wiq Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 aha, co do niewielkich suniek, są jeszcze te 2 panny u nescci ;) http://www.dogomania.pl/forum/11065272-post42.html Quote
BoUnTy Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Wrocłyśmy od weta - nieciekawie, nieciekawie... Dolly ma juz 2 tygodnie laktacje, wskazane jest w jej stanie wprowadzić farmakoleczenie - lek zwie sie jakos na G i kosztuje ok. 80 zł. (nie pamiętam nazwy, w sobote dowiem sie cos konkretnego) No niestety to nie Dolly była powodem naszych odwiedzin lecznicy, a nasz kotek Marcel. Dzisiaj łapka odmówila mu posłuszeństwa (wcześniej tylko minimalnie kulał, co nie było niepokojące, bo ledwo widoczne), okazało się, że kotek ma zwikchnietą (??) rzepkę, spowodowanie jest to zerwaniem ścięgna rzepki - niestety jest to do leczynia operacyjnego. Z tego co się dowiedziałyśmy nasza lecznica nie przeprowadza takich zabiegów (jeszcze w sobote beziemy rozmawiać z włascicielką chirurgiem), w takim wypadku koszt takiego zabiegu to ok 300-400 zł. :placz: Kotk nie musi być operowany na CITO, a przynajmniej tak naj poinformował wet, ale jpowiem szczerze, ze jestem przerazona kosztami :( ne wygląda to najlepiej... Niestety jest takie zakocenie, że wątpie, że chory kotek znajdzie dom :placz: Nie mamy juz siły... Quote
jusstyna85 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 BoUnTy napisał(a):Wrocłyśmy od weta - nieciekawie, nieciekawie... Dolly ma juz 2 tygodnie laktacje, wskazane jest w jej stanie wprowadzić farmakoleczenie - lek zwie sie jakos na G i kosztuje ok. 80 zł. (nie pamiętam nazwy, w sobote dowiem sie cos konkretnego) No niestety to nie Dolly była powodem naszych odwiedzin lecznicy, a nasz kotek Marcel. Dzisiaj łapka odmówila mu posłuszeństwa (wcześniej tylko minimalnie kulał, co nie było niepokojące, bo ledwo widoczne), okazało się, że kotek ma zwikchnietą (??) rzepkę, spowodowanie jest to zerwaniem ścięgna rzepki - niestety jest to do leczynia operacyjnego. Z tego co się dowiedziałyśmy nasza lecznica nie przeprowadza takich zabiegów (jeszcze w sobote beziemy rozmawiać z włascicielką chirurgiem), w takim wypadku koszt takiego zabiegu to ok 300-400 zł. :placz: Kotk nie musi być operowany na CITO, a przynajmniej tak naj poinformował wet, ale jpowiem szczerze, ze jestem przerazona kosztami :( ne wygląda to najlepiej... Niestety jest takie zakocenie, że wątpie, że chory kotek znajdzie dom :placz: Nie mamy juz siły... Dla niego jest domw Nowy m Sączu, Pani wydaje sie naprawde ok ,ale nie wiem czy to nie pozory...nie wiem jednak jak zareaguje na to :( Trezba mu zrobić wątek na miau :( biedny :( Quote
maciaszek Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Może warto założyć kotkowi wątek na miau i w ogóle pogadać z dziewczynami kociarami. Mają doświadczenie, obeznane lecznice i może podsuną jakiś pomysł... Quote
BoUnTy Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 maciaszek napisał(a):Może warto założyć kotkowi wątek na miau i w ogóle pogadać z dziewczynami kociarami. Mają doświadczenie, obeznane lecznice i może podsuną jakiś pomysł... Wiesz, już mi aż głupio naszych kociar ciągle męczyć :oops: Już tyle razy pomogły, że naprawde już mi głupio :oops: Po radę poszłam do naszej forumowe studentki wet., potem skonsultuje z dogomaniacką wetką, no i oczywiscie z moja Panią weterynarz (w sobote), ale i tak koszta... :placz: Justynko jeśli ja mam być szczera to po Dorze wyleczyłam sie kompletnie z adopcji na odległosć, wolę miec wszystko na oku i pod kontrolą... Quote
jusstyna85 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 BoUnTy napisał(a):Wiesz, już mi aż głupio naszych kociar ciągle męczyć :oops: Już tyle razy pomogły, że naprawde już mi głupio :oops: Po radę poszłam do naszej forumowe studentki wet., potem skonsultuje z dogomaniacką wetką, no i oczywiscie z moja Panią weterynarz (w sobote), ale i tak koszta... :placz: Justynko jeśli ja mam być szczera to po Dorze wyleczyłam sie kompletnie z adopcji na odległosć, wolę miec wszystko na oku i pod kontrolą... Dlatego tak też podeszłam do tego z przymrużeniem oka...Nowy Sącz jest bardzo daleko :( Quote
BoUnTy Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Ahhh zapomniałabym, za wizytę ze zwierzkami płaciłyśmy 10 zł. - zaplacilam z pieniążków jakie dostałam od Maciaszek za bazarek... Quote
BoUnTy Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 Zamieszczam też tutaj bo PILNE, a ja obiecałam, ze popytam... [quote name='Daria_13']Witam;) no więc zacznę od początku... Od jakiegoś tygodnia pod klatką obok koczuje szorstkowłosy nieduży kundelek jest do mojego kolana a ja mam 160cm wzrostu, piesek nie wygląda na młodzika, trudno mi powiedzieć ile ma. Piesek do ludzi jest super, szczególnie do tych których zna to podchodzi wystawia brzuszek do miziania, jest sympatyczny i łagodny. Suczki kocha, do psów nie wykazuje agresji, jest obojętny. Do kotów i dzieci niestety nie wiadomo. Piesek najprawdopodobniej został wyrzucony. Śpi na gołej ziemi pod gołym niebem. Okoliczni ludzie go dokarmiają, ale to nie wystarczy. Zbliża się ZIMA. Dam mu parę dni, będę go dokarmiać i szukać domu, a jak nic nie znajdę to odwiozę go do schronu. To dla niego będzie straszne bo on kocha ludzi i to jest taka ciapa do zwierząt, ale nie mam innego wyjścia. Proszę o pomoc!!! zdjęcia będą jutro około godz. 15. PROSZĘ O DT LUB DS!!!:placz::placz::placz: kontakt- GG- 9997512 email- [email protected] nr.tel- 516621439 Jesli ktoś mógłby pomóc... Quote
BoUnTy Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 jusstyna85 napisał(a):a Daria jest z Katowic? z Będzina z tego co pamietam... Quote
JOMA Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 A dlaczego Aszka nie ma ogłoszeń ? Czyżby została u Ani na stałe ??? Quote
BoUnTy Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 JOMA napisał(a):A dlaczego Aszka nie ma ogłoszeń ? Czyżby została u Ani na stałe ??? Hmmmm... mam nadzieję, z Ania się wypowie bo ja sama nie wiem. Teraz w chwili obecnej ogłoszenia ma tylko Dolly(dzięki xmatrix), nie starcza mi czasu - staram się to ogarniac, ale też mam ograniczone mozliwosci. Teraz allegra bede znowu wystawiać wszytskim naszym podopiecznym hurtowo za 2 dni. No i jeszcze może wpadnie do mnie tymczasowicz - maciupeński szczylek. A dodatkowo staje na uszach żeby kase wykaraskac, bo Dolly do operacji, Marcel też, Bąbel bez badań - czyli pilnuje też bazarków ;P Quote
credita Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 doszły do mnie wiadomości że firma z Dąbrowy Górniczej szuka 2 szczeniaków w typie owczarkowatym da z tego co piszą dobre warunki i całodobową opiekę czy jakieś bidy się znajdą?piszcie do mnie na PW to podam nr tel jeśli to będzie jeszcze aktualne bo dziś się dowiedziałam dopiero może warto co? idzie zima i przyda się dom;) Quote
BoUnTy Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 jusstyna85 napisał(a):Bąbel ma ogłoszenia A to umknęło mi, musze poszukac na jego watku gdzie... Quote
jusstyna85 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 BoUnTy napisał(a):A to umknęło mi, musze poszukac na jego watku gdzie... allegro,alegratka,świstak Quote
wiq Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 credita, do pilnowania te owczarkowate być mają? Quote
polciuaa Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 credita- zajrzyj na strone www.zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl tak być może bedzie psiak,który spełni oczekiwania.;) Quote
BoUnTy Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Czy ktoś ma moze 'w zapasie' lek na laktacje zwyna Galastop?! On jest tsrasznie drogi, może komuś zostało po kuracji swojego psiaka tego specyfiku? Quote
BoUnTy Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Własnie wróćiłam z wieczornej 'akcji' ;) Własnie nasze szeregi 'zasiliła' 5 tygodniowa koteczka - Marcysia. Moja sunia ja wczoraj poturbowała, dzisiaj szukałam jej cały dzień, aż wreszcie po namierzeniu złapałyśmy ;) Oczywiście akcja razem z Ania ;P Quote
BoUnTy Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Wystawiałam dzisiaj allegra Dolly, Marcelowi, Marcelince, Gryzkowi oraz szkielcikowi z katowickiego schroniska ;) Kto moze pomóc ogłaszać nasze zwierzaki? Jest ktoś chętny, kto moze poświecic 30 minutek? Quote
maciaszek Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 BoUnTy napisał(a):oraz szkielcikowi z katowickiego schroniska ;)Wyróżnione allegro? Jeśli tak, to przypomnij mi, zwrócę kasę z katowickiego konta :). Quote
BoUnTy Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 maciaszek napisał(a):Wyróżnione allegro? Jeśli tak, to przypomnij mi, zwrócę kasę z katowickiego konta :). Tak, wyroznione - a placiłam 12,60, jak zwykle - niestety 0 odezwu, ale jakby co to wystarczy mi przypomnieć to jak to sie skonczy, to wystawie znowu - dla mnie to nie problem :) Quote
Ania z Bytomia Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 szykuje się domek dla kotki Marcysi i pudliczki DOLLY potrzebne kciuki !!! :fadein::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
BoUnTy Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 I moze dla paru katowickich kociaków - odzew z ogloszenia o Marcysi jest niesamowity, stram się robić przesiew, ale to strasznie pracochłonne. Teraz sa w katowicach kociaki wielku naszej Marcelinki, więc moze gdyby co... Quote
Recommended Posts