bonsai_88 Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 Ta... a na części zdjęć Bianka krwawiąca jak zarzynane prosię :evil_lol:... na przedniej lewej łapce [z tyłu] widać ile krwi potrafi być z zadrapania... zadrapania którego nie umiałam znaleźć [bo szukałam dużej rany] :diabloti: Quote
Agmarek Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 [quote name='bonsai_88']Ta... a na części zdjęć Bianka krwawiąca jak zarzynane prosię :evil_lol:... na przedniej lewej łapce [z tyłu] widać ile krwi potrafi być z zadrapania... zadrapania którego nie umiałam znaleźć [bo szukałam dużej rany] :diabloti:[/quote] Bonsai może byś tak Birmie chociaż grzywkę podcięła, bo dziewczyna pewnie nie widzi gdzie lezie :evil_lol: Quote
zerduszko Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 [quote name='bonsai_88']Ta... a na części zdjęć Bianka krwawiąca jak zarzynane prosię :evil_lol:... na przedniej lewej łapce [z tyłu] widać ile krwi potrafi być z zadrapania... zadrapania którego nie umiałam znaleźć [bo szukałam dużej rany] :diabloti:[/quote] Ale to poważne miejsce. Ostatnio na liście kliker pisała dziewczyna, ze pies aż miał zabieg, dużo krwi stracił, ogólnie syt. zrobiła się poważna - na drugi dzień, więc ją obserwuj ;) Proszę Birmę zaprowadzić do fryzjera :mad: Quote
bonsai_88 Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Birma do fryzjera pójdzie... jak będę miała czas ją ściąć :roll:. Łapą Bianki się nie martwcie - obserwuję ją, a po spacerku też wolę zajrzeć co i jak z łapką ;). Ale to naprawdę jej większe zadrapanie :evil_lol:... Quote
Asiaczek Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 [quote name='Ania&Gaja'][URL="http://picasaweb.google.pl/gajeeka/NaBoisku?authkey=Gv1sRgCJ2Kp8isz8i_FA#5310146422409307458"]Picasa Web Albums - Ania - Na boisku :)[/URL] tu sa fotki z dzisiejszego spacero-treningu agilitowo-szaleńczego[/quote] Bardzo długo mi się otwierają i wyostrzaja te fotki. Nie lubię tak!:mad: Pzdr. Quote
SZPiLKA23 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Mi sie szybko otwierają jakos nie najgorsza ale nie idealna :D ;) Birma ma zabójcze loczki :loveu: Quote
bonsai_88 Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Jakie wybredne :crazyeye:... zamiast się ucieszyć, że w ogóle są jakieś fotki, to im jakość przeszkadza... długość otwierania... :shake: Quote
SZPiLKA23 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 taaaaak sie ciesze [IMG]http://qan.interia.pl/chat/applet/chat_resources/images/chat_imgs/u-catrootjump.gif[/IMG] Quote
bonsai_88 Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Tak to się cieszy Bzik na mój widok bladym świtem :evil_lol: Quote
jbk Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Przyszłam powiedzieć, że TOTALNIE nie mam czasu :( :calus: Quote
Marta_Ares Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 widzialam fotki:loveu: :loveu: :loveu: tylko tak caly czas sie zastanawiam co Birma ma przy obrozy....:roll: :evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 Ja też ostatnio nie mam czasu :roll:... Dzisiaj znowu miałyśmy trening na rowerze :razz:. "Wykombinowałam jak Birmę nauczyć, że w szelkach przy rowerze się biega - jak widzimy gdzieś z przodu psa to zakładam jej szelki i mówię "Go", a jak nigdzie nie ma żadnego psa [i Birma nie chce ciągnąć, tylko biegnie przy nodze] to ściągam szelki i młoda biega na obroży :diabloti:... Spotkałyśmy też dzisiaj znajomego pana jak jechał na rowerze z psem [ale jego psiak nie ciągnie] i zgodził się pojeździć trochę przed nami. Mimo, że w ogóle nie pomagałam [a raczej przeszkadzałam ściskając hamulce :evil_lol:] Birma ciągnęła mnie z prędkości 22.9 km/h :crazyeye:... normalnie szczęka mi opadła, jak sprawdziłam max prędkość :loveu: Quote
Patisa Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Ooo...niezły paker z niej :cool3: fajnie masz, też bym chciała z moimi pojeździć, ale w moich stronach to nawet nie mam o czym marzyć:placz: Quote
bonsai_88 Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 Gdzie z niej paker :crazyeye:... A czemu nie masz warunków do ciągnięcia z psiakami? Boksery też ciągną [trzeba tylko na temperaturę uważać, żeby się nie męczyły jak jest ciepło], dalmatyńczyki to też rewelacyjne psy do sportów :loveu:... a tereny.. zawsze się znajdą :eviltong: Quote
Alicja Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]podeślę Ci Ozzulka do ciągania ....bo ja bym się z nim bała zaryzykować :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Agmarek Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 [quote name='Marta_Ares']widzialam fotki:loveu: :loveu: :loveu: tylko tak caly czas sie zastanawiam co Birma ma przy obrozy....:roll: :evil_lol:[/quote] Wydaje mi sie że to woreczki na qupki :roll: Pańci się nie chce nosić, to psince każe :mad: Ja mam dwa psiory. Sznaucer i Oneczka. Nie zaryzykowałabym ciągnięcia na rowerze, bo to pewnie ja musiałabym je ciągnąć, a jeśli jednak one by się zdecydowały to pewnie jeden w jedną, a drugi w drugą. Ewentualnie ze sznaucerkiem mogłabym wszystkie krzaczory w okolicy pozwiedzać i wrócić do domu z odrapaną twarzą :evil_lol: [B]Alicja [/B]z Ozulkiem to ja bym się bała nawet na smyczce wyjść na spacer w obawie że rękę stracę w wyniku wyrwania z barku :evil_lol: Quote
agnethka Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 aa... moja Elita nie lubi ciągnąć :shake: niestety... Quote
Marta_Ares Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 acha dziekuje za wyjasnienie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 Tak, Birma biega z workami na kupy :cool3:. [B]Alicja[/B] a nie chcesz trochę pobiegać z Ozulkiem przed nami? Tylko musiałabyś biec z prędkością gdzieś 25 km/h :evil_lol: [B]Aganetha[/B] bo tego to psa trzeba NAUCZYĆ :diabloti:. A ty byś się cieszyła, jakby ktoś nagle kazał ci ciągnąć coś za sobą :eviltong:? Nawet psy zaprzęgowe typu husky czy malamuty trzeba nauczyć, że biegnie się z przodu, a z tyłu coś tam jest i hałasuje :evil_lol:. Właśnie dla tego na początku uczy się ciągnięcia z jakimś psem z przodu - większość psów ma wtedy instynkt gonienia/wyprzedzania :cool3: Quote
agnethka Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 bosh... chwilami mam wrażenie, że mnie niektórzy mają za jakąś niepełnosprytną... :roll: tak, wiem, że trzeba nauczyć i że tego się stopniowo uczy i przyzwyczaja :roll: nie trzeba mi tłumaczyć.... po prostu - Elita woli wziąć taką oponę w zęby i ciągnąć ją idąc do tyłu :evil_lol: bądź nieść w powietrzu lub na szyi, co też sie jej zdarza... Quote
PATIszon Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Birma fajna ma fryzurke! A nie myslalas, zeby jej zgolic rowniez uszy, skoro ogon ma lysy? Wtedy bylaby prawie jak [url=http://www.dogomania.pl/forum/f94/pudel-nie-taki-straszny-off-6275/index9.html#post374632]"szynszyla"[/url] Quote
bonsai_88 Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Wszytko mogę jej zgolić, ale uszu i czupryny nie oddam :mad:.... Dzisiaj był kolejny trening. Birma ciągnęła za biegającym panem. Robiłyśmy to na zasadzie - stoimy i czekamy, aż pan daaaaaalekoooo odbiegnie, a później grzejemy za nim :razz:. Przed panem za zatrzymujemy się, czekamy na nowo i tak w kółko :diabloti:. Nasz max był 25 km [ścierzka ta co ostatnio - wąska i kręta :evil_lol:], a pan.... powiedział mi na koniec, że właśnie pobił swój rekord czasu na tej trrasie :evil_lol: Quote
Ania&Gaja Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 My, My, My możemy być gonione !! !! :eviltong: Quote
Recommended Posts