Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosiapk napisał(a):
Ale wesoły grubasek z Koszała się zrobił :) Ula dobrze go karmi nie ma co:cool3:

... w dużej mierze to on sam się karmi :mad:

Posted

[CENTER]:scream7::scream_3::talker::scream7::scream_3::talker::scream7::scream_3::talker::scream7::scream_3::talker::scream7::scream_3::talker::scream7::scream_3::talker::scream7::scream_3::talker::scream7::scream_3::talker::scream7::scream_3::talker::scream7::scream_3::talker::scream7::scream_3::talker:

... no to ja sobie trochę pokrzyczę;)
[/CENTER]

Posted

Nasze stado świnek w domu powiększyło się do 4 sztuk wieprza.
Najnowszy "nabytek" to Myszek: peruwianek porzucony na klatce schodowej bloku :angryy: Pewna kobieta zgłosiła go fundacji, a trafiła akurat na mnie, poleciałam na nogach po niego! Jak można porzucić świneczkę na mrozie :placz: Na szczęście przeżył.
Wczoraj skończyła mu się kwarantanna i został puszczony razem ze stadkiem.

Koszałek uwielbia "oglądać telewizor": kiedy świnki sobie biegają, kwikają i terkotają między sobą.
Do tej pory myślałam, że jemu obojętne, jakie małe zwierzaki widzi (czuje).
Ale wczoraj Koszałek bezbłędnie podszedł do "nowego" i obwąchał.
Poznał, że to coś nowego :cool3: Szkoda, że nie miałam akurat aparatu, ale nie spodziewałam się czegoś takiego. Koszałek tym swoim maleńkim guziczkiem wiercił mu w futerku, a Myszek spokojnie siedział, choć zwykle się boi.
Koszałka widać nikt się nie boi :p

Ciekawe jakie prezenty Koszałek znajdzie pod choinką.
Pewnie naszą, bo swojej w swoim domku chyba Koszałek już się nie doczeka... Przynajmniej nie w tym roku.
Ale wierzymy, że w następnym już tak :)

A to wspomniany wyżej nowy wieprzek. Jeszcze przded strzyżeniem. Był cały w kołtunach, śmierdzący. Pod kołtunami niedożywiona chudzinka, z zanikami mięśni. Biedny, przerażony i zestresowany Myszek :-(
Ma duuużo czasu aby sobie spokojnie się oswoić i nabrać nowej radości życia. Już nikomu go nie oddamy.

Posted

Gosiapk napisał(a):
Ulaa, ale masz WIELKIE serce! :loveu:

Nie wiem, nie widzę go ;)
za to widzę swoje MAŁE MIESZKANKO a w nim stado siedzące "na kupie" (tzn na kupie to jest ogródek...).

Od nowego roku każdy czterołap idzie do pracy, darmozjady jedne ;)

Koszałek będzie mył talerze w restauracji :evil_lol: Świetnie mu to wychodzi.

Posted

Ulaa napisał(a):
pożyczę Ci Koszałka, jak będziesz mieć jakieś większe przyjęcie albo dużo gości na obiedzie i dużo talerzy :cool3:

Nie wiem, czy coś dla niego zostanie, bo ja ma 7 chętnych języków :razz:

Posted

Ula, podjęłaś męską decyzję - trzeba to całe towarzycho zagonić do roboty. Koniec z pasożytnictwem. Moje psy od zawsze pracowały i pracują jako pomywacze. :evil_lol: