kahoona Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 bmj napisał(a):Z jakich powodów umorzone? Nie znaleziono ewidentnych dowodów jej winy czy może (moje ulubione)nie wyczerpała znamion czynu zabronionego? nie znaleziono dowodów że to ona zrobiła - przestępstwo jest faktem, sprawca nie ustalony Quote
bmj Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Taa...nic dodać, nic ująć. Wszelkie możliwości odwołań zostały wyczerpane? Quote
bmj Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Porażka...kolejna...krajowego wymiaru sprawiedliwości:roll: Przykro mi i jestem wściekła. Quote
kahoona Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 bmj napisał(a):Taa...nic dodać, nic ująć. Wszelkie możliwości odwołań zostały wyczerpane? wszystkie, niestety sąd nie uznał zażalenia Quote
bela51 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Tak nie powinno być.:mad: Jestem wściekła:angryy::angryy::angryy: Quote
donacja Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 To jest SKANDAL. Mam nadzieję, że prędzej czy później, sprawiedliwość ją dosięgnie... Quote
Zofia.Sasza Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 salibinka napisał(a):Czemu się nie dziwię... Inteligencja i układność - jakie to opłacalne cechy... Spryt, kochana, spryt. Nie obrażaj inteligencji :angryy: Kiedyś sprawiedliwość dopadnie te księżnę z peep show... Quote
salibinka Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Czemu się nie dziwię... Inteligencja i układność - jakie to opłacalne cechy... Quote
kahoona Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 najnowszy "PSI RAJ" Ewy B. I znów się udało - EMIR i ARKA wywęszyły kolejne - piąte już - miejsce, gdzie nasza niezawodna Ewa (choć to nie jest prawdziwe imię) zapewnia bezdomnym psom "opiekę" i "szczęśliwy los". Tym razem to Małe Boże, gmina Stromiec, powiat białobrzeski. Ponieważ to ta gmina łamała prawo odpisując z nią umowy w latach 2007-2008, dobroczyńca zwierząt Ewa B. stwierdziła widocznie, że klimat będzie dobry. Zwróciła się nawet o wydanie pozwolenia na prowadzenie legalnego schroniska. Oczywiście nie dopuścimy do tego i sądzimy, że powiatowy wet i gmina zgodzą się z nami. Usilnie nad tym pracujemy. Nad tupetem tej pani przeszliśmy już do porządku dziennego. Serce rośnie, że nasze starania coś dają - zaledwie po dwóch tygodniach radosnej twórczości naszej ulubienicy, mieszkańcy wsi pod przewodnictwem kapitalnego sołtysa, odnaleźli informacje w internecie, zmówili się, protestują w gminie i obiecali nam, że pozbędą się takiego sąsiedztwa. Trzymajcie kciuki, kto powiedział, że do trzech razy sztuka - może do pięciu? Poniżej kilka fotek, niepokojąco kojarzących się z Krężelem. Quote
kahoona Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 i jeszcze kilka ujęć: okoliczne lasy - coś tam można pewnie zakopać...... podobno ciągle się coś pali na tym podwórku.... "szczęśliwy" pies na łańcuchu w schronisku na miarę XXI wieku: Quote
kahoona Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Kostek napisał(a):a co dzieje sie z psami? Oficjalnie przyznaje się do 90 psów, ale wiemy, że pani z gminy niefrasobliwie poinformowała ja o naszej wizycie, a ona gorączkowo porządkowała obejście od rana. Psy, które są na widoku w większości są przypięte łańcuchami (krótkimi) do bud. Reszta pozamykana w stodołach. Stan zwierząt ogólnie nie najgorszy, ale jak uczy doświadczenie, te w gorszych stanach są gdzies schowane, a raczej nieżywe. Generalnie odbiera ciągle psy z Wołomina, od swojego serdecznego przyjaciela doktora K. - choć jego działalność wskazuje, że powinien się raczej nazywać doktor M..... Reszta na PW - nasza ulubienica umie czytać, niestety.:diabloti: Quote
jogi Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 jak wchodze na ten wątek, to wydaje mi się, ze już mnie niczym pomysłowa Ewa B nie zaskoczy, za kazdym razem jednak sie mylę:diabloti: tego nawet nie da sie komentowac, to przechodzi wszelkie granice pojęcia. Normalnie w glowie się nie mieści:shake: Gdyby nie brala za to ciężkiej kasy, to by wyglądała na rasową kolekcjonerkę jednego nie zrozumiałam. Ona ma te 90 psów na tej posesji czy łącznie wszystkich i czy je tak z miejsca na miejsce przewozi za każdym razem kiedy kolejna "posiadlość" jest wykrywana?? Czy tak sobie jednego upycha tu innego tam?? Quote
kahoona Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 jogi napisał(a):jednego nie zrozumiałam. Ona ma te 90 psów na tej posesji czy łącznie wszystkich i czy je tak z miejsca na miejsce przewozi za każdym razem kiedy kolejna "posiadlość" jest wykrywana?? Czy tak sobie jednego upycha tu innego tam?? pewnie ona wie najlepiej, ale my widzimy coraz to inne psy wnioski niech każdy sam wyciąga, poza tym co drugi dzień zabiera transport z Wołomina u niej jest duża rotacja - ona twierdzi, że taka skuteczna w adopcjach jest.... czasem adopcja to pewnie jakiś zastrzyk, czarny worek, który za chwile odkopiemy itd. jej działanie popiera nieoficjalnie i oficjalnie fundacja SFORA - skadinąd mocno podejrzane towarzystwo, oni załatwiają jej karmę, piszą pisma w jej obronie jak znam życie to pewnie kasa i im skapnie czasem bo to wielcy miłośnicy.... choć chyba nie zwierząt:angryy: Quote
jogi Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 aha to takie buty:angryy: Kahoona weź mi proszę jeszcze powiedz, bo tego naprawdę nie rozumiem. Co drugi dzień z Wołomina odbiera psy. To ten hycel łapie je w iluś gminach czy kradną w Wołominie? Bo skoro Taka moja Stalowa(70tyś) ma miesięcznie odłowionych kilka psów to nie mieści mi się w głowie, zeby co drugi dzień odbierac psy Quote
kahoona Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 jogi napisał(a): Co drugi dzień z Wołomina odbiera psy. To ten hycel łapie je w iluś gminach czy kradną w Wołominie? Bo skoro Taka moja Stalowa(70tyś) ma miesięcznie odłowionych kilka psów to nie mieści mi się w głowie, zeby co drugi dzień odbierac psy jeśli się ma umowy z kilkunastoma gminami, to i towar się znajdzie:mad: Quote
Vectra Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 matko ..... ależ ta kobieta kocha te psy :mdleje: normalny by dał se spokój po pierwszym razie .... no góra drugim .... a tu piątym .... Brawa dla Was :klacz: Quote
kahoona Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 tak dla statystyki, wg danych fundacji Argos, wg umów z gminami za ostatnie cztery lata doktor K. odebrał z gmin 1938 psy troche mu jednak brakuje w oficjalnej ewidencji: Nieznany los psów przekazanych do Wołomina w 2004:>22; 2005:156; 2006:357 2007:486 2008:201 Quote
elmira Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 [quote name='kahoona']Oficjalnie przyznaje się do 90 psów, ale wiemy, że pani z gminy niefrasobliwie poinformowała ja o naszej wizycie, a ona gorączkowo porządkowała obejście od rana. Brawo dla inteligentnej Pani. Psy, które są na widoku w większości są przypięte łańcuchami (krótkimi) do bud. Reszta pozamykana w stodołach. Powtórka z "rozrywki". Stan zwierząt ogólnie nie najgorszy, ale jak uczy doświadczenie, te w gorszych stanach są gdzies schowane, a raczej nieżywe. Tereny do zakopywania piekne. Generalnie odbiera ciągle psy z Wołomina, od swojego serdecznego przyjaciela doktora K. - choć jego działalność wskazuje, że powinien się raczej nazywać doktor M..... Reszta na PW - nasza ulubienica umie czytać, niestety.:diabloti: Przypuszczam, ze to jedna z nielicznych umiejetności tej kobiety. Cholera mnie bierze, że nie mozna jej sie do du.. dorwac i posadzić. Patologia! Quote
gagata Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Elmiro.. Ewa B,cieszy sie tez poparciem innej fundacji - SFORA...Moga miec urzednicy dylemat? Moga...:shake: Quote
jogi Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 to nie jest patologia, to najwyższy stopień degeneracji i zwyrodnialstwa:shake: A ten doktor K to wet jak mniemam. Wstyd i hańba dla zawodu, ktory sama wykonuję:shake: Quote
Zofia.Sasza Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Tak a propos Sfory... Może zanim będą wydawać pieniądze na znaczki, popłaciliby długi w lecznicach? Dzięki ich "radosnej działalności" moi wecie odmawiają leczenia fundacyjnych sierściuchów :-( Quote
sleepingbyday Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 kurka wodna, toż to mozna się załamać... sfora popiera biedrzycką? ale że co, bo nie rozumiem? w jakim celu? po co? dlaczego? Quote
Recommended Posts