_Goldenek2 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Nusia.... Na naszej stronie Szansa - na pomoc goldenom, Czucz w dalszym ciągu figuruje jako pies do adopcji .... Wiem, bo często bywam tutaj na tym wątku, że Ty się nim opiekujesz. Czy mam napisać, że Czucz ma swoją Panią, która nikomu go nie odda ? ;) Quote
nusia Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Tak, od września Czuczek jest na stałe u mnie:lol: Quote
_Goldenek2 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Gratuluję Ci serdecznie. Wyrazy szacunku za decyzję :). Nie sztuką jest kochać pięknego i zdrowego psa. Prawdziwą sztuką jest pokochać psa spacjalnej troski i stworzyć mu dom na jaki zasługuje każdy psiak. Dzięki nusia. Życzę Wam z Czuczem wielu wspólnych wspaniałych chwil :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
wishina Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Gratuluję, podziwiam i życzę wszystkiego dobrego. Popłakałam sie... przepraszam.... Quote
Poker Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 ooo, nie wiedziałam ,że Cuicz ma DS, komu gratulować jemu czy DS.? Quote
EVA2406 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='nusia']Swojego kalectwa to on nawet nie zauważa, zwłaszcza jak pędzi do suczki z cieczką lub szaleje ze swoją zabawką :razz: tylko mi jest czasami szkoda patrząc na niego że nie może zrobić tego co zdrowy pies np obsiusiać krzaczka(choć i tak pod niego pędzi) czy tak jak Milka wskoczyć na łóżko. Pomimo to mam nadzieję że jest szczęśliwy bo ja na pewno jestem że na niego trafiłam i nie zamieniłabym go na żadnego innego. Zawsze bardzo lubiłam zwierzęta ale sama chyba nawet nie przypuszczałam że można aż tak pokochać psa(aż mąż jest czasami zazdrosny:evil_lol:) Nie przeszkadza mi zmienianie Czuczkowych pieluch czy mycie jego pupy z tego co się do niej przyklei, to że zasika całą podłogę uciekając z gołym tyłkiem:evil_lol: choć wiele osób uważa że nie mogło by tego robić. Przeszkadzają mi natomiast komentarze co wrażliwszych estetycznie obywateli tego kraju że np Czuczka powinno się zastrzelić(co usłyszałam od starszego, "sympatycznego" pana ostatnio na Rynku) lub bardziej humanitarnie po prostu uśpić a ja to go w ogóle męczę. Staram się tym nie przejmować ale czasami mnie to rozwala:angryy: Ależ się rozpisałam jak nigdy:oops: Pozdrawiamy serdecznie :loveu:miłośników:loveu: Czuczka(choć niewielu już ich zostało:-()[/QUOTE] Ciekawe, czy jak ten pan zacznie być niesprawny fizycznie, bo umysłowo już jest, też będzie go można ustrzelić, uśpić lub w inny sposób zlikwidować :angryy: :angryy: :angryy: Nie przejmuj się takimi głupkami. To mali, biedni ludzie. Czuczek to wspinały pies. Ja mam teraz na tymczasie pieska na trzech łapkach. Szukałyśmy mu domu i jakoś nie udawało się, ale zadziałała magia TV i Oskarek znalazł domek. Za kilka dni będę musiała się z nim rozstać i już z przerażeniem myślę o tej chwili. To jest wyjątkowo mądry pies. Poza tym mam trzyłapka kota, który jest sprytniejszy od pozostałej reszty moich kotów. Myślę, że ludzie którzy wygłaszają takie teorie, albo nie lubią w ogóle zwierząt, albo nigdy nie mieli kontaktu z takim zwierzakiem i nie wiedzą, że one wspaniale umieją się odnaleźć w swojej inności. Pozdrawiam Was serdecznie i wiernie kibicuję Czuczkowi. Quote
EVA2406 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='nusia']Tak, od września Czuczek jest na stałe u mnie:lol:[/QUOTE] Biedna Demi, jak Ona teraz bez Czuczka żyje.........................chyba tęskni bardzo.............. Quote
togaa Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Ja też podczytuje Czuczka i bardzo sie cieszę. Nusia! Ile Czucz może ważyć? Jakiej jest wielkości? Zdaje się używasz pieluch Super Seni S. Dobrze mu siedzą na tyłeczku? Niczego nie gubi?;) Quote
Poker Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Czucz jest co najmniej 1,5 raza większy do Lolka, widziałam obu na żywo , więc mam porównanie. Quote
nusia Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Czuczek waży ok 10kg (ostatnio może troszkę więcej:oops:) i nosi Semi 1 a żeby się mu nie zsuwały przywiązuje mu je do szelek bo bez tego pieluchy po chwili nie ma. Wiem że z tej firmy jest też rozmiar 0, na Majstra są za małe ale na pieska wielkości Kubusia od Ulv są dobre Quote
ulvhedinn Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 No dokładnie, Czucz nosi Seni 1 a Kuba Seni 0. Ale np Kra nosi niezyt duże pieluszki, np Drynights (jeśli oczywiście akurat musi, czyli powiedzmy jest podziębiona), bo ona jest panienką i wystarczy jej "płytsza" pielusia. Ot taka mała dygresja ;) Ja tam zawsze takim genalnym mędrkom, twierdzącym, ze Kra sie męczy mówię, że ok, dam im Krę i piłkę, albo puszczę z Krą w góry i zobaczymy kto padnie pierwszy.... ale fakt, niektórzy sa wybitnie wk....ący, np typ, spotkany na wycieczce w Ojcowie, który twierdził, że Kra "się męczy taka biedna", a obok domu miała psa na łańcuchu na betonie. Albo facet idący z swoim ONkiem na kolczatce, na krótkiej smyczy i w za ciasnym kagańcu, ubolewający nad "ciężkim losem" mojej psicy zajętej właśnie aoprtowaniem ukochanych patycków. Quote
mmd Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Czuczek używa takich pieluszek: http://www.blizejciebie.pl/pieluchomajtki_super_seni_small_10szt_.html,325_297_298,739,1 jakby był kryzys to dawajcie znać, DT czy DS zwał jak zwał, pupsko Czuczka najważniejsze:) Z głupimi komentarzami też miałam do czynienia, bo miałam psa, który nie słyszał od urodzenia - też było że się męczy i żeby uśpić, bo co to za życie całe na smyczy... A pies załapał sporo gestów, w bezpiecznych miejscach chodził bez smyczy i sam z siebie bardzo się pilnował i jakoś jeśli nikt nie wiedział to nawet nie zauważył, że on jest głuchy. Axel zwany Gluciem przeżył blisko 15 lat rozwalając się po kanapach i na moich kolanach i chyba bardzo rzadko bywał nieszczęśliwy;) Aha - jeszcze ja zyskałam, bo rozwinęła mi się samoistnie mowa ciała - taka psia - zauważyłam, że psy uważają mnie za "swoją" :D Czuczek nie wygląda na cierpiącego z powodu swojej przypadłości i to najważniejsze:) Quote
nusia Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 " class="ipsImage" alt=""> Moje dwa rudzielce jak stare dobre małżeństwo:lol: Quote
nusia Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='mmd']Czuczek używa takich pieluszek: http://www.blizejciebie.pl/pieluchomajtki_super_seni_small_10szt_.html,325_297_298,739,1 jakby był kryzys to dawajcie znać, DT czy DS zwał jak zwał, pupsko Czuczka najważniejsze:) Serdecznie dziękujemy:loveu: Tym bardziej że na pewno będę musiała prosić co jakiś czas o pomoc w zakupie pieluszek bo jest to faktycznie spore obciążenie finansowe:oops: Quote
ulvhedinn Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Widzę, że posłanko zostało zaakceptowane :) Quote
mmd Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 A ja widzę (jeśli dobrze widzę), że Czuczek ma bardzo owłosione stopy:D Fajnie wyglądają razem. Tak musiało być, psiaki same zdecydowały:) Quote
nusia Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 ulvhedinn napisał(a):Widzę, że posłanko zostało zaakceptowane :) Pewnie że zostało i to od razu:lol: Co do Czuczkowego owłosienia to zawsze szkoda mi je poprzycinać bo uroczo z tym wygląda;) Quote
Korenia Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Kra też ma takie dłuuugie włosy na tylnych łapach ;) Zabawnie to wygląda :evil_lol: Quote
milosnicy zwierzat Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [quote name='nusia']" class="ipsImage" alt=""> Moje dwa rudzielce jak stare dobre małżeństwo:lol: bosko wyglądają :loveu: [quote name='nusia']Serdecznie dziękujemy:loveu: Tym bardziej że na pewno będę musiała prosić co jakiś czas o pomoc w zakupie pieluszek bo jest to faktycznie spore obciążenie finansowe:oops: jeśli potrzeba to ogłoszę na nk że potrzebne są pieluszki dla Czucza zawsze Czuczu miał tam duże grono swoich fanów i chętnie chcieli go wspomagać Quote
sleepingbyday Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 czuczek miałby być ciepriący? wolne żarty, to mały terrorysta i on się ma świetnie :-) Quote
nusia Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 jeśli potrzeba to ogłoszę na nk że potrzebne są pieluszki dla Czucza zawsze Czuczu miał tam duże grono swoich fanów i chętnie chcieli go wspomagać Jak narazie mamy zapas pieluszek ale jak tylko będą potrzebne to na pewno będziemy się oddzywać:razz: Quote
nusia Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 sleepingbyday napisał(a):czuczek miałby być ciepriący? wolne żarty, to mały terrorysta i on się ma świetnie :-) Święte słowa:evil_lol: Musielibyście zobaczyć jaki on jest cierpiący jak przychodzi moja siostra z Amonem(onek bez ogona też z dogo) masakra!!! Czuczek zamienia się wtedy w prawdziwą bestię, nikt by nie poznał tego milusia:evil_lol: warczy i szczeka na intruza jak opętany i tak np przez 2 godz wizyty:angryy:. Quote
milosnicy zwierzat Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 nusia napisał(a):Jak narazie mamy zapas pieluszek ale jak tylko będą potrzebne to na pewno będziemy się oddzywać:razz: ok nie ma sprawy Quote
nusia Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Czucze dziś na spacerze przeszedł samego siebie:angryy: Razem z Milką przyatakowali faceta na rowerze tak że ten o mało z niego nie zleciał:oops: A jacy byli potem z siebie zadowoleni, że pańci taką rozrywkę dostarczyli:angryy:(łapanie Czuczka, łapanie Milki i przepraszanie gościa równocześnie) a ja taka nie kumata i wcale się z tego nie ucieszyłam Quote
Recommended Posts