Bella1 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Tak długo siedzi już w Schronisku :-(:-(:-( więc trzeba jej domek znaleść szybko Quote
malagos Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Nikt sie nie skusił na takie cudo? Nie do wiary :cool1: Quote
Cheritka Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Oj codziennie się zastanawiam, komu tu jeszcze powiedzieć, to idealny pies dla starszych ludzi :roll: Quote
malagos Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Myslałam od pewnego czasu i znajomej pani, która miała kiedyś mikro-suczkę, a dzis idac na pocztę wpadłam na te kobietę - opowiedzialm o pudelce i pani sie zaintersowała. Mamy być w kontakcie, pani pomysli. Sunia nie jest sterylizowana?: Quote
sati Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Ale by było cudownie... to taki miły psiak niestety już coraz mniej radosny... Quote
Atkaaaa Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 następna pudlowa bida :( Serce się kraja... Quote
wanda szostek Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Może ta pani się zdecyduje. Morelki są śliczne. Quote
wiq Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 i co, jakieś nowości w sprawie pudelki? malagoś? może ktoś mi sklecić wzruszający tekst na allegro? Quote
wiq Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 nie było mnie parę dni, ale wróciłam i ogłosić ją trzeba co nieco ;) Quote
malagos Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Pani się nie odezwała, moze to że pudelka ma 10 lat ją zniechecilo?... Ja bym zaraz taka wzieła, gdybym tylko mogła :placz: Quote
wanda szostek Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 [quote name='malagos']Pani się nie odezwała, moze to że pudelka ma 10 lat ją zniechecilo?... Ja bym zaraz taka wzieła, gdybym tylko mogła :placz:[/quote] Zamieść na pierwszej stronie gdzie ona ogłaszania i jakiś tekst do ogłoszenia to ile razy uda mi się dostać na net to ją gdzieś ogłoszę. Quote
wiq Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 no właśnie nie mamy dobrego tekstu do ogłoszeń :( ale zaraz poproszę mistrza, może coś wymota :evil_lol: Quote
malagos Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 pamiętajcie o tej suni... Potrzebny jest dom, operacja guzów sutka, starylizacja.... Kto napisze takscik? Moze Izadorę poprosić? Quote
wiq Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 poprosiłam majqa'e - tekst będzie jak najszybciej się da :loveu: Quote
nescca Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 .........dziś do mnie wyszła....... od dawna nie wychodzi z budy,nawet na widok czlowieka. Może skojarzyła mnie z czyms dobrym?........ z wyjsciem na wolność? Tak śmiesznie łapała wiatr noskiem(kiedy jechałyśmy do Pani fryzjerki).....widac było ,że ogromna przyjemnosc sprawiały jej powiewające uszy na wietrze.......teraz znow szara rzeczywistość.....smród brudnej budy. Jedyna pamiątka z wolności to śpiworek podarowany Morelce przez Gosię. PROSZĘ>>>>> Niech ja ktoś przygarnie. Pudle zyja bardzo długo. To może byc dopiero jej półmetek...Dajcie jej szanse. Quote
majqa Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Zaznaczam sobie wątek. Najpóźniej jutro będzie tekst. Quote
majqa Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 [CENTER][B]Pudelka Morelka.Owoc nieszczęścia.Litości!!![/B][/CENTER] [CENTER]Starzejemy się my ludzie, starzeją zwierzęta. Los tych pierwszych jest z założenia pewniejszy. Zwierzęta wraz z wiekiem przegrywają. Raz za razem, z tali kart zamiast asa wyciągają blotki, w miarę upływu czasu, spadają z piedestału. [B]Zastanawiające, że kochające je dotąd ludzkie serca, zamieniają się w sople lodu.[/B] [B]Nie znamy przeszłości Morelki i...raczej nie chcemy poznać. Prawdopodobnie nie być łatwa za to okupiona gorzkimi łzami, znaczącymi bruzdy cierpienia na pyszczku.[/B] [B]Zniszczono w niej piękno, choć wątpliwe, by kiedyś, czyjeś ręce, go nie podtrzymywały, nie dopieszczały urody, by się nią chlubić.[/B] [B]Pudelek z urokliwego szczeniaczka, przytulnego pluszaczka - zabawki, zamienił się w dorosłego, a następnie starszego psa, wymagającego szczególnej troski na ostatnich zakrętach życia.[/B] [B][SIZE=3]10 lat dla właściciela Morelki musiało stać się ciężarem więc odciął psi balast, wysyłając na wieczne: [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]" Nie wracaj!".[/SIZE][/B] Morelka znalazła cichą przystań w lublinieckim przytulisku, miejscu, które jak każde jemu podobne, pozostawia wiele do życzenia. [B]Pozbawiona delikatności i czułości ukochanego człowieka, zaprzyjaźniona [/B][B]z prowizoryczną budą i zimnem stali krat kojca, straciła wolę życia...bo...[/B] [B]Dla kogo miałaby chcieć podjąć walkę o nie???[/B] [B]Przyjazna ludziom sunia ale jednocześnie cicha, gasnąca w oczach i jakby taktownie nie prosząca o więcej, dzień po dniu, kroczek po kroczku, odchodzi...[/B] [B]Pewno wcześniej niż później przyjdzie taki moment, że zostanie znaleziona z rozchylonym pyszczkiem i zamglonymi oczkami,[/B] [B]w których wciąż będzie się czaiło rozżalenie i niezrozumienie.[/B] Jeszcze nie jest za późno, by temu urokliwemu stworzeniu zapewnić godne, ostatnie lata życia. [B]Za ofiarowaną miłość Morelka, to bardziej niż oczywiste, wykrzesze z siebie drzemiące pokłady energii i oddania jednemu, ludzkiemu sercu.[/B] [B]O to serce bardzo prosimy, wierząc, że gdzieś ono jest i zapragnie, co więcej zdąży, zabić dla Morelki.[/B] [B][SIZE=3]Nie pozwólmy by ta prawdziwa łagodność zapamiętała człowieka takim, jaki jej się objawił, okrutnym [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]i nieczułym...[/SIZE][/B][/CENTER] [B]Osoby zainteresowane losem biedactwa, pragnące zasięgnąć dodatkowych informacji, skłonne rozważyć jego adopcję, proszone są o kontakt z Panią Beatą pod numerem 0 - 660 737 137[/B] [B]lub drogą mailową, pisząc na adres [/B][EMAIL="[email protected]"][B][email protected][/B][/EMAIL][B].[/B] Quote
Recommended Posts