Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Przyszłam powiedzieć, że jutro jadę na wystawę z Birmą :diabloti:... JBK strzeż się :evil_lol:.

A gdzie?? Bo tu chyba w okolicy :razz: Wpadnę ją pogłaskać :eviltong: przydało by mi sie zwolneinie, robić mi sie nie chce :diabloti:

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zerduszko w Katowicach :p... Jeśli masz zamiar przyjechać to odezwij się na numer 793-391-851 :cool3:

Okamia jeszcze nie wiem, kto kogo będzie wystawiał, ale i tak zdobędziemy pierwsze miejsce :diabloti:

No... odespałam już wstawanie przed 7 rano, mogę coś napisać :evil_lol:.
Smoczuś był dzisiaj na wystawie rewelacyjnie grzeczny [Vectra świadkiem :eviltong:]. Zrobił furorę wśród psów... paluszkiem trzymanym na wysokości psich pysków :evil_lol:. Parę psów wzięło sobie należną im część :diabloti:... do tego spotkaliśmy przepięknego malamuta, na którego widok moje dziecię dostało małpiego rozumu - wystrzeliło do przodu tak, że aż mi się wyrwało i na 4 pędziło do pieseczka :evil_lol:. Łapałam gada w biegu, co by nagle nie dorwał obcego psa [sama nie znoszę głaskania Birmy bez pytania :mad:]. Ze Smokiem na rękach podeszłam i spytałam się, czy możemy pogłaskać pieseczka... Mogliśmy, a pan zachwycał się Smokulcem - mały najpierw dał rączkę do powąchania, później delikatnie głaskał po pyszczku i karku, a na sam koniec próbował przytulić [niestety psiak miał kark za duży i Smok nie mógł go obiąć] :loveu:.
Przy okazji ucieszyłam jedną panią, bo pozachwycałam się jej kundelkiem :eviltong:. Mówiła, że jej przykro, bo jak na pytanie "Jaka rasa" odpowiadała "Każda po trochu :evil_lol:" To ludzie szli sobie dalej :mad:...

No... a teraz idę spać przed jutrzejszym wstawaniem :diabloti:

Posted

bonsai_88 napisał(a):

Przy okazji ucieszyłam jedną panią, bo pozachwycałam się jej kundelkiem :eviltong:. Mówiła, że jej przykro, bo jak na pytanie "Jaka rasa" odpowiadała "Każda po trochu :evil_lol:" To ludzie szli sobie dalej :mad:...

Padłam, normalnie świetne, ale się uśmiałam z całego posta, teraz mam świetny humor! Dzięki!

Posted

No widzę Bonsai że Twój Smoczuś na psiego sadystę rośnie. Mam tu na myśli tego paluszka w rączce :evil_lol: U mnie ten numer by nie przeszedł. Psy by zjadły dzieciaka razem z tym paluszkiem :eviltong:
No a pani od kundelka to powinna mówić że to nowa rasa "lednuk"
Dlaczego lednuk? Przeczytaj od końca to będziesz wiedziała :evil_lol:
Poza tym ja z Twoim pechem nie wystawiłabym nosa za drzwi, więc podziwiam Cię że zechciałaś pojechać na tą wystawę :p

Posted

Zerduszko muszę cię rozczarować - Vectra była dzisiaj z półbratem Frania :razz:.

Mudik cieszę się, że ci humor poprawiłam :p. Sama też mam świetny humor po wystawie i wygłaskaniu tyyyyylku psów :diabloti:

Agmarek że niby mam w domu siedzieć? Mowy nie ma :mad:.... a Smoczusia mi się nie czepiać - nie mogliśmy normalnie chodzić, bo co chwilę obcy ludzie go czymś czestowali :evil_lol:. Jednemu panu musiałam popilnować stoisko, bo koniecznie chciał dać małemu jabłko, a najpierw trzeba je umyć :evil_lol:

Posted

Pólbracia mnei nei interesują :eviltong: Zresztą ja chciałam ten nowszy nabytek, nei Frania, zoabczyć :razz:

Ps. Ty mi tu wykrakałaś nie szczęście i nigdzie nie mogłam pojechać :mad:
O tym zdaniem :angryy:
;)

a na dodatek Kamil właśnie pojechał na pogotowie, bo cały spuchł od zęba. Wcześniej jechać nie mógł, bo dopiero teraz wróciłam, a nie miał z kim

Jak tylko przeczytałam, to myślę sobie "całe szczęście wsio mam zdrowe" i wieczorem mnie rozbolało, tylko nikt nie wie które, bo nie mam ani 1 dziurki :mad:Weźcie sobie swojego pecha :eviltong:

Posted

Zerduszko a ja miałam taką nadzieję, że przyjedziesz :placz:.

Birma dzisiaj była złotym psem... na wystawie :evil_lol:. Sama z siebie nikogo nie zaczepiała zębami [chociaż parę razy startowała do zbyt nachalnych psów, a raz na dziewczynę, co nadepnęła Birmie na ogon :mad:], parę osób na rozpoznało, część stwierdziła, że takie portugalczyki [o fryzurce mowa] są ładniejsze... do tego młoda poderwała doga, berneńczyka i hiszpana :diabloti:. Wszyscy ludzie byli witani niesamowicie serdecznie, psy zaglądające pod ogon olewane :p. Za to Faza i Bolek dostały opieprz za bezczelne podrywanie JEJ pańci :evil_lol:.
Za to po wystawie odbiłyśmy sobie tą obrzydliwą grzeczność na jakimś pijaczku :oops:. Na szczęście pijaczek stwierdził, że dziura w tą czy w tamtą na spodniach to go nie rusza :roll:...

Posted

Nikomu konkretnemu, ale widziałam wystawianie portugalczyków :p. Nawet się uśmiałam, bo Czeszki [właścicielki obu psiaków] uparły się znaleźć u Birmy tatuaż, bo przecież ona musi być rasowa :lol:. No i po wystawie i obejrzeniu tej rasy na żywo jestem pewna - Birma JEST dużą suką portugalczyka, pasują nawet drobiazgi [np. nie do końca wybarwiony "podszerstek" i "włos okrywowy" o intensywnym kolorze - u Birmy ścięty] :cool3:. Najlepszym dowodem na to są hodowcy tej rasy, którzy się upierali, że tak musi być :diabloti:.

Miałam też dość śmieszną sytuację kiedy podeszła do mnie pani i poprosiła o zdogę na zdjęcie "bo ma już identycznego, tylko brązowego sfotografowanego"... Upozowałam młodą, zdjecie zrobiono. Z ciekawości poprosiłam o pokazania tego indentycznego [bo Birma jest nietypowo ścięta - żadne lokate nie powinny być tak ścięte jak ona] i... zobaczyłam Birmę w wersji brązowej, moja kurtka zaś [khaki] wyszła jako jasny beż :evil_lol:. Później pani stała przy nas dobre 10 minut próbując chwycić dobre kolory :eviltong:

Posted

Zerduszko to czekam, bo już 2 raz nie udało nam się spotkać :placz:

Alicja i czego chichra :diabloti:

Vectra poczekam... a swoją drogą to nie możesz pocztą Francowych jajek wysłać :evil_lol:?

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Zerduszko to czekam, bo już 2 raz nie udało nam się spotkać :placz:

Ano fakt :p Ale za tym pierwszym razem ja byłam :razz:

Ciekawe czy nasze dzieczyny by sie dogadały :diabloti: Moją niestety capnął nieagresywny duzy pies i mamy kolejny typ do (po)kochania :mad: Ale, że koło bloku są aż 2 sznupy olbrzymy - krasnale ogrodowe, to idzie do przodu - tylko to som chopaki.

Posted

Za pierwszym razem to ja w Krakowie na zajęciach siedziałam :razz:...

Na Birmie możesz ćwiczyć olewanie dużych kudłatych - zapanować nad nią potrafię nawet jeśli się burzy ["bo TEN Fazulec śmie cie po twarzy lizać :mad:" :evil_lol:]

Posted

o jaaa
jak bym wiedziała że wpuszczają z psami niezgłoszonymi to też bym pojechała ...
a portugalczykow ile było??

a dziś mama kupiła mi w Ikei tunel :razz: (hehh ten pies ją coraz więcej kosztuje najpierw rower teraz tunel )
w tym ze tunel jest blekitny co oznacza na suche dni :eviltong:
jeszcze tylko palisada, hustawka, opona, kładka i tunel miekki i otwieramy klub xD