Jump to content
Dogomania

[Bytom]pudelka DOLLY,słodka babcia-znalazła! JUŻ W NOWYM DOMU!!! :)

Recommended Posts

• Replies 521
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myslałam od pewnego czasu i znajomej pani, która miała kiedyś mikro-suczkę, a dzis idac na pocztę wpadłam na te kobietę - opowiedzialm o pudelce i pani sie zaintersowała. Mamy być w kontakcie, pani pomysli.
Sunia nie jest sterylizowana?:

Posted

[quote name='malagos']Pani się nie odezwała, moze to że pudelka ma 10 lat ją zniechecilo?...
Ja bym zaraz taka wzieła, gdybym tylko mogła :placz:[/quote]

Zamieść na pierwszej stronie gdzie ona ogłaszania i jakiś tekst do ogłoszenia to ile razy uda mi się dostać na net to ją gdzieś ogłoszę.

Posted

.........dziś do mnie wyszła....... od dawna nie wychodzi z budy,nawet na widok czlowieka. Może skojarzyła mnie z czyms dobrym?........ z wyjsciem na wolność? Tak śmiesznie łapała wiatr noskiem(kiedy jechałyśmy do Pani fryzjerki).....widac było ,że ogromna przyjemnosc sprawiały jej powiewające uszy na wietrze.......teraz znow szara rzeczywistość.....smród brudnej budy. Jedyna pamiątka z wolności to śpiworek podarowany Morelce przez Gosię. PROSZĘ>>>>> Niech ja ktoś przygarnie. Pudle zyja bardzo długo. To może byc dopiero jej półmetek...Dajcie jej szanse.

Posted

[CENTER][B]Pudelka Morelka.Owoc nieszczęścia.Litości!!![/B][/CENTER]

[CENTER]Starzejemy się my ludzie, starzeją zwierzęta. Los tych pierwszych
jest z założenia pewniejszy. Zwierzęta wraz z wiekiem przegrywają. Raz za razem, z tali kart zamiast asa wyciągają blotki, w miarę upływu czasu, spadają z piedestału.
[B]Zastanawiające, że kochające je dotąd ludzkie serca, zamieniają się w sople lodu.[/B]
[B]Nie znamy przeszłości Morelki i...raczej nie chcemy poznać. Prawdopodobnie nie być łatwa za to okupiona gorzkimi łzami, znaczącymi bruzdy cierpienia na pyszczku.[/B]
[B]Zniszczono w niej piękno, choć wątpliwe, by kiedyś, czyjeś ręce, go nie podtrzymywały, nie dopieszczały urody, by się nią chlubić.[/B]
[B]Pudelek z urokliwego szczeniaczka, przytulnego pluszaczka - zabawki, zamienił się w dorosłego, a następnie starszego psa, wymagającego szczególnej troski na ostatnich zakrętach życia.[/B]
[B][SIZE=3]10 lat dla właściciela Morelki musiało stać się ciężarem więc odciął psi balast, wysyłając na wieczne: [/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]" Nie wracaj!".[/SIZE][/B]
Morelka znalazła cichą przystań w lublinieckim przytulisku, miejscu, które jak każde jemu podobne, pozostawia wiele do życzenia.
[B]Pozbawiona delikatności i czułości ukochanego człowieka, zaprzyjaźniona [/B][B]z prowizoryczną budą i zimnem stali krat kojca, straciła wolę życia...bo...[/B]
[B]Dla kogo miałaby chcieć podjąć walkę o nie???[/B]
[B]Przyjazna ludziom sunia ale jednocześnie cicha, gasnąca w oczach i jakby taktownie nie prosząca o więcej, dzień po dniu, kroczek po kroczku, odchodzi...[/B]
[B]Pewno wcześniej niż później przyjdzie taki moment, że zostanie znaleziona z rozchylonym pyszczkiem i zamglonymi oczkami,[/B]
[B]w których wciąż będzie się czaiło rozżalenie i niezrozumienie.[/B]
Jeszcze nie jest za późno, by temu urokliwemu stworzeniu zapewnić godne, ostatnie lata życia.
[B]Za ofiarowaną miłość Morelka, to bardziej niż oczywiste, wykrzesze z siebie drzemiące pokłady energii i oddania jednemu, ludzkiemu sercu.[/B]
[B]O to serce bardzo prosimy, wierząc, że gdzieś ono jest i zapragnie, co więcej zdąży, zabić dla Morelki.[/B]
[B][SIZE=3]Nie pozwólmy by ta prawdziwa łagodność zapamiętała człowieka takim, jaki jej się objawił, okrutnym [/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]i nieczułym...[/SIZE][/B][/CENTER]

[B]Osoby zainteresowane losem biedactwa, pragnące zasięgnąć dodatkowych informacji, skłonne rozważyć jego adopcję, proszone są o kontakt z Panią Beatą pod numerem 0 - 660 737 137[/B]
[B]lub drogą mailową, pisząc na adres [/B][EMAIL="[email protected]"][B][email protected][/B][/EMAIL][B].[/B]