Jump to content
Dogomania

"Śląski duet" mix spaniela, mix jamnika, ON-ka, dachowiec, pers, niufek i benka !

Recommended Posts

Posted

BoUnTy napisał(a):
Mars wymiotuje krwia! ;( Nie wiem co to - parwo? przerzuty? ;(

Kochani wymabczice ale musze zrobić bałagan w rozliczeniach Suzi, ogolnym i ew. z bazarków - trzeba jakoś wygrrzebać pieniążki naleczenie Marsa, czytalam objawy parwo i prawie wszytskie się zgadzają :placz: Dzisiaj i tk idziemy do p. weterynarz, ale leczenie samego nowotworu byłoby kosztowne, jesli to parwo to już leżmy. Musze tak zrobić, zeby było z czego opłacic choćby podstawowe badanie na wykrycie choróbska.

W piatek u wetki za antybiotyki płaciłam 20 zł.

• Replies 987
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jutro Mars ma mieć badania krwii o ile sie wyrobie...
Niestety narazie podjerzenie choroby nie ejst zbyt optymistyczne, stanęlo albo na mocznicy (w tym wypadku zaawansowanej), albo przerzutach nowotworu :placz:
Jesli jutrzejsze badania krwii nie wykarzą to konieczne bezie RTG (ok. 90 zł.).

Posted

Bounty tu są wspomniane zdjęcia Marsika ktore no pikne nie są ale robiłam je na szybko zaraz po tym jak go znalazłam z Anią z Bytomia...
Starszna bidula z niego.... błąkał sie niedaleko ogródkow działkowych na polach...Wlazl na teran budowy i jakis żałosny robol nie wiedzial ze z Ania widzimy i rzucal w Marsa sniegiem i czyms jeszcze...:angryy:
Potem ANia zapieła Marsa i poszliśmy...
Strasznie mi przykro ,ze wlasnie teraz gdy jest bezpieczny dzieją sie takie rzeczy.Oby to nie byly przerzuty.Oby.

Posted

Justyna no nie wiem:( napewno finansowo trzeba by go wspomoc.Jakis bazarek czy cos.Ja puki co wystawiam bazara na Kojaka i kojelnego pewnie tez bo tez bidok w potrzebie jest.
moze ktoś sie skusi na cuś z bazarku kojakowego ...

Posted

Ufff...
Dzisiaj załatwiłysmy z Ola La badania krwii, Mars dostał zatrzyki, jutro znowu ;)

Wyniki wyszly nienajgorzej. Nerki w porzadku, lekkie zmiany na watrobie - chyba po prostu podrażniona, FA też w normie, co wskazuje na to, ze nowotwór raczej nie jest złośliwy. Glukoza OK.
Zmniejszone leukocyty co moze wskazywac na białaczkę - mamy obadać węzły chłonne przy następnej wizycie. Z tymi leukocytami to jest tak, że kazda ksiazka podaje ine normy i w jednychjest OK w innych już nie, wiec węzelki zobaczymy dla pewnosci ;)
Mamy jeszcze według wskazania zrobić RTG płuc z pozycji bocznej, i grzbietowo-brzusznej, na duże kliszy o koszt ok. 80 zł.
'A potem mozemy sie umowic razem na zabieg' ;)

PS. Za badanie krwii zaplaciłam 37 zł.
Za antybiotyki i pobieranie 10 zł.
Za len, który muszę dodawać do żarła 7,39

Niestety nie mam rachunków, z glupoty zapomnialam, wybaczycie mi? Bo jesli ktos ma coś przeciwko, to zfotografuje cene z lenu, do weta wezme racjunek na te 20 zl. (z wczorajszej wizyty też), ale niestety w laboratorium mi nie wystawią...

Posted

Niom Mars to jest mocarny pies :diabloti: żaden rak go nie śmie tknąć:P
tak dzielnie dzis walczyl u weta haha.dobrze,ze byla twoja mamucza .Mars wyraznie za nia przepada:diabloti: jutro znow potrzeba calej ekipy?

Posted

Ola la napisał(a):
Niom Mars to jest mocarny pies :diabloti: żaden rak go nie śmie tknąć:P
tak dzielnie dzis walczyl u weta haha.dobrze,ze byla twoja mamucza .Mars wyraznie za nia przepada:diabloti: jutro znow potrzeba calej ekipy?

No jutro też bys mi sie przydala, bo moja mama isc nie moze, a szkoda, bo przy niej to taki aniołek...

Dzięki dogomanko :oops:

JOMO, czy coś moze zmieniło sie w grafiku tymczasowiczów w SCC? Już tylko parę dni...

Posted

No niestety na tę chwilę bez zmian - ale myślę o twoim stadku.
Tak to jest z tymczasami, mało kto ma jednego psiaka, najczęściej jest po kilka i zawsze któryś chętny na akcję.
Gdy coś się zmieni dam ci na pewno znać.

Posted

Wklejam to czym dysponuje...zamiast rachunku z wyniku badań krwii wklejam wyniki :)

Kratynina i mocznik - 10 zł.
Glukoza - 5 zł.
ASPT - ALAT - 10 zł.
FA - 5 zł.
morfologia - 7 zl.
-------------
RAZEM: 37 zł.

(nie ma wszytskich wpisów w ksiażeczce, bo zapomniałam ksiazeczki)

Posted

Hager chyba bedzie wracac ;( Jeszcze tego mi brakuje, co ja mam z nim zrobić?

Niestety, ale chyba nie mamsiły do dalszego pilotowania go i najparawdopowobiej jeśli ten dom go odda, to psie trafi do schroniska - po prostu jego pilotowanie przerasta mnie i moje pojecie o psiej psychice...

Posted

Po pierwsze, ja osobiście nie mam Ci niczego za złe ani mieć nie będę.
Po drugie - może warto by było skontaktować państwa z Jackiem Gałuszką? Może da się coś zrobić z tym rozbestwiony, opętanym Hagerem :mad:?
Cholera... :shake:

Nasza klatka katowicka, jak wiesz, jest u mosii z Oskarem...

Posted

dogomanka_ napisał(a):
Jak to ? Czy coś się stało,że chcą go oddac ? :placz:

Tak - rzuca się na spacerach na wszytsko co się rusza, demoluje w mieszkaniu ai szczeka i wyje jak zostaje sam. Gryzie tez swojego pana. To dla Państwa za dużo, nawet p. Asia z hotelunie do końca wie co z tym zrobić. A moze Klementynka by pomogla...? ;(
Nie wiem już co ztym.. W akzdym badź razie Państwo nadal sie starają rozwiązac problem, ale chyba ich to przerasta - nie dziwie się, mnie przerasta w tym wypadku jego adopcja i po prostu ie czuuję sie na siłach dalszego pilotowania go gdyby była taka koiecznosc, mam nadzieję, ze katowiczanki nie bea mi miały tego za złe - wszytsko wali mi się z łoskotem na łeb - mam problemy na każdym gruncie, kolejnego kopas w dupas już bym nie udźwigła... :((

No i ksa Hagerkowa... ;( Skąd wziaść ją spowrotem, jak została rozdysponowana? ;(

Chyba, ze otś ma namiary na dom - ogórd z kojcem, pies strózujacy, pies mysliwski itp.?

PILNIE POTRZEBNA DUŻA KLATKA KENNELOWA - METALOWA!

Posted

[quote name='maciaszek']Po pierwsze, ja osobiście nie mam Ci niczego za złe ani mieć nie będę.
Po drugie - może warto by było skontaktować państwa z Jackiem Gałuszką? Może da się coś zrobić z tym rozbestwiony, opętanym Hagerem :mad:?
Cholera... :shake:

Nasza klatka katowicka, jak wiesz, jest u mosii z Oskarem...

Tylko czy p. Jacek coś pomoże? :(
Poza tym kto by za to zapłaci, państwo ponieśli już makabryczne koszta... :placz:

No chyba, że rzeczywiscie zamiast płącic na hotel 630 zl., to pogadac z panstwem i wysłac Hagerka na fachowe szkolenie do np. wlasnie p. Jacka? ;( Ale czy wtedy byloby wsparcie z konta katowickiego? Szkolenie z wesolej łapki to prawie 700 zl., kuźwa, ze te pieniazki po Hagerze już się tak szybko rozeszły :placz:

Posted

Pieniądze zawsze szybko się rozchodzą. Jacek daje rabat schroniskowym psom. Wysłałam link do Klementynki, pewnie się odezwie. Warto zapytać ludzi którzy sie na tym znają zamiast samemu walczyć.