Jump to content
Dogomania

"Śląski duet" mix spaniela, mix jamnika, ON-ka, dachowiec, pers, niufek i benka !

Recommended Posts

Posted

[SIZE="5"]NEWSY

[SIZE="1"](jakoś na watku ucichło, chyba pisze sama dla siebie...)

Dolly nadal ma laktacje, kolejna porcja kuracji będzie konieczna, no i kołnierz aby się nie wylizywała.
Niestety jakoś echo po domkach, ale zobaczymy jak będzie - co ma byc to będzie...

Aszka ma się dobrze, jest wesoła i radosna, ale zmarzluch straaaaszny - ciągle zaszywa się w najcieplejsze kąty mieszkania.

Niestety badania Marcela sie odwlekają, brak dojazdu i niestety pieniazków, skutkują tym, ze ne ma jak ich zrobić, a niestety sa konieczne...
Niestety ryzykiem jest, że łapka nie wróci do sprawnosc - im dłużej zwlekamy, tym będzie gorzej - a pewnie zanim nazbieramy na operacją tez troszkę czasu minie, szczególnie, ze musi być ona przprowadzona w lecznicy, która nas nie zna i nie wchodzi opcja 'na kredyt'.

Taka sama sytuacja panuje u Babla, gdzie tez badan brak, srodków finansowych na badania brak...

[SIZE="4"]Dodatkowo został spory dług po Koli: (pożyczyła nam pewna dogomaniaczka, jednak była to pożyczka...)

Wpłaty:
20 zł - Kasia
20 zł Ab-Agnieszka
30 zł Kasia

Wypłaty:
67 zl zeskrobiny
40 zł usg + wizyta
51 zł - pobranie krwi + badania w szpitalu
40 zł. - leczenie (problemy żółądkowe)
taxi 80 zł (nie wliczam)

SALDO KOŃCOWE: -127 zł.

Nasza sytuacja ogólnie nie wygląda w chwili obecnej ciekawie, dlatego tez prosze i zachęcam do odwiedzania naszych bazarków - obecnie funkcjonuje:

AVON System pielęgnacji okolic oczu na dzień/na noc SUPER OFERTA! - Dogomania Forum

http://www.dogomania.pl/forum/f99/nowy-avon-oriflame-faberlic-pelna-oferta-na-zwierzaki-slaskiego-duetu-119023/index22.html

http://www.dogomania.pl/forum/f99/starterki-na-pomoc-nowym-podopiecznym-slaskiego-duetu-do-wykupienia-117636/#post10607394

http://www.dogomania.pl/forum/f99/antykwariat-na-zwierzaki-slaskiego-duetu-do-wykupienia-120401/index2.html#post11269760

jutro postaram się powystawiac nowe...

Dodatkowo sterylizacja Shiry się odwleka, została przełożona na grudzien - to nawet i lepiej, bo jeszcze barkuje 'pewnej' sumy do pokrycia kosztów zabiegu, miał być oplacony 'na raty', tak to moze jeszcze coś się uzbiera...

No i co jeszcze...
Na pierwszej stronie nie są zaaktualizowane rozliczenia - serdecznie przepraszamy, brak czasu skutkuje tym, ze trudnie nam się rozliczac z wpływów, które ida na 2 konta i musimy to robić w pełnym porozumieniu...
To jest spore utrudnienie...
O wpłatach pamietamy, o wypłatach także :)

Prosimy o pomoc... karme, jesli ktoś ma jakies legowiska, koce czy cuś, o ogloszenia narazie nie prosimy, bo sprawa Dolly jest w toku, Marcel narazie przed diagnoza nie do wydania, a Bąbel ogłoszenia ma...

Ja gdyby co mam wolny tymczas - krótkoterminowy dla szczylków, które sa malutkie i nie powinny wychodzic na dwór...

• Replies 987
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gienia napisał(a):
A co z kasa za sprzedawane cegielki na Alegro?

Prosilam abyscie zerknely na watek Bytomskiego Psa,ale widze ze was to nieinteresuje :shake:

Nie mamy teraz wystawionych allegr cegiełkowych - mozna wsprawdzic w moim profilu, przecież nic nie ukrywam. Jedyne allegro, które było było wystawione na Dolly, która czeka na operacje i pieniazki na nią będa...

Zajrzałam na wątek bytomskiego zaginionego, ale nie mam czasu na swoich się wypowiadac, a co dopiero a czyiś - mam zasade, że jak nic nie wnosze do wypowiedzi to nie pisze, nie nawidze podrzucania typu 'hopaj do góry' bo to nic nie daje. Miechowice to nie moje regiony - ja ze Stroszka jestem, a psa widze pierwszy raz na oczy - wiec co miałam zrobić, jak sama nie wiem co w takiej sytuacji zrobić - myślałam o Sedalinie, ale juz to ktoś napisał...

A wątek czytam i patrze jak ida postępy...

Posted

Ijej Anetko, a czy na tym nie ucierpieliby Wasi podpieczni? Troszkę mi głupio prosić Was o jakąkolwiek pomoc :oops:
Nam się przyda wszytsko - karma sucha (po mokrej mają biegunki), koce, bo Doly przez ciaże urojoną zepsuła 2 legowiska, akcesoria wszystkie mamy...

No i moze ktoś dyponuje transportem do weterynarza na RTG Marcelka...

Anetko już i tak fundacja dużo dla nas robi, chociaż pozwalając nam jeździć z naszymi tymczasowiczami na akcję w SCC, na której już mamy prawie miejscówkę... :evil_lol::oops:

Posted

Nie ma żadnej tajemnicy - po prostu nie wyszło ;)

Wlasnie dostałąm od fundacji zwrot kosztów za zabiegi Aszki na kwotę 208,65 :)
Serdecznie dizekujemy - rozdysponujemy to wedle potrzeby - narazie musimy wszytsko przedystkutowac - chcemy zrobić badania bąbelkowi, RTG Marcelkowi, a reszte odłożyć na zabieg Marcela - musimy zaaktualizowac rozliczenie i wtedy bedziemy onkretnie wiedziec co i jak, komu ile...

Serdecznie dziękujemy - nie powiem w chwili obecnej taka suma to dla nas jak zbawienie...

Posted

Dostalam też wpłąte od kochanej ATLANTYDY - 35 z. za bazarek + 50 zł. na sterylizację Shiry! (+ 5 zł. kosztów przesyłki) :loveu: Serdecznie dziekuję! ;*

EDIT. Zaaktuazlizowalam część rozliczeń, zostało tylko rozliczenie Bąbla...

Posted

Wiecie co - moje informacje sa troszke przedawnione, ale ja chyba widziaam tego psiaka...hmmm... kiedy to moglo być.... hmmm... 8.11 chyba (ale nie jestem pewna) - jechałam tramwajem 19 - śmignął mi podczas podstoju na przystanku na witorze.... tylko, że nie zwróciłam uwagi na obrózkę - wydaje mi się, ze tamten nie miał obóżki, ale wygladał bardzo podobnie - taki piesek na ok. 12 kg. (trudno mi po taki czasie ocenić).

Może jest potrzebna jakas pmooc? W ogłaszaniu? Itp. - Stoszek to moje tereny, wiec moge plakaciki jakies porozwieszać - bede go miała na uwadze...

Posted

BoUnTy napisał(a):

Może jest potrzebna jakas pmooc? W ogłaszaniu? Itp. - Stoszek to moje tereny, wiec moge plakaciki jakies porozwieszać - bede go miała na uwadze...

Bounty, ja nie wiem nic ponad to co w ogłoszeniu jest napisane. Nie wiem czy ta osoba rozwieszała plakaty, mogę spróbować wyciągnąć jej adres mailowy i spytać czy wieszała ogłoszenia, albo przekazać Ci bezpośrednio.

Posted

[SIZE="4"]NEWSY xD

A wiec ostatnie dni były dla mnie bardzo pracowite - bylam na akcji w SCC, pomagam 2 osobom znaleźc ich zagubione psiaki, prowadze wątek podopiecznych mmlasowice, no i szkoła...

Możliwe, ze na dniach przyjaą do mnie nowe psiaczki - szczeniorki, wyjaśni się za parę dn, no ale mozecie się spodziewać, że napewno coś do mnie przybedzie prędzej czy później.

Przed chwilką wrócilyśmy od weta - króliś jutro bedzie kastrowany (80 zł.), Babel miał robione EKG (30 zł.), jutro Bąbel bedzie miec badanie krwi (55 zł.)

Tak wiec...
Trzeba zakupic naszym podopiecznym karme suchą, bo o tamtej już danwo zapomniały, z Marcelem umóic się na RTG - troszkę to się zaniedbao, postaramy sie nadrobić.

Powoli ustępuje laktacja Dolly, moze za jakis czas bedzie mozna ciąć, niestety wszytskie usługi wet, które niegdyś były 'po kosztach' takie nie są, nasza Pani wet lezy w łóżku czekając na dzidziusia - dlatego też koszty sa 2x większe, niestety ;(

Bąbel nieco schudł....ba... nawet sporo schudł!

Aszka przytyła xD

Kogoś jeszcze ominęłam?

Ah... badania EKG Bąbla wyszły super, serce jak dąb!

Serdecznie prosimy o wsparcie w ogłoszeniach i finansowe, niestety bazarki stoją jak mało kiedy, adopcje także...

Pozdrawiam

Posted

kama_i_ja napisał(a):
Ktoś zajrzał..

Ale trochę nudno ciągle Was chwalić za to co robicie dla psiaków;) Jestem pod wielkim, wielkim wrażeniem.

Moż by jakieś zdjcia szczuplejszego Bąbelka?..:cool3:

A kto mói o ciągłym chcwaleniu! Kobitki - tutaj się dyskusje mają rozwijać na różne tematy ;)

W ogole ktos moze ma jakies pytania, zastrzezenia, wątpliwości?

Co do zjęść Bąbelka, to niestety raczej na zdjeciach tego nie bedzie widać...

Posted

BoUnTy napisał(a):
Co do zjęść Bąbelka, to niestety raczej na zdjeciach tego nie bedzie widać...

Jak bardzo będziemy chciały to zobaczyyymy:eviltong:
Fajnie, że Bąbelek przychodzi do formy.
Nie wiem skąd wytrzasnąć tu jakieś zastrzeżenia:hmmmm:

Posted

Kochani, czy bedziecie mieli cos przeciwko jesli z 'wpłat' odlicze 40 zł. za rachunek telefoniczny - ciągle dzwonie, dzisiaj w sprawie jednego z naszych podopiecznych wydzwoniłam ponad 30 minut - jestem w kropce, bo moje rachunki wynosza 150 zł. miesięcznie, a z tego 3/4 to rachunki naszych podopiecznych, czy macie coś przeciwko?