Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nowy Rok to nie tylko okres radości, ale również zadumy nad tym, co minęło i nad tym, co nas czeka. Tak więc dużo optymizmu i wiary w pogodne jutro, pomyślności, potęgi miłości, samych spokojnych, pogodnych dni, mnóstwa cudownych chwil oraz wielu udanych, wspaniałych adopcji.

Posted

Fanki Koszałka nie zapominają :loveu:

Przepraszam, że mam zaległości z fotami i wieściami, wejdźcie na moje posty to zobaczycie czemu :shake:

Koszałek bardzo dobrze. Zrobił się bezczelny na maxa, cały czas mi coś kradnie i zjada. Już się przyzwyczaiłam i nawet się cieszę, bo jemu pójdzie w biodra, a nie mnie :evil_lol:

Zdjęcia z Wigilii wstawię potem. A dzisiaj Koszałek miał okropne przeżycie. Sterroryzowała go bokserka z Olkusza, która na chwilę była w łazience. Wydostała się, wywalając drzwi, zdemolowała mieszkanie, zrzuciła garnki i zjadła wszystko co było dla psów ugotowane... Rozwaliła klatki dla świnek i zabiła Myszka :placz: :placz:!!!!!:placz::placz::placz: Myślałam, że Rudzię też, bo nie mogłam jej nigdzie znaleźć... Ale mądra kochana Rudzia schowała się pod wannę do swojej kryjówki i przed chwilą wyszła do mnie.... Kochana. Myszek był od niedawna i miał jeszcze zbyt słabe łapki, nie znał miejsc ucieczek :placz: Umarł ze strachu zawał serca, znalazłam go w kychni pod stołem wśród rozwalonych klatek, trocin i resztek jedzenia...

Zdemolowała pokój ze Snopikiem i chciała dostać się do Snopika zamkniętego w kennelu. Nie udało się jej, nasikała na kołdrę która była dla Abry na podłodze do spania. Snopik z przerażenia wciągnął przez klatkę zasłonkę z okna i zerwał ją. Do tej pory nie chce wyjść.

W drugim pokoju zastraszyła Koszałka, bał się zejść z fotela, a potem z strachem rozglądał się po mieszkaniu czy jeszcze tutaj jest...

To był potworny dzień.
Na szczęście zwierzaczki szybciej doszły do siebie niż ja.

Aha, i mamy od dzisiaj nowe tymczasy: 3 szczeniaczki berneńczyki mixy. Koszałek ich nie lubi, warczy jak zgryźliwy stary dziad :roll:

Chociaż swoje plusy też ma! Nauczył się wracać na zawołanie i jak wyjdzie za bramkę, to już nie leci tępo na oślep, tylko normalnie wraca na wołanie :loveu:

Posted

j3nny napisał(a):
Koszałek dostał prezent :loveu:

wszyscy dostali :)
koty i świnki też, chociaż w tym roku nie zaszczycli swoją obecnością w pokoju z wiligilią :roll:

a Snopik dostal prezenty na innej wigilii u "swojego" pańcia!

Posted

Koszałek napędził nam stracha.
Przez weekend, kiedy byłam w szkole i zajmowała się psami mama, dziadek dostał wymiotów i stracił apetyt.
Niestety padło podejrzenie na parvo od psów i szczeniąt z Olkusza...

Na szczęście potem wyszło na jaw, że stary żarłok rozwalił śmieci i zjadł twarde stare kości :mad: Ale 2 dni strachu były. Gdyby zachorował, to jego organizmek z trudem radziłby sobie z tak ciężkim problemem...

Wczoraj Koszałek poznał nową koleżankę: http://www.dogomania.pl/forum/f28/amstafka-drzaca-kulka-strachu-biedactwo-uratowane-przed-eutanazja-129108/ ale schodzą sobie z drogi nawet bez obwąchiwania :roll: Stary niedowidzi jakie sygnały wysyła sunia, a ona wysyła jedynie strach i niepewność, więc nie ma co z nią gadać :razz:

Posted

Koszałek jednak niestety jest bardzo chory :placz:

W czwartek poszłam z nim z tymi wymiotami, bo chlusnął nawet po wodzie nad ranem, przez cały dzień nie jadł, nie pił, nie wstawał i miał gorączkę. Wieczorem dostał więc zastrzyki i kroplówkę.
Pani Lucynka stwierdziła anginę albo coś podobnego. I to najmniej poważna z rzeczy (choć najbardziej widoczna- te wymioty).

Koszałka bardzo bolą nerki. Konieczne są dokładne badania.

I najgorsza rzecz.
Serduszko
zostało określone jako bardzo brzydkie.
Konkretnie chodzi o szmery nad zastawką dwudzielną.

Ja w piątek pojechałam do szkoły, mama z nim była na kroplówkach i zastrzykach w piątek i sobotę. Został wtedy wykryty także wrzód na rogówce oka.

Dzisiaj rano był na kolejnych zastrzykach, ale czuje się już lepiej, je i pije, więc nie dostał kroplówki.

Pewne jest, że lekarstwa na serce będzie musiał brać już do końca życia. Ma do wykupienia receptę na Digoxin, podawanie od jutra, do weta znowu w środę po południu.

To straszne :-( Już napewno nikt go nie zechce :placz:

Posted

o, cholera no
Ulaa, sercem chyba bym się tak bardzo nie martwiła, są niedrogie leki, które ładnie stabilizują serce, chyba gorzej z tymi nerkami... no, siła złego na jednego...