wiq Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 [center]Morelka-Dolly EDIT 26.08.08 z bazarku na cel Morelki uzbierało się dokładnie 137 zł (będę systematycznie aktualizować pierwszy post notując, czyja wpłata dotarła na konto). Nadpłata za przesyłkę również zostanie przekazana na Morelkę-Dolly 26.08.08 - 50 zł z bazarku przekazane zostało na USG suni dotarły wpłaty od: rozi - 15 zł + 5 zł Marta_Ares - 13 zł + 5 zł 27.08.08 - dotarła wpłata od: CASIA&ttb - 13 zł + 5 zł BBeta -20 zł + 5 zł 29.08.08 - dotarła wpłata od: irysek - 7 zł + 4 zł wysłane przedmioty dla: BBeta Marta_Ared CASIA&ttb irysek rozi Talia. koszty przesyłki wyniosły 22,20 zł, a więc jest 6,80 zł nadpłaty. Na konto opiekunki tymczasowej została przelana kwota 42,80 zł 29.08.08 - dotarła wpłata od: Talia. - 17 zł + 5 zł 02.09.08 - dotarła wpłata od: Asia & Ginger - 23 zł + 5 zł przesłałam Dolly 23 zł 13.09.08 - dotarła wpłata od: Rinuś - 19 + 5 zł przesłałam Dolly 25 zł dziękujemy! :Rose: To około 10-letnia sunia. Niestety, stare lata musi spędzać w schroniskowym boksie, z dala od czułych rąk właściciela, z dala od jego troski i miłości. Zostały jej 3 zęby, ma guzy na sutkach - czy ktoś pokocha ją i zapewni godną starość?..:placz: Tak wyglądała, gdy ją zobaczyłyśmy Pracownicy we własnym zakresię kąpali ją i strzygli, ale w schroniskowych warunkach ciężko zadbać o sierść pudla :( TEKST DO OGŁOSZEŃ ogłoszenia: kupiepsa.pl adopcje.org.pl pineska.pl pajeczyna.pl kokosy.pl gumtree.pl [url=http://www.adopcjapsa.pl/]Adopcja psa. Og Quote
wiq Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Zaliczyła więc wizytę u fryzjera, a później u weta :) 3 h ludzkiej uwagi zmieniło ją nie do poznania - z wystraszonej kulki błota stała się dumnie maszerującą damą! Quote
malagos Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Rewelacja! Slicznie wyglada! ja tu nie mogę zagladac, bo...marzę od lat o takiej damie, ale stan ilościowy zwierzat u mnie przekroczył zdrowy rozsadek :diabloti: Quote
wiq Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 ale wiesz, jaka jest słodka :loveu: zero agresji, wszystko dziś przy niej robiłyśmy, dziecko ją prowadzało, gdzie chciało :loveu: Quote
wiq Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 wróciła, bo nie mamy gdzie jej dać :placz: chociaż tymczas by się przydał... Quote
Cheritka Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Aż się serce kraje :-( ludzie są bez serca, jak można wyrzucić takiego psa :angryy:. Ja mam dwa reproduktory, to u mnie tymczas odpada, ale roześlę wiadomość po znajomych Quote
Czarna_Owieczka Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Biedna sunia :( Potrzebne są jej ogłoszenia, allegro i tym podobne. Quote
wiq Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 dzięki za zainteresowanie! rozsyłajcie - ona jest cudna, cichutka, układna, niekłopotliwa... allegro zrobię, kilka ogłoszeń wrzucę, ale pomoc mile widziana :P Quote
wiq Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 zaraz mieć będzie, jak tylko ktoś mi spłodzi piękny tekst :P Quote
gops Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 piekna jest :loveu: ale niestety niemoge dac nawet tymczasu... a do tekstow to nie ja mam troje z polaka ;) Quote
wiq Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 ale może znasz kogoś, komu można podesłać link z nią :P Quote
Dorothy Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 piekna dama, podbija serce. Naprawde ma tylko 3 zabki?? 10 lat to nie jest tak wiele, czemu brak jej zabkow zatem? Jakies choroby? Ile wazy? Quote
Cheritka Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Dorothy napisał(a):piekna dama, podbija serce. Naprawde ma tylko 3 zabki?? 10 lat to nie jest tak wiele, czemu brak jej zabkow zatem? Jakies choroby? Ile wazy? Nie koniecznie, małe rasy mają słabe zęby :-( a jak była źle karmiona to zgubiła Quote
wiq Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 zaba14 napisał(a):niunia juz w podpisie, az serce sciska.. :( dzięki! Dorothy napisał(a):piekna dama, podbija serce. Naprawde ma tylko 3 zabki?? 10 lat to nie jest tak wiele, czemu brak jej zabkow zatem? Jakies choroby? Ile wazy? nie wiem, dziąsła o.k., ale pozostałe ząbki strasznie obłożone kamieniem... co do chorób - ma obecnie zapalenie gałek ocznych, ale to leczymy, no i wspomniane guzy na sutkach, oprócz tego lekki zanik mięśni udowych (pewnie od ciągłego chowania się w budzie - 0 ruchu:() i dla odmiany rozrost mięśni lędźwiowych, ciężko stwierdzić, co to. waży o.k. 5 kg, kondycje ma dobrą, nie jest wychudzona, powiedziałabym, że ciut za dużo tłuszczyku na żebrach ;) Cheritka napisał(a):Nie koniecznie, małe rasy mają słabe zęby :-( a jak była źle karmiona to zgubiła bardzo możliwe :( mamy pewne podejrzenie, że miała corocznie szczenięta, a teraz już niepotrzebna jest i won :( już jakiś rok siedzi w schronie Quote
pati Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 o boze dla mnie kazdy pudlek w schrosniku to osobista tragedia :-( bede do was zagladac i myslec co tu zrobic Quote
halbina Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 dajcie znać Monie4 może... ona zajmuje sie takimi maluszkami... i znajduje im domki... czemu ona rok w schronie siedzi... nikt jej nie ogłaszał wcześniej?... Quote
malagos Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 napisałam pw do Mony.... Innej pudelkowej starowince, z Bydgoszczy, sie udało, jedzie do Ani i Kropki do Olsztyna, Ania ma juz 2 takie babinki, to i trzecia sie zmiesci... Tym bardziej ta morelka znajdzie dom, tylko trzeba szukać. Quote
Cheritka Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 :-( 10 lat na pudla to nie wyrok, mój ma 9 rok i jest super sprawny Quote
zaba14 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Cheritka napisał(a):Nie koniecznie, małe rasy mają słabe zęby :-( a jak była źle karmiona to zgubiła moj mix ma 16 lat i brak mu tylko jednego zeba.. ;) wszystko zalezy od organizmu, bo moj np. przez wiele lat byl zle karmiony... a to sunia, pewnie rodzila to i zeby zrobily sie slabsze.. byc moze.. jest cudna :loveu: Quote
Recommended Posts