Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Olga132 napisał(a):
Belula a gdzie jest ten dom? tzn czy to sa okolice warszawy czy gdzies dalej? Mówiłas juz Waldkowi?

Ja myślę że dom z sunia to jest super sprawa - bąbel juz miał jedna przyjaciółkę sunię i myslę, że go to bardzo w danym miejscu trzymało. U ciebie są psy więc on może tez z tego powodu nie za bardzo....
I najważniejsza sprawa, że domek znalazł się tak szybko.....bo smutno by było gdyby Bąbel przyzwyczaił sie do Ciebie i potem znów musiał zmieniac miejsce....

Domek jest w Radości. Miałby do towarzystwa starą kaukazkę wielkiej łagodności, która też została znaleziona przez właścicieli. Sunia jest już stara i bardzo łagodna.
Teren duży, ogrodzony, ludzie spokojni, kulturalni.
Dzisiaj się wszystko rozstrzygnie, toteż na razie więcej nie podaję szczegółów.
Co ważne, to jest blisko i każdy kto zechce, będzie mógł sobie podjechać i popatrzeć na Bąbla, czy krzywda mu się nie dzieje.
Dla Bąbla rzeczywiście będzie lepiej, żeby się nie przyzwyczaił do nas, bo szkoda biedaka, żeby drugi raz przeżywał rozstanie i zmiany, których on zupełnie nie rozumie - dlaczego...
On przecież też nie jest pierwszej młodości...
A niestety mam wrażenie, że nie jest mu źle u nas... Już uspokoił się, szczeka przez bramę na przechodzące psy, albo śpi w pokoju (!) chyba pilnuje żeby mu nikt nie uciekł. Bo nie zostaje sam, cały czas za kimś z nas chodzi.
Wczoraj mieliśmy gości. Przyjechała "ciocia" i "wujek" "Agencik".
Psy dostały prezenty. Wesołości nie było końca.
No i okazało się, że Bąbel na jednak "lwi pazur". Czyli własne ja i charakterek. Zakochał się w wujku tak, że nie pozwalał się Atosowi do niego zbliżyć. Ustawiał się cały czas pomiędzy Atosem a upatrzonym wujkiem. A z gardła wydobywał głuchy pomruk.. Myślałam, że burza jest gdzieś daleko.. A to Bąbel był. :)
Bo ten wujek to tylko dla Bąbla będzie i koniec !!

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Belula masz ogromne SERCE i za każdym razem ja jestem na dogo to patrzę czy przypadkiem czegoś nie napisałaś, bo to jest balsam dla ducha. Ja też tak kiedyś chcę. Na razie moje mieszkanie nie pozwala na większy inwentarz ( pies i trzy koty), ale już zaczynam się ze swoim zdrowym rozsądkiem ( ukochana żona) zastanawiać nad jakimś domem, jest tyle cudaków, którym potrzeba pomocy i to właśnie dla nich. Trzeba dziękować Sile Najwyższej, że są tacy ludzie jak TY. :angel:

Posted

uwielbiam Was czytac! czekam tez na kazdy nowy post!

Arystokrata Bąbel
! :loveu:

i przywołana tu podwarszawska, magiczna Radość z rozrzewnieniem wspominane zawsze miejsce mojego dzieciństwa !
tym bardziej sie cieszę!:multi:

pewna jestem, że dla Bąbla będzie radosna do końca jego dni
i że jest najodpowiedniejszym miejscem na Ziemi dla Niego

Bąblu kochany, szykuj sie do sesji zdjeciowej!
Belula Dobra Kobieto juz dzis zamawiamy zdjecia!:lol:
Caly album ze spotkania Arystokraty Bąbla :loveu:z Wspanialomyślną Rodziną radościanską:loveu:

pozdrawiamy Ją tym serdecznie!

Dziekujemy za Jej Wielkie Serce!
:loveu:

hmmm tylko jak przewieziecie Bąbla??? cicho sza lepiej niech nie wie...znowu chyba sposobemmmm:crazyeye: Waldku Rycerzu nasz Niezłomny gdzie jestes???:roll: Masz wprawę, tylko Ty znasz tajemny sposob na Bąbla...

Posted

nie było mnie od soboty a tu takie dobre wieści ...teraz tylko spokojnie ...

w tym tygodniu będę chciał poznać nowych stałych opiekunów i zobaczyć posesję, szczególną uwagę chcę zwrócić na ogrodzenie gdyż Bąbel potrafi słabą siatkę rozerwać albo się podkopać ....z opowiadania Beluli wynika , że to bardzo dobrz propozycja no i w Warszawie "pod ręką" gdyby jakaś pomoć była potrzebna....

a te skrzyzowane łapki to typowe dla Bąbelka ...widać, że czuje się już świetnie u Beluli ...

a tak dziś wygląda kamienica gdzie Bąbel mieszkał ... na drugim będzie widać jak burzą ją od strony podwórza...

Posted

Olga132 napisał(a):
Waldku - to czekamy aż zrobisz rekonesans w nowym domu Bąbla i dasz znać jak ci sie podobało

Oczywiście , ale z pewnością nie dziś ....postaram się w tym tygodniu ....w miarę szybko ...

Nowy dom Bąbla musi mieć solidne ogrodzenie to podstawowy warunek, Bąbel jest silnym psem z tendencjami do podkopywania i darcia siatki w celu wyswobodzenia się i pójścia na spacerek ....:evil_lol: a do tego w stałym domu nie wolno dopuścić ....

Posted

Cheritka napisał(a):
Zawsze tak uważałam

:painting::painting:

dlatego mam dwa pieski, bo to więcej miłosci :cool3:

A ja mam trzy , a to jeszcze więcej miłości :razz::cool3:;)

Posted

Waldek napisał(a):
A ja mam trzy , a to jeszcze więcej miłości :razz::cool3:;)

Tak ??
to moje marzenie :oops:
mieć jeszcze jedną śliczną sunie :roll:.

Ale nie zaśmiecamy,
co tam nowego u Bąbla,
juz w nowym domku ?

Posted

Cheritka napisał(a):
Tak ??
to moje marzenie :oops:
mieć jeszcze jedną śliczną sunie :roll:.

Ale nie zaśmiecamy,
co tam nowego u Bąbla,
juz w nowym domku ?

jeszcze nie , najpierw musimy zrobić rekonesans nowego miejsca , poznać ludzi i przekazać im nasze doświadczenia....a to troszkę potrwa ... Bąbel u Beluli czuje się świetnie i Beluula sama powiedziała, że nie ma pośpiechu ...

ja też tak sądzę bo "co nagle to po diable" jak mówi przysłowie.... wcześniej była sytuacja awaryjna i trzeba było działać szybko, a teraz gdzie chodzi o dom na stałe to pośpiech jest niewskazany , ale Bąbelek ma dużo szczęścia bo szybko znaleziony tymczas okazał się idealnym miejscem ....

Posted

Waldek napisał(a):
jeszcze nie , najpierw musimy zrobić rekonesans nowego miejsca , poznać ludzi i przekazać im nasze doświadczenia....a to troszkę potrwa ... Bąbel u Beluli czuje się świetnie i Beluula sama powiedziała, że nie ma pośpiechu ...

ja też tak sądzę bo "co nagle to po diable" jak mówi przysłowie.... wcześniej była sytuacja awaryjna i trzeba było działać szybko, a teraz gdzie chodzi o dom na stałe to pośpiech jest niewskazany , ale Bąbelek ma dużo szczęścia bo szybko znaleziony tymczas okazał się idealnym miejscem ....

To nie do końca tak,
widziałam Bąbla i wiem że mu dobrze,
znam Belule i wiem że to dobra kobieta,
ale pies się znowu przyzwyczaja i dobrze by było
żeby juz miał swój dom na zawsze.