kahoona Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 [quote name='TERESA BORCZ']cioteczki i wujkowie. P I L N E przed chwila rozmawiałam z wójtem Markiem Matysiakiem. wynik rozmowy dŁugiej i rzeczowej jest ciekawy. Wójt ma ograniczone przepisami pole działania, nie bardzo może wchodziĆ w kompetencje innych a trudno ludzi namówić do działania. wine najwiekszą oczywiscie ponosi powiatowy lekarz weterynarii p. KWIL. BEDĘ DO NIEGO ZARAZ DZWONIĆ I PORZADNYMI ARGUMENTAMI SKŁONIE GO DO NATYCHMIASTOWEGO DZIAŁANIA. WYGLĄDA NA TO ŻE OW PAN NIE ZDAWAŁ SOBIE SPPRAWY ŻE TO NABIERZE TAKIEGO ROZGŁOSU.JA UWAŻAM ŻE NATYCHMIAST POWINNO MU SIE ODEBRAC PRAWO WYKONYWANIA ZAWODU , BO OBOJĘTNE CZY JEGO HANIEBNE ZANIEDBANIE PROBLEMU NAWET JEŚLI WYNIKŁO A. Z NIEWIEDZY (SIC!!!!!! SCANDAL) CZY Z PRZYMYKANIA OCZU ( JAKAKOLWIEK BYŁABY PRZYCZYNA) JEST SPRZENIEWIERZENIEM SIĘ SWOIM OBOWIAZKOM I RÓWNIEŻ ETYCE ZAWODOWEJ. POMIJAM FAKT ŻE LEKCEWAŻY PRAWO POLSKIE., I WSZELKIE USTAWY DOTYCZACE ZWIERZĄT I ICH OCHRONY. WG MNIE PAN ÓW POPEŁNIŁ KILKA PRZESTĘPSTW, I POWINIEN ZA TO ODPOWIADAĆ. NA RÓWNI Z PANIĄ BIEDRZYCKĄ .DO TEGO WSZYSTKIEGO JEST OPŁACANY NIEŻLE Z NASZYCH PODATKÓW. DOSĆ TEGO. NIE MA CZASU NA PRZYTOCZENIE CAŁEJ ROZMOWY, BO TRZEBA DZIAŁAĆ.WÓJT JEST W STANIE WYDAĆ W POROZUMIENIU Z WETEM NATYCHMIASTOWY NAKAZ ODEBRANIA ZWIERZAKÓW BEZ CZEKANIA NA WYROK PROCESU, ALE NIE ZROBIŁ TEGO BO GMINA JEST NIEZDOLNA DO UDZWIGNIĘCIA TEGO PRZĘJECIA FINANSOWO. EWA ZARABIA KROCIE NA TYM BIZNESIE DLATEGO STALE SIE TRZYMA SIĘ TEGO BANDYCKIEGO PROCEDERU. BIERZE ZA KAŻDEGO ODLOWIONEGO PSA TEŻ NASZE PODATNIKOWE PIENIĄDZE, A DO TEGO NARAŻA NA S NA TO CO PRZEŻYWAMY. TERAZ JEŚLI WSZYSCY POMOŻEMY PROCEDER TEJ PANI ZNIKNIE, ALE TRZEBA POMÓC WÓJTOWI. JESLI NAKAZ ZOSTANIE WYDANY ZABIERAMY PSY. KTO MOŻE, JA BIORĘ JEDNEGO DO DOMU, MIMO ZE MAM CHORE TYMCZSY SCHRONISKOWE . MOJE ZAPRZYJAŻNIONE SCHRONISKO TEZ KILKA WEŻMIE. WIEM ZE TAKA AKCJA JUZ KIEDYŚ BYŁA. KAZDE SCHRONISKO MA PRAWO ŻADAĆ OD TEJ BIZNESMENKI ZWROTU PIENIĘDZY KTORE DOSTALA OD ODŁOWIONYCH PSÓW. TEGO NIE MOŻE ZROBIĆ WÓJT BO ON JUZ BY POTRZEBOWAŁ PIENIĘDZI I MIEJSCA NA TE PSIURY. TRZEBA SKOORDYNOWAĆ AKCJE TAK ABY PSYCHOPATKA ICH NIE UŚMIERCIŁA.PROPONUJE NATYCHMIAST POSŁAĆ TAM WRAZ Z ZAINTERESOWANYMI ORGANIZACJAMI STRAŻ DLA ZWIERZAT NAJLEPIEJ CETRALNĄ, Z WARSZAWY. I POLICJĘ. MAM NAMIARY NA WOJTA I ON CZEKA NA KAŻDA OFEROWANĄ POMOC W POZBYCIU SIE BIEDRZYCKIEJ Z GMINY. BĘDZIE NA PROCESIE W GRÓJCU. kto potrzebuje namiary na gminę to proszę o pw mam też komórke wójta do naszej dyspozycji. . IDE SZUKAĆ NAMIARÓW NA WETA. ODEZWĘ SIĘ[/QUOTE] Tereso, idziesz naszym śladem i powtarzasz nasze działania. Kontakt ze mną poza publicznym forum byłby bardzo wskazany. Działania powinny być skoordynowane i środowisko powinno wołać jednym głosem. Wydzwaniając do wójta i powiatowego usłyszysz tylko to, co chcą Ci w danym momencie powiedzieć. Nie znasz całości sprawy i większości faktów. Zajmujemy się z ARKĄ ta sprawa prawie dwa lata - koordynacja działań z nami to podstawa ich skuteczności. Jeszcze raz proszę o kontakt telefoniczny na PW. Nic nie wyniknie z Twoich działań jako osoby prywatnej, nawet jesli posiadasz komórkę wójta. Ta sprawa jest bardzo złożona i zaawansowana w sensie prawnym. Proszę o ostudzenie emocji i pragmatyzm. Quote
Ewa Barbara Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Mam juz 5 psów z Małego Bozego i ostatnio wzięlam 2 szczeniaki od Biedrzyckiej. Jak by każdy wziął po jednym psie, to byśmy je uratowali. W miedzy czasie należy zastanowic sie co zrobić z ta osobą. Ale najpierw wyrwijmy jej te psy. Quote
enia Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 [quote name='Ewa Barbara']Mam juz 5 psów z Małego Bozego i ostatnio wzięlam 2 szczeniaki od Biedrzyckiej. Jak by każdy wziął po jednym psie, to byśmy je uratowali. W miedzy czasie należy zastanowic sie co zrobić z ta osobą. Ale najpierw wyrwijmy jej te psy.[/QUOTE] ale już raz z Krężela psy jej zabrano! czy ona zwróciła ludziom poniesione koszty które miała od gmin na utrzymanie tych psów? wiem, że szkoda psów ale ile można? ona powinna dostać sądowy zakaz prowadzenia takiej działalności ....... Quote
mala_czarna Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Jakby kanalia Biedrzycka nie rozmnażała to nie byłoby kłopotu. Quote
enia Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 [quote name='mala_czarna']Jakby kanalia Biedrzycka nie rozmnażała to nie byłoby kłopotu.[/QUOTE] a kanalia ma swoich pomagierów im też trzeba łby poukręcać........ Quote
Borówka16 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Racja,przecież ta kanalia nie działa sama!!!! Wszystkich trzeba zniszczyć !!! [URL="http://www.dogomania.pl/threads/178436-Stare-psiaki-z-Marmurowej-pragnAE-domku-RA-A-ne-wielkoA-ci-Pokochaj-je"][IMG]http://i50.tinypic.com/b4z4w4.jpg[/IMG][/URL][URL="http://www.dogomania.pl/threads/175207-a-a-da-schron-stary-ozzy-mini-mix-on-ka-w-depresji-z-chorymi-stawami"][IMG]http://img198.imageshack.us/img198/8571/ozzyh.jpg[/IMG][/URL][URL="http://tiny.pl/hm5qv"][U][IMG]http://img23.imageshack.us/img23/7259/widmo4.png[/IMG][/U][/URL][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f1159/lodz-12-letni-dostojny-don-szaman-w-schronie-nie-ma-juz-czasu-142845"][IMG]http://img195.imageshack.us/img195/7254/szaman1kopia.jpg[/IMG][/URL] Quote
Soema Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Zabranie psów w tym momencie nic nie da... ARKA i Emir na pewno to poprowadzą do końca, wiem że psów szkoda, ale tu trzeba walczyć o zmianę prawa, a nie zabierać dowody przeciwko tej babie.. edit: Dziewczyny, takie agresywne teksty to mogą być użyte potem przeciwko nam...:shake: Quote
marlenka Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 [quote name='enia']a kanalia ma swoich pomagierów im też trzeba łby poukręcać........[/QUOTE] Wiecie co czytam ten wątek i troszkę mi ręce opadają , to co E.B. wyprawia to jedno ale Wasze obrażlwe słowa pod kątem niektórych osób mnie przerażają . To co robiła nie zasługuje na pochwałę ale to że Wy rzucacie " mięsem " na prawo i lewo to mnie przerasta . Wiadomo każdy sobie pod nosem różne rzeczu i epitety rzuca ale to jest forum gdzie mom zdaniem nie powinna sie takich rzeczy pisać . Wydaje mi sie że jakby Wam ktoś powiedział "róbta co chceta " to byście same lincz wykonały na wszystkich kto ma inne zdanie niż WY . Ja nie pochwalam działań w Kręzelu wręcz przeciwnie ale wyzywac kogoś publicznie ??? Quote
enia Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 marlenka czyzby Cie to osobiście zabolalo? pomagierzy... o to chodzi?? czy ona mówiła- no sorry pieseczki ukochane ale teraz będzie zastrzyk i do dołka moje małe hop! kolorowych snów! a "łby ukręcam" często swoim psom jak mi kolejną parę butów pożrą..... litości...... Quote
marlenka Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 [quote name='enia']marlenka czyzby Cie to osobiście zabolalo? pomagierzy... o to chodzi?? no coś tam czytałam........ czy ona mówiła- no sorry pieseczki ukochane ale teraz będzie zastrzyk i do dołka moje małe hop! kolorowych snów! litości......[/QUOTE] Nie kochana - mnie osobiście to nie zabolało ( ocho zaraz mnie okszukniesz następnym pomagierem ) tylko zamiast się skupić na tym gdzie te psy zabrac jak to rozwiązać to klepiecie w klawiaturę obelgi ( tez są karalne ) groźby też . Ja jestem osobą postronna ale jak czytam ten wątek już długo to większość osób nic nie robi tylko klepie ... I nie bede uczestniczyła w żadnej dyskusji więc prosze nie prowokuj , napisałam co mi się nie podoba i tyle . Quote
kahoona Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 [B]Dziewczyny błagam o opamiętanie! Żadnych akcji zabierania psów. Poniżej kilka faktów:[/B] 1. psy na posesji są własnością Ewy B., hycla Arka G., fundacji Sfora i jednej osoby prywatnej - nikt nie wie które są czyje 2. nikt Was nie wpuści na posesję 3. zapomnijcie o adoptowaniu psów w słabej kondycji - chyba nie sądzicie, że szalona Ewa wyda Wam dowody przestępstwa 4. nie może być powtórki z Krężela - zabrać wszystkie psy i pozwolić jej na przeprowadzkę? Jeśli nie ufacie naszym działaniom i zorganizujecie pospolite ruszenie umożliwicie jej dalsze działanie. Pozwólcie nam na uzyskanie wszystkich dokumentów. Na pewno będzie konieczność zabierania psów ale nie w tej chwili. [SIZE=3][B]I jeszcze jedno - pamiętajcie, że ona to czyta![/B][/SIZE] Quote
Randa Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Moim zdaniem Kahoona ma rację. Musimy wszyscy mówić jednym głosem, zabranie psów w tej chwili nic nie da. Quote
Ajula Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 tez uważam, że nie należy teraz za bardzo motać, żeby nie wchodzić w drogę Emirowi gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść :roll: przecież widać, że Emirowcy wiedzą co robią - i na 100% nie popuszczą Quote
TERESA BORCZ Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 masz racje gameto, to dużo psów, ale jak może pamiętasz taka akcja już miała raz miejsce. Wiele schronisk i organizacji przejęło po parę sztuk. prywatne osoby też. mam wielką nadzieję że tym razem sąd wyda ostatecznie zakaz zajmowania się taką działalnością tej PANI. bardzo wierzę że przy pomocy organizacji, tv, was wszystkich ten krwawy serial ewa i spółka sie szczęśliwie zakończy.tak że wbrew pozorom to co piszę nie jest utopią. kahoono,to co piszesz że idę waszym śladem i powtarzam wasze działania przyjmuję jako pozytywna opinie bo to znaczy ze nie bładzę. nie znam waszych działań oprócz programów . wiadomości szczątkowych, a to co mam zamiar zrobić wynika z kompletnej determinacji w zrobieniu czegoś co położy kres takim krwawym serialom . Znam przepisy i wiem kto, za co i dlaczego jest odpowiedzialny (No może bez niuansów i kruczków prawnych) , ile by nie było osób, i działały w ten sam sposób, to dobrze, bo tworzy dla waszych działań wsparcie. może wreszcie przestępcy zrozumieją ze to co wy robicie nie jest odosobnionym działaniem zakręconych wg nich emirowców. Nie ma monopolu na zwalczanie draństwa w kraju. jestem całkowicie za wspieraniem się wzajemnym a nawet koordynacja jeśli tylko to całą akcje przyspieszy. sama piszesz Kahoono., ze sprawa trwa od dwóch lat. Czas działać efektywniej aby nareszcie nasza wrażliwoć nie byla stale narażana na szwank za nasze własne pieniądze. czas położyć kres takim obrazom jakie własnie miałyśmy okazje zobaczyć nie po raz pierwszy. jak widzisz odzew zawsze jest wielki, i wiele osób może sporo zdziałać więc wykorzystajmy to do maksimum, dzieląc się rolami. JA NIE WYDZWANIAM DO WÓJTA I POWIATOWEGO, dzwoniłam nie po to by wysłuchać co oni mi mają do powiedzenia, ale po to by wysłuchali tego co ja mam im do powiedzenia. wiem co winni mogą powiedzieć na swą obronę. dlatego stawiam sprawę jasno i uprzedzam o spolłecznym tsunami jakie im grozi w dodatku do działań organizacji. Nie spodziewali się że taki obrót przyjmie ta sprawa , a już najmniej działań ludzi nie związanych z organizacjami. komórka wójta to żaden cymes, każdy może ją mieć , tu jest mi potrzebna do "nękania" codziennego w sprawie przyśpieszenia wszystkiego co się da i dopilnowania chociaż tego aby ktoś sprawdzał czy psy dostają jedzenie czy dalej nie. do zobaczenia w GRÓJCU NA SPRAWIE. MAM NADZIEJĘ ZE WYPRACUJEMY COŚ EKSTRA. JESTEM ZA CAŁKOWITĄ KOORDYNACJA WSZELKICH WYSIŁKÓW. Quote
carolinascotties Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 [quote name='enia']ale już raz z Krężela psy jej zabrano! czy ona zwróciła ludziom poniesione koszty które miała od gmin na utrzymanie tych psów? wiem, że szkoda psów ale ile można? ona powinna dostać sądowy zakaz prowadzenia takiej działalności .......[/QUOTE] i pewnie w koncu tak sie stanie... oby! [quote name='Soema']Zabranie psów w tym momencie nic nie da... ARKA i Emir na pewno to poprowadzą do końca, wiem że psów szkoda, ale tu trzeba walczyć o zmianę prawa, a nie zabierać dowody przeciwko tej babie.. edit: Dziewczyny, takie agresywne teksty to mogą być użyte potem przeciwko nam...:shake:[/QUOTE] ja za swoje mogę odpowiadac z pełna odpowiedzialnością - osoba, która samodzielnie - nie będąc lekarzem - usypia psy, podając im środek niewiadomego pochodzenia, glodzi je, przygląda się gryzącym się psom, wyrzuca umarłe poza posesję, czy dodaje ich ciała do parownik a z jedzeniem (pomijam niekontrolowane rozmnazanie i rozmnazanie w ogole!)- JEST POTWOREM!!! jeszcze jedno - ARKA I EMIR - potrzebuja nas - ludzi, którzy jesli ten oboz zlikwidują - będą pomagac szukac domow, tymczasow, beda sluzyc swoim czasem itp. [quote name='marlenka']Wiecie co czytam ten wątek i troszkę mi ręce opadają , to co E.B. wyprawia to jedno ale Wasze obrażlwe słowa pod kątem niektórych osób mnie przerażają . To co robiła nie zasługuje na pochwałę ale to że Wy rzucacie " mięsem " na prawo i lewo to mnie przerasta . Wiadomo każdy sobie pod nosem różne rzeczu i epitety rzuca ale to jest forum gdzie mom zdaniem nie powinna sie takich rzeczy pisać . Wydaje mi sie że jakby Wam ktoś powiedział "róbta co chceta " to byście same lincz wykonały na wszystkich kto ma inne zdanie niż WY . Ja nie pochwalam działań w Kręzelu wręcz przeciwnie ale wyzywac kogoś publicznie ???[/QUOTE] zupelnie nie dziwie sie wybuchom emocji... oczywiscie nie moge sie nie zgodzic, ze samo rzucanie przyslowiowym miechem nic nam nie da... ja linczu nie moglabym wykonac na nikim, kto ma inne zdanie niz ja - to niskie i glupie - nie moge jednak nadziwic sie, ze pojawialy sie tu juz osoby, ktore pisaly w sposob - "hej, o co wam chodzi, przeciez w niektorych schronach jest gorzej..." --------------------------------- [B]...ze tez Ewa ma czas czytac dogo - pomiedzy jednym zastrzykiem, a drugim... niezwykle obrotna osoba - tyle psow juz wyslala na tamten swiat, miejsca psich kazni zmienia jedno po drugim... [/B] ja wierzę w sprawiedliwość - jest wina, będzie kara! Quote
Kinya Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Po kliknięciu linka poniżej można ściągnąć wczorajszy program (interesujący Was reportaż rozpoczął się o 22:02). [URL="http://rapidshare.com/files/348697547/TVP2_20100209_220001.wmv.html"][/URL] [URL]http://rapidshare.com/files/348697547/TVP2_20100209_220001.wmv.html[/URL] Jest ograniczenie do 10 ściagnięć, więc kto pierwszy ten lepszy ;) Jeżeli wyskoczy komunikat, że przekroczono ilość dozwolonych ściągnięć, proszę o info, wrzucę jeszcze raz. Quote
kahoona Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 przeklejam z naszego forum: [SIZE=3][B]czekamy na Wszystkich, którzy mogą i zechcą być 17.02 w Sądzie Rejonowym w Grójcu godz 13.00 będziecie mogli spojrzeć jej w twarz osobiście !!![/B][/SIZE] Quote
gameta Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 [quote name='kahoona']przeklejam z naszego forum: [SIZE=3][B]czekamy na Wszystkich, którzy mogą i zechcą być 17.02 w Sądzie Rejonowym w Grójcu godz 13.00 będziecie mogli spojrzeć jej w twarz osobiście !!![/B][/SIZE][/QUOTE] taaaaaaaa jak się łaskawie pojawi w co śmeim wątpic... Quote
TERESA BORCZ Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 kahoono, sorry za telefon padł mi w czasie rozmowy, pogadamy w GROJCU. masz racje emocjii za dużo ale nie da się inaczej. Ja się chociaż cieszę że nikomu nie naubliżałam, jednak mimo że emocje kosmiczne opanowałam je nieco. działajcie dziewczyny proszę was, kto może niech jedzie. Quote
Osiolek Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 [quote name='Kinya']Po kliknięciu linka poniżej można ściągnąć wczorajszy program (interesujący Was reportaż rozpoczął się o 22:02). [URL="http://rapidshare.com/files/348697547/TVP2_20100209_220001.wmv.html"][/URL] [URL]http://rapidshare.com/files/348697547/TVP2_20100209_220001.wmv.html[/URL] Jest ograniczenie do 10 ściagnięć, więc kto pierwszy ten lepszy ;) Jeżeli wyskoczy komunikat, że przekroczono ilość dozwolonych ściągnięć, proszę o info, wrzucę jeszcze raz.[/QUOTE] Czy mozesz wrzucic na sendspace? Jak duzy jest film? Jesli nie jest za duzy, moge go wrzucic na strone fundacji EMIR.... Quote
carolinascotties Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 [quote name='Kinya']Po kliknięciu linka poniżej można ściągnąć wczorajszy program (interesujący Was reportaż rozpoczął się o 22:02). [URL]http://rapidshare.com/files/348697547/TVP2_20100209_220001.wmv.html[/URL] Jest ograniczenie do 10 ściagnięć, więc kto pierwszy ten lepszy ;) Jeżeli wyskoczy komunikat, że przekroczono ilość dozwolonych ściągnięć, proszę o info, wrzucę jeszcze raz.[/QUOTE] w razie czego mogę to spakować - i powysyłac - zobaczymy, jaka jest wielkośc pliku :) DZIĘKUJEMY!!! Quote
Osiolek Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Sprawdzilam na Rapid Share - 80 MB. Damy rade wrzucic.... Quote
Kinya Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Nie było mnie, sorry, ale widzę, że już sobie poradziłyście ;) Pasuje podciąć plik na początku, u nas automatycznie ciacha wszystko na kwadranse zegarowe (stąd końcówka poprzedniego reportażu): 1 plik = 15 min. Quote
Osiolek Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 [quote name='Kinya']Nie było mnie, sorry, ale widzę, że już sobie poradziłyście ;) Pasuje podciąć plik na początku, u nas automatycznie ciacha wszystko na kwadranse zegarowe (stąd końcówka poprzedniego reportażu): 1 plik = 15 min.[/QUOTE] Ja wcale sobie nie poradzilam :-( Sprawdzilam tylko wielkosc pliku, niestety sciagnac sie nie dalo, wiec jesli moglabys wrzucic na sendspace albo Yousentid (duzo szybszy) to byloby swietnie :-) Quote
ewatonieja Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 to jest na prawdę zatrważające że ona przez tyle lat robi takie rzeczy wbrew prawu a organizacje pro-zwierzęce działając zgodnie z prawem przez tyle lat nie mogą ukrócić tego procederu, nasuwa się myśl : czy innymi sposobami nie udałoby się zakończyć, przeciwdziałać temu okrucieństwu? Quote
Recommended Posts