Belula Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 On się zamęczy w hotelu.. To nie dla niego... Wanda, może poszukać DT na czas określony, do chwili, kiedy będzie wiosna i wrócisz na działkę. Może wtedy ktoś się zdecyduje, wiedząc konkretnie do kiedy.. Wtedy zrzucimy się po trochu na jego utrzymanie. A w międzyczasie może znajdzie domek?? Quote
Anuka1 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Dzisiaj był prawdziwy nalot telefoniczny na Miszę (wczoraj ukazało się ogloszenie w lokalnej prasie). Oferty głównie kojcowe, ewentualnie do rozmnażania, żadna dla Miszy. Ale jest jedna sensowniejsza. Dzisiaj dom sprawdzałam. Pan co prawda starszy, ale odpowiedzialny i przede wszystkim psa traktuje nie tylko jako rekwizyt pilnujący. Żadnych dzieci i zwierząt w pobliżu. Umówiliśmy się, że jeżeli nie znajdziemy lepszego domu dla Miszy, to odezwę się do niego. Misza byłby w tym samym mieście, na ulicy którą znam, na oku. W razie czego mogłabym pomóc, gdyby były problemy. Jest jeszcze jeden dom do sprawdzenia, ale znacznie dalej i jeszcze nie znam adresu. Quote
wanda szostek Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 W piątek o 11 Misza ma termin kastracji. Quote
wanda szostek Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 Kto go gdzieś jeszcze może ogłosić? Bardzo proszę. Quote
paros Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 [quote name='wanda szostek']Kto go gdzieś jeszcze może ogłosić? Bardzo proszę. Wanda, te fotki Miszy są bardzo nieostre :shake: wstaw lepsze fotki, bo te nie nadają się do ogłoszeń :shake: Quote
andzia69 Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 A co z tym domkiem w ok. Płocka????? podawałam Anuce nr tel do dogomaniaczki, która ten domek może sprawdzić...nieaktualne juz? Quote
Anuka1 Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 andzia69 napisał(a):A co z tym domkiem w ok. Płocka????? podawałam Anuce nr tel do dogomaniaczki, która ten domek może sprawdzić...nieaktualne juz? Aktualne. Sprawdzenie domu umówione jest na sobotę. Quote
pixie Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Anuka1 napisał(a):Aktualne. Sprawdzenie domu umówione jest na sobotę. rozumiem ze dopiero po tej wizycie zapadnie decyzja chyba ze dom w Siedlcach tzn ten samotny Pan nieaktualny ogloszenia jeszcze potrzebne czy juz nie? w tytule nadal sa ...jesli tak napisz do Pidzej Quote
Anuka1 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 pixie napisał(a):rozumiem ze dopiero po tej wizycie zapadnie decyzja chyba ze dom w Siedlcach tzn ten samotny Pan nieaktualny ogloszenia jeszcze potrzebne czy juz nie? w tytule nadal sa ...jesli tak napisz do Pidzej Z Panem w Siedlcach umówiłam się na tej zasadzie, że jeżeli nie znajdę lepszego domu, to odezwę się do niego. Sytuacja wyjaśni się w sobotę, wtedy ma być sprawdzony dom koło Płocka. Odebrałam dziesiątki telefonów, ale wszystkie były albo do rozmnażania, albo do kojca, ewentualnie do pilnowania w nocy samochodów w komisie samochodowym. Najsensowniej wyglądał dom u Pana w Siedlcach no i ta oferta koło Płocka. Quote
Anuka1 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 O 11.00 zawiozłam Miszę na zabieg. Był taki grzeczny. Nie sprawił nam żadnego kłopotu. Bez problemu założyłam mu szelki i obrożę. Do samochodu wsiadł jak zawsze chętnie. Całą drogę był spokojny. Bez problemu wszedł do lecznicy, dał sobie założyć kaganiec i dzięki sposobowi od Joaa z pasztetem na nosie, nawet go nie zdjął. Z zastrzykiem nie było problemu. Szybko usnął. Mój wierny przyjaciel. Około 15.00 mamy pojechać go odebrać, zależy to od tego jak będzie się wybudzał. Quote
Anuka1 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Po 16.00 odebraliśmy Miszę. Był już na tyle wybudzony, że sam stał na nogach trochę się chwiejąc. Powitał nas machając ogonem. Za dzisiejsze zachowanie zasługuje na medal. Sprawił się dzisiaj na piątkę. Tata zabrał go do Francuz do mojej chaty na kilka dni, żeby Miszka mógł spokojnie dojść do siebie. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Quote
gallegro Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Trzymam kciuki za rychły powrót Miszy do "normy", oraz za dobry domek. Czekamy na (dobre)wieści... Quote
Anuka1 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Dom sprawdzony. Najprawdopodobniej Misza pojedzie w przyszłą sobotę do swojego nowego domu i do swoich ludzi. Wygląda na to, że to właśnie dom dla niego. Taki, jaki mi się myślał im bardziej się z Miszą poznawaliśmy. Quote
Anuka1 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Dzwoniłam rano do Francuz. Misza czuje się dobrze. Wczoraj władował się na wersalkę, chyba z nadzieją, że na niej przenocuje. Ma apetyt. Quote
reksio50 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 [FONT=Times New Roman]Cudnie :multi:, bardzo się cieszymy i mocno trzymamy kciuki żeby to właśnie byli tacy Ludzie jakich potrzebuje ten piękny i mądry pies i żeby miłość z obu stron rozkwitała mocna i na całe życie. Więc do soboty z całych sił zaciskamy kciuki :lol:[/FONT] Quote
bea_m Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Byłam na wizycie. Wszelkie info przekazałam. Decyzję podejmą opiekunowie :) Quote
andzia69 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 no to czekamy na decyzję:razz::razz::razz: Quote
Anuka1 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 andzia69 napisał(a):no to czekamy na decyzję:razz::razz::razz: Decyzja zapadła stronę wcześniej.;) Jeżeli Misza ich zaakceptuje, to nie ma w tej chwili żadnych przeciwskazań, żeby jechał do swojego nowego domu. Przyjadą wcześniej, żeby mogli się nawzajem wszyscy ze sobą oswoić. Quote
wanda szostek Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 No to jutro Misza maszeruje do weta na szczepienie i po książeczkę i w drogę do nowej rodziny. Quote
Recommended Posts