Belula Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 BĄBEL już znaleziony !! :multi::multi::multi: Odwołujemy akcję !! Ekipy poszukiwaczy do domu -- spać !! Koniom wody dać !! Quote
Waldek Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 jest już ok, monitoring kamerowy w Warszawie jednak się na coś przydaje, wielkie dzięki Policji warszawskiej....Bąbel(cwaniak) już w domu ...bez Pysi akcja by się nie powiodła....chaotycznie dziś ...jutro będzie relacja....dobranoc... Quote
Olga132 Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Jejku-jak zobaczyłam dzis rano tytuł watku to mi serce zamarło !!! Cieszę się, że Babel odszukany....uffff Quote
pidzej Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 belula, podziwiam... jak będą już dobre zdjęcia i tekst to daj znać, ogłoszę go wszędzie. Quote
pixie Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 mało zawału nie dostałam Grochow mialas kingę W, Kostek Legiona23 niedaleko..Ewusek tez dwa kroki /chyba jeszcze na dzialce/ Dobrze, ze się znalazł W razie czego dzwon chocby w srodku nocy, pomoge w czym mogę... Dziękuję Policji także! brawo Panowie Sokoli Wzrok! belula, czy Ty jeszcze zyjesz? a Waldek? wizyta u kardiologa wskazana! Bąbel jestes niesamowity! IQ 1 000 000 ! Quote
epe Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Czy będą opisane szczegóły akcji? Tzn.w jaki sposób,bez sedalinu udało się złapać i odprowadzić Bąbla do nowego miejsca pobytu? Ciekawska jestem!:evil_lol: Quote
scarlet Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 matko człowiek na parę godzin zostawia forum i jak przychodzi to zawał gotowy :crazyeye: Quote
pixie Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 [quote name='scarlet']matko człowiek na parę godzin zostawia forum i jak przychodzi to zawał gotowy :crazyeye: To fakt! dobrze, ze tytuł od razu zmieniony, bo pierwsza część tytułu to zawał jak nic! eRek, by nie wystarczylo w Polsce! Pysiu dziekujemy Ci! Sokole oko i Wielkie Serca czuwają nad Warszawą to uspokaja.. a pomysl z włączeniem monitoringu do akcji rewelacyjny! Quote
scarlet Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 na faktycznie - w takiej sytuacji głowa na karku - szacuneczek:cool3: Quote
reksio50 Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Biedny Bąbel. Tęskni za swoim kawałkiem podwórka. Dobrze że szybko i sprawnie udało się go zlokalizować. A jak Bąbel na Kafara i Atosa lub na odwrót jak Kafar i Atos na Bąbla reagują. Quote
Waldek Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 epe napisał(a):Czy będą opisane szczegóły akcji? Tzn.w jaki sposób,bez sedalinu udało się złapać i odprowadzić Bąbla do nowego miejsca pobytu? Ciekawska jestem!:evil_lol: Otrzymałem info , że Bąbel został zlokalizowany przez kamery monitoringu miejskiego a następnie na miejsce lokalizacji (po jej przekazaniu) pojechała Pani Ania z Pysią i Belula z dziećmi ja też byłem w drodze, ale jak juz dojechałem to akurat Pysia i Bąbelek z Panią Anią i synem Beluli szli sobie w kierunku domu. Na posesję Bąbel wszedł bez problemu za Pysią. To jak w skrócie bez emocji. Quote
epe Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Dzięki Waldek!:lol: Najbardziej podoba mi się stwierdzenie,że spokojnie z dziewczynami sobie wrócił!:loveu: Może on nie uciekł,tylko zrobił sobie obchód nowego terenu?:evil_lol: Przecież musi wiedzieć co wokół słychać! Quote
Waldek Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 epe napisał(a):Dzięki Waldek!:lol: Najbardziej podoba mi się stwierdzenie,że spokojnie z dziewczynami sobie wrócił!:loveu: Może on nie uciekł,tylko zrobił sobie obchód nowego terenu?:evil_lol: Przecież musi wiedzieć co wokół słychać! On faktycznie jest taki łazik, z poprzedniego swojego miejsca też wychodził przez dziurę w siatce, którą sobie zrobił i zwiedzał okolicę tylko z tą różnicą, że okolice doskonale znał i jak go zobaczyłem poza posesją i np jadąc samochodem krzyknąłem "Bąbel do domu" to dreptał za moim samochodem na swoją posesję , tutaj trzeba było "użyć" Pyśki jako wabika...on za nią poszedł i wrócił na posesję Beluli ... Quote
Belula Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 reksio50 napisał(a):Biedny Bąbel. Tęskni za swoim kawałkiem podwórka. Dobrze że szybko i sprawnie udało się go zlokalizować. A jak Bąbel na Kafara i Atosa lub na odwrót jak Kafar i Atos na Bąbla reagują? Kafar jest chyba przytłoczony wielkością Bąbla i siedzi cicho... Atos biega, nie reaguje zbytnio, Atos wychował się z ludźmi i właściwie zwraca uwagę najbardziej na ludzi, na psy i koty mniej. Tak więc na podwórku panuje cisza, nic się nie dzieje, psy dużo śpią. Nie ma żadnego wycia, chóralnego szczekania, koty się nie boją. Klienci się boją :) Trudno :diabloti: Quote
epe Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 To dobrze,czy źle,że się boja?:evil_lol: Bąbel w końcu kawał psa! Najważniejsze,że jest spokój!:lol: Quote
Waldek Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 pidzej napisał(a):belula, podziwiam... jak będą już dobre zdjęcia i tekst to daj znać, ogłoszę go wszędzie. może dajmy kilka dni na adaptację i obserwację Bąbla a potem ruszamy z akcją szukania domku na stałe....trzeba przygotować staranny tekst ogłoszenia oraz ładne zdjęcia, wkrótce spróbuję go jak najładniej sportretować ... najważniejsze , że jest czas na szukanie, dzięki Tobie Belula...dziękuję.. Quote
pixie Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 [SIZE=3][SIZE=3]TYTUŁ: Jak Bąbel z ulicy Niedzwiedziej stracil swoj dom i co z tego wynikło... [SIZE=3]* Rozdział I [SIZE=2]Developer kontra Bąbel,czyli o tym, jak zawalil sie psi swiat. * Rozdział II jak z pomocą psu przybywa Rycerz Waldek Przebiegły :hmmmm: jak sposobem przewozi Bąbla, we śnie :cool1: na drugą strone Wisły do pieczary Dobrej Belluli :loveu: na Grochowie:multi: * Rozdział III o tym jak Bąbel, wymknąwszy się chyłkiem nocą z pieczary udaje się na obchód :Dog_run:swoich nowych włości i jak zrozpaczona:flaming:Bellula ogłasza o PÓŁNOCY ALARM!:eek2: na DOGO! * Rozdzial IV o tym, jak Sokole Oko :shocked!:dostrzega spacerowicza, jak wierna Pysia:loveu: spieszy z pomocą i jak szczęśliwie :multi: zawraca Bąbla do pieczary Dobrej Belluli :sweetCyb: i jak Bąbel, po niezwykłych :roll: wydarzeniach tego dnia zasypia strudzony i spi snem sprawiedliwego chrapiąc :sleep2:do rana ....oto jak w duzym skrócie można ująć wydarzenia ostatnich dni... ...ciąg dalszy nastapi... Quote
Belula Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 No, Waldek, stajesz do konkursu, kto ładniejsze foto strzeli Bąblowi ? :crazyeye: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c08961fbee868e34 Quote
Belula Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 [quote name='pixie'][SIZE=3][SIZE=3]TYTUŁ: Jak Bąbel z ulicy Niedzwiedziej stracil swoj dom i co z tego wynikło... [SIZE=3]* Rozdział I I o tym: Jak pewna dobra wróżka pixie czuwała nad wszystkimi, pomyślne zakończenie przewidziała ... Quote
scarlet Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 ale proszę zmieńcie już tytłu postu, bo za każdym razem jak rzuca się w oczy to mam wrażenie, że on znowu samowolnie poszedl na spacerek i aż cieplo mi się robi :) Quote
reksio50 Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Tak z ciekawości spytam ile Bąbel może mieć lat bo może uda mi się go do moich znajomych którzy maja dom na wsi umieścić na stałe ale nic nie obiecuje ciągle trwają negocjacje. Bąbel miał by wtedy kawał podwórka i bardzo dużą budę po bernardynie albo jakimś podobnym psie, do zabawy była by suka wodołaza z sąsiedniej posesji. Ale tu dużą rolę odegra wiek ( niesety ). Quote
Waldek Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 [quote name='reksio50']Tak z ciekawości spytam ile Bąbel może mieć lat bo może uda mi się go do moich znajomych którzy maja dom na wsi umieścić na stałe ale nic nie obiecuje ciągle trwają negocjacje. Bąbel miał by wtedy kawał podwórka i bardzo dużą budę po bernardynie albo jakimś podobnym psie, do zabawy była by suka wodołaza z sąsiedniej posesji. Ale tu dużą rolę odegra wiek ( niesety ). reksio50, Bąbla ujwaniliśmy na Niedźwiedziej około 8 lat temu a wtedy juz nie był szczeniakiem ....z pewnością musi mieć około 10 lat ...buda dla Bąbla nie jest dobrym rozwiązaniem, nie skorzysta z niej ...potrzebny co najmniej garaż .... (tak jak u Beluli) .... Quote
Waldek Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 [quote name='scarlet']ale proszę zmieńcie już tytłu postu, bo za każdym razem jak rzuca się w oczy to mam wrażenie, że on znowu samowolnie poszedl na spacerek i aż cieplo mi się robi :) scarlet, poproszę o propozycje nowego tytułu .... a może pixie coś wymysli , chętnie przeedytuję ...a właściwie to skorzystam z tytułu pixie, mam nadzieję, że sie nie obrazi... Quote
scarlet Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 a może "Bąbel - spacerowicz o wielkim serduszku szuka domu na stałe" - i właśnie pokazałam jak sałaba jestem w tworzeniu chwytliwych tytułów :) Quote
Recommended Posts