek Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 oj Arka wiem ze bylysmy mokre a ten czarno bialy psiak z maciejowic niestety dalej nie chcial wejsc do budy,wstawilysmy jeszcze jedna bude do boksu i takze ucieklysmy bo juz nie dalysmy rady i tak wracalysmy do krezla po jeszcze jednego psiaka Quote
ARKA Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='zulugula'][COLOR=black] oczekujemy od Was współpracy, tak jak wy od nas. Bez tego wiele osób może się zrazić. [/COLOR] [/quote] Sytuacje przedstawilismy jasno od samego początku co tez widac na zdjęciach, [B]wiekszosc psow w Kręzlu ma zmiany skorne[/B],wieksze lub mniejsze, co oznacza, ze kazdy pies z Kręzla zabrany moze miec jakąs chorobe skorna, moze ale nie musi. Ten co bedzie chcial psiakowi jakiemus pomoc, mimo tego ostrzezenia, napewno i tak pomoze. Quote
zulugula Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Czy pieniązki wpłacane na konto Pogotowia i Straży dla Zwierzat są przwidziane na taką pomoć? Czy każdy we własnym zakresie? Quote
ARKA Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='Kostek']oj Arka wiem ze bylysmy mokre a ten czarno bialy psiak z maciejowic niestety dalej nie chcial wejsc do budy,wstawilysmy jeszcze jedna bude do boksu i takze ucieklysmy bo juz nie dalysmy rady i tak wracalysmy do krezla po jeszcze jednego psiaka[/quote] My tez wracalysmy do Krezla jeszcze, tam byl samochod zostawiony i psiaki do zabrania tez. Sunia z cycolami, ciezarna czarna mala, i ta bieda co wygladala ze ma gorączke i zmiany miala skorne, przerazona bardzo, z tego "garazu",skladowiska rupieci no tak typie onka miniaturowego:evil_lol:. i do weta jeszcze z nimi jechalysmy. Tam jest bardzo ladna sunia(bedzie) On-ka dlugowlosa, z tego ostaniego boksu w stodole po lewej stronie, skad dziewczeta z Lodzi braly tą rudawą łysolinke i tego terierka. Tą sunie rezerwuje dla Paros tylko szybko ją trzeba zabierac, bo tez niezaciekawie bardzo wyglada.:-( To chyba sunia, tak jakos mi sie na oko wydaje;)Ona siedziala caly czas w budzie i tylko mordka wystawala. Quote
mimiś Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [B] czy ktos widział tego psa? w srodkowej szopie?- wygląda na zastraszonego, mioże wystarczy go przenieść na boksy do stodoły?[/B] [quote name='zulugula'][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images34.fotosik.pl/352/08e743f51e1e7d62.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images33.fotosik.pl/358/ef3652fcf3a5fef0.jpg[/IMG][/URL] Tam w rogu to czarne siedzi Chcesz - masz ;-)[/quote] [B] czy ktos widział tego psa? w srodkowej szopie?- wygląda na zastraszonego, mioże wystarczy go przenieść na boksy do stodoły?[/B] Quote
Kostek Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [IMG]http://img527.imageshack.us/img527/6442/17cz1.jpg[/IMG] [img]http://img144.imageshack.us/img144/1701/171zh3.jpg[/img] ta suczka?bardzo przyjazna i buzi daje Quote
ARKA Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='Kostek'] [B]a ten czarno bialy psiak z maciejowic[/B] niestety dalej nie chcial wejsc do budy,[/quote] To chyba jest [B]domowy pies[/B], piekny, przemily pies! Masz moze jego zdjecia?? Czyli dalyscie jeszcze schronienie dwum psiakom? Super!:loveu: Quote
emir Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='Mysia_']chyba wszystkie tak samo trzeba gdzieś ulokować, więc jak najbardziej mogą być tylko, żeby spełniały te wymagania, o których pisałam ;)[/quote] Nikt Ci nie da gwaranacji, że psy spełnią Twoje wymagania - one w przeważającej wiekszości są chore, odwodnione i zarobaczone; i nawet jeśli jakieś nie mają widocznych zmian to nie wiadomo, czy nie przeniosą czegoś; biorąc psy trzeba sieliczyć z kosztami, na które trzaba narazie wylozyć własne pieniadze, a leczyć trzeba od razu; nie wiadomo, czy z zebranych pieniędzy będzie mozżiwy zwrot wydatków dla każdego kto je poniósł;informacje o zamiarze zabrania psa i ustalenie daty odbioru proszę z tel 609 036 046 EMIR Quote
ARKA Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='andzia69']dawno powiadomione[/quote] Ja pierwszego dnia powiadomila dziewczyn z W-wy co rotkami sie zajmuja i pies dalej jest. To naprawde jakis wyjatkowy rotek, tak mily..Zreszta, te wszystkie psiaki sa wyjatkowo mile. Jest kilka psow, oceniam, ze tak z 10 psow zyje "na wolnosci" wczoraj sie zebraly pod drzewami, bo deszcz padal i dwa malutkie pieski, czarne, przyszly do stodoly. Cos trzeba bedzie o nich pomyslec, polapac je.:shake: Quote
andzia69 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Arka....one wiedzą...ale mają teraz sporo psów i nie mają żadnego tymczasu wolnego, nawet dla suki zwróconej z adopcji szukają czegokolwiek:shake: Quote
ARKA Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='andzia69']Arka....one wiedzą...ale mają teraz sporo psów i nie mają żadnego tymczasu wolnego, nawet dla suki zwróconej z adopcji szukają czegokolwiek:shake:[/quote] Boszeee:shake: Mysle glosno. Mozeby go chociaz zabrac na dianostyke do W-wy i zaleceniami leczenia wrocilby tam. Mniejsze zlo chyba? Quote
paros Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='Kostek'][B]ktos chyba pytal o karme[/B] wczoraj Karina Schwerzler przywiozla 120kg w sumie chce przekazac na psiaki 500kg nie wiem dokladnie kiedy dowiezie reszte ale mysle ze te 500kg na troche starczy.[/QUOTE] [B]Ja wczoraj pytałam o karmę, bo jeden ze Sponsorów chce pomóc psiakom z Krężela i Maciejowic. Chce przekazać 500 kg karmy wysokiej, Hills veterinary, Rayal Canin i Eukanuba. Karmę chce przekazać bezpośrednio osobom, które tam jeżdżą - wolontariuszom Psiego Anioła. Dlatego proszę o kontakt.[/B] Quote
Odi Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Nasza znajoma - Pani Iwona załatwiła karmę w workach. Podaję rodzaj i ilość: Royal Canin RENAL 14 kg; Royal Canin dla owczarka niemieckiego 12 kg; ACTIVA JUNIOR w fazie wzrostu do 12 miesiąca życia 12 kg; ANIMONDA FIT & CROSS senior 7,5 kg; Nutro CHOICE dla dorosłych formuła sierść i skóra 2 kg Ponadto podarowała pewną ilość ręczników i ściereczek, 1 szt. rękawic i 6 szt. małych parcianych obróżek. Całość darów przywiozła do nas. W przyszłym tygodniu, po ustaleniu terminu z Joannką, zawieziemy te dary łącznie z zebraną przez nas karmą dla psów ze Starej Wsi, do Trzcianki. Joannko, proszę Cię o telefon do mnie lub mojego TZ w tej sprawie. Wczoraj przelałam na konto Pogotowia i Straży z przeznaczeniem na Psy z Grójca (uzgodnione z Darczyńcą) kwotę 100,00 PLN, którą przekazała firma "ORBI", o czym pisałam już na wątku Psów ze Starej Wsi. Jestem w kontakcie z Panem kierownikiem schroniska w Górzycy, ale Pan kierownik do wczorajszego wieczoru nie widział się jeszcze z Panią viceprezes, więc ciągle nie mam jeszcze informacji, jaka jest decyzja. Quote
Wyjątek Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='Kostek'] [URL]http://lh6.ggpht.com/psia.szajka/SLbFN57s9jI/AAAAAAAAIXc/SMkBTbWDnUI/PICT5059.JPG?imgmax=576[/URL] tego zabralysmy z Krezla[/quote] [COLOR=RoyalBlue][B]Oooo własnie o tego psa pytałam! Czyli gdzie teraz przebywa? czy juz go zdiagnozowano? Kiedy będzie o nim coś więcej wiadomo?? I przepraszam, ze nazwę go numerkiem.... ale numer 103 z tej : [url]http://rumbo.forall.pl/[/url] strony... Co z nim? Ktoś wie?? Jeszcze tam czy zabrany? [/B][/COLOR] Quote
Bachnach Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Kara mozna pomoc , wszystkie adresy w sprawie pomocy 1 strona wątku i co tu rozumiec? A na jaki cel ? wiadomo , są jasne informacje i zdjęcia. Quote
ARKA Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='Wyjątek'][COLOR=royalblue][B]Oooo własnie o tego psa pytałam! Czyli gdzie teraz przebywa? czy juz go zdiagnozowano? [/B][/COLOR][/quote] [B]Wczoraj, poznym popoludniem[/B], byl dopiero zabrany z Kręzla, jest pod opieką fundacji "Pod Psim Aniolem".[B]Badzo sie ciesze ze dziwczyny go zabraly. [/B]On mial lokum w garazu ale jak deszcz padal to do garazu poszedl duzy pies, ktory stal pod chmurą bo nie widomo czemu pracownicy mu bude zabrali:angryy: do Maciejowic podobno..I ten biedak nie mogl wejsc do garazu, szukal sobie miejsca...Kazalam pracownikowi naklas slomy do takiej szopki przy stodole..spora szopa, jakby wiata , i tam bylo suchu.....ale on chcia wroci do tego garazu:shake: Tm pod wiate moglby sobie tez wchodzic te psy " z pola" [quote name='jogi']w poniedziałek zamówię i wyslę po opakowaniu z każdego rodzaju Advocata(po 3 pipetki w każdym). Wiem że to mało, ale ziarnko do ziarnka...;)[/quote] "Psi Aniol" mowil, ze psy, ktore sa z Kreżla na SGGW, weci im powiedzieli cytuje:"ze psom robale wychodzą pyskami" :-( Quote
Wyjątek Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='ARKA'][B]Wczoraj, poznym popoludniem[/B], byl dopiero zabrany z Kręzla, jest pod opieką fundacji "Pod Psim Aniolem".[B]Badzo sie ciesze ze dziwczyny go zabraly. [/B]On mial lokum w garazu ale jak deszcz padal to do garazu poszedl duzy pies, ktory stal pod chmurą bo nie widomo czemu pracownicy mu bude zabrali:angryy: do Maciejowic podobno..I ten biedak nie mogl wejsc do garazu, szukal sobie miejsca...Kazalam pracownikowi naklas slomy do takiej szopki przy stodole..spora szopa, jakby wiata , i tam bylo suchu.....ale on chcia wroci do tego garazu:shake: Tm pod wiate moglby sobie tez wchodzic te psy " z pola"[/quote] [COLOR=RoyalBlue][B] Bohhh, ja tez niesamowicie się ciesze, że juz nie musi tam siedzieć. Chyba ze 3 razy o niego wcześniej pytałam i nic :shake: Dziękuję tym, które go zabrały :Rose::modla: Wreszcie ktos go zauważył:roll:[/B][/COLOR] [COLOR=RoyalBlue][B]Jeżeli pojawia się jakies konkretniejsze informacje o stanie jego zdrowia, wieku itd, prosiłabym o nie jak najszybciej! :)[/B][/COLOR] Quote
Recommended Posts