Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulaa napisał(a):
Weroniczko, czytaj uważnie ;) Koszałek BARDZO ŹLE znosi nawet krótkie jazdy. Do weta mamy 10 min, a on sika i wymiotuje.
Wożenie go gdziekolwiek bez wyraźnej konieczności jest zwyczajnym męczeniem.

Rozumiem :-( Szkoda wielka w takim razie.. No ale zaproszenie cały czas aktualne :p

A ja dziś się jeszcze z Koszałkiem nie witałam :oops: Dlatego przesyłam buziaki seniorkowi :lol:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulaa napisał(a):
No to gitarka :D bo na Kijowskiej mam szkołę :cool3:

To jadąc do mnie masz dwie możliwości, albo bezpośredni autobus spod dworca, albo wykonanie tel żebym podjechała po Ciebie ;)

Posted

Wiecie co Koszałek wczoraj wymontował :mad:

Wychodziłam akurat z domu, ale czegoś zapomniałam i wróciłam się. Z kuchni dochodziły jakieś dziwne odgłosy, zdziwiłam się, bo psy były zamknięte gdzie indziej, koty w piwnicy, świnka siedziała naprzeciw mnie. Zaglądam do kuchni a tam... Koszałek na stole!!! :crazyeye: buszuje sobie

Kot ma miskę na parapecie, więc Koszałek obczaił drogę z krzesła na stół i na parapet. To nie jest takie proste, bo krzesła są nieduże i śliskie a ON MA min. 12 LAT.

Oczywiście opieprzyłam go, że to już przegięcie!! Ale nieźle mnie zaskoczył, wręcz zszokował.
I pokazał, że jednak chętnie by sobie jeszcze zmienił dom :evil_lol:

Dzisiaj spadł śnieg. Koszałek nie chciał wyjść kategorycznie się zapierał i miał panikę w oczach. Gdy wyszedł to zaraz przy mnie i tak się pilnował, że nawet na siku nie odszedł daleko.
Myślę, że on źle sobie kojarzy zimę. Musiał marznąć i boi się być zostawionym.
Za parę dni powinno mu minąć, jak zobaczy że nic się nie zmienia ;) chociaż dobrze by było pomyśleć o jakimś ubranku.

Posted

No, no :mad:;) Pięknie ! Koszałek jest już tak zadomowiony u Ciebie, Ula, że Ci po stole skacze ! :lol:

A propo's ubranek... Zerknęłam na Allegro i średnio ubranko kosztuje 30 zł :p

Posted

To i tak nic w porównaniu z Dzitką, naszej forumowej koleżanki Bazyliah.
Koszałek wskoczył na stół z krzesła, a Dzitka skacze na stół z rozpędu i którymś razem zwaliła na podłogę telewizor, który stał na kuchennym blacie. To jest pies :evil_lol:.

Koszałku, bądź grzeczny, bo jak Ulaa się wkurzy to wyrzuci cię na śnieg nie tylko na sioo ;)

Posted

Wstawiam zaległe fotki Koszałka w kilka dni po operacji.

Moja siostra go pociesza.

Znowu jestem obolały...

A tak wyglądał brzuszek:

z bliska: http://img133.imageshack.us/img133/485/img6115gu0.jpg
(te zadrapania to wylizane miejsca :mad: już ich nie ma)

Teraz już wszystko bardzo ok.
Koszałek rozrabia i już nie jest "bezproblemowym staruszkiem" :evil_lol: ale dośc żywym wesołym pieskiem, który wszędzie wlezie, pobiega, poszczeka, ukradnie jakieś jedzonko komuś :)

Sylwetka zrobiła mu się proporcjonalna, nie jest już taki napuchnięty.
Teraz w weekend znowu jadę do Wawy, Eva, podaj mi proszę nr tel, dałabym Ci rzeczy z bazarku osobiście :)

Posted

[quote=Ulaa;11320369.
Teraz w weekend znowu jadę do Wawy, Eva, podaj mi proszę nr tel, dałabym Ci rzeczy z bazarku osobiście :)

Z wielką przyjemnością Cioteczko spotkam sie z Tobą :lol:

Posted

no kto poogłasza...?

dzisiaj przyszła pani oglądać Snopika, niestety standardowo, mały agresorek nie dał się pooglądać ;) za to Koszałek...

wpychał tą swoją głowinkę, tyrpał łapką, że on też szuka domku, że też jest kochanym pieskiem... niestety ZA STARY.

:placz:

myślałam, że mi serce pęknie, Koszałek zawsze jest odtrącony ze względu na swój wiek :placz:

Posted

Koszałek może na fotkach i na pierwszy rzut oka nie powala urodą, ale jeszcze nie było osoby, która by się nad nim nie rozczuliła.
Nawet pan wet, który przecież tysiące psów widuje.

Musiałby chyba chodzić po domach i tak ślicznie prosić, jak to on potrafi...
Ja też bym już chciała go wydać. Szkoda jego życia na przespanie w tymczasowym fotelu, lepiej we własnym :lol: