basia0607 Posted July 27, 2008 Author Posted July 27, 2008 Dziekuję Bianko za wyjaśnienia Liczę się z tym , że mogę ich nieuratować ale nie mogę postąpić inaczej. Jeden szczeniak od razu byl slaby i o tego się boję. Powiedz mi czy one popiskują bo coś im dolega czy szukają matki ? Quote
BIANKA1 Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 [quote name='basia0607']Dziekuję Bianko za wyjaśnienia Liczę się z tym , że mogę ich nieuratować ale nie mogę postąpić inaczej. Jeden szczeniak od razu byl slaby i o tego się boję. Powiedz mi czy one popiskują bo coś im dolega czy szukają matki ?[/quote ] Nakryj je , moze przestaną . Chca się przytulić . Ale moga byc spragnione bo jest goraco . Matka nie daje cyca co 2 godziny :cool3: Przykryj je czyms ciemnym . Odkrywaj tylko jak przy nich robisz . Nie będa łaziły i darmo traciły energii .Daj im fatrogerminę która im odbuduje florę bakteryjna . Mogą miec problemy z trawieniem . Quote
basia0607 Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 2 w nocy odeszly. Najsilniejszy żyje ! Quote
BIANKA1 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 basia0607 napisał(a):2 w nocy odeszly. Najsilniejszy żyje ! Przykro mi :-( Quote
epe Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Ja z moją Fufcią-tak ja nazwałam,spałam i ogrzewała się moim ciałem-"robiłam" za sukę!:evil_lol: Tak było przez 2 tygodnie,ale nie pracowałam,a dziecko było duże,więc miałam czas dla psiego niemowlaka! Quote
Kala&Majka Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 :( Który z nich żyje? Czarny, czy któryś z łaciatych? Aha, i bannerki: Quote
Dorothy Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 smutne :-( moja kotka ma kocieta, ale to jest kolo Bielska Bialej, sam transport trwalby z 10 godzin, a jak?? czym?? czemu nie mozna pomoc, jaki ten los niespawiedliwy...:-( Quote
Kala&Majka Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Żaden problem, zrobilabym jeszcze duzy, ale i tak malo kto daje takie na caly podpis. Wrzucilam sobie do sygnaturki, moze ktos zauwazy. Hooop Quote
basia0607 Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 Mały zyje jest ogrzewamy poduszka elekt., na ktorej stoi koszyk z maluchem. Mial klopoty z wypróżnianiem. Podalam mu ociupinkę czopka glicerynowego.Pomoglo. Wydalil z siebie mase kałową zamknietą w czymś co przypominało jelito. Teraz śpi a ja jadę do Elbląga do weta po mleko, witaminy i specjalny smoczek. Quote
basia0607 Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 Mam mleko, smoczek. Malizna pojadla, obsikala mnie i zrobila piekną kupkę. Gdybym miala to wszystko wczoraj moze by pozostale maleństwa żyły.:placz: Quote
BIANKA1 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 basia0607 napisał(a):Mam mleko, smoczek. Malizna pojadla, obsikala mnie i zrobila piekną kupkę. Gdybym miala to wszystko wczoraj moze by pozostale maleństwa żyły.:placz: Dobrze , że malec czuje się lepiej . To nie prawda , że od Twojego wyposażenia zależało ich życie . Były słabsze , i odeszły . Wszystkie miały równy start . Zyje najsilniejszy . tak to już jest . Quote
Kala&Majka Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Hopam i trzymam kciuki. Który z nich żyje? Quote
malagos Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Bianka ma rację. Ten jeden był silniejszy i dzieki Tobie będzie żył. Quote
basia0607 Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 Żyje ten na samej górze na fotce. Karmię go tak długo az przestaje ssać i zasypia ze smoczkiem w pyszczku. Potem masaż od razu jest siu i do łóżeczka. Moje jamniki powariowały, siedzą i placzą przed koszyczkiem z maluchem. Nawet staruszek Gucio prawie nie widzi , nie slyszy a wie, że gdzies kwili nowe życie. Nastawia uszu i lapie każdy dżwięk. Natura jest nieodgadniona ! Quote
BIANKA1 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Jamniki sa bezkonkurencyjne w matkowaniu maluszkom . Ja mam 2 suczki , ale one nie cierpia szczeniąt . Może dlatego , że nigdy nie miały dzieci . Quote
Dorothy Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 tak to juz jest basia, nawet w hodowlach przy matkach nieraz slabe szczenieta padaja, nie rob sobie wyrzytow. Najwazniejsze ze tyle robisz dla nich, ze ten przezyl i ma wielkie szanse. Trzymamy kciuki za Was. :-) Quote
natalka85n Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 moze zadzwon do schroniska najblizszego i zapytaj o jakas suczke z mlekiem, bo moze uspili jej szczeniaki albo maja jakas z ciaza urojona. my kiedys taka mielismy i ludzie wzieli od nas do wykarmienia 4 malych rotweilerow, a sunia byla nieco wieksza niz pinczera, tyle ze pozniej ja oddali, a szczeki sprzedali. tobie bedzie ja trudno potem oddac bo ci bedzie serce pekac... co za zycie... czy ono nigdy nie bedzie sprawiedliwe, chociaz dla stworzen co sa takie niewinne i bezbronne...:shake: :-( Quote
basia0607 Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 W schronisku nie bede szukac nianki bo jestem przez kier. znienawidzona. Chcę wysiudać ją z posady i ona o tym wie. Zamordowala by malutką bez mrugniecia oka. Kruszynka żyje, ładnie je, przytyla, zalatwia sie jak należy. Budzi sie do jedzenia co 2 godziny. Butelkę ssie z ogromnym zapalem. Noc przebiegla spokojnie, troszke piszczala ale gdy włączyłam termofor, uspokoila się. Najgorsze są moje jamniki, warują przy niej jak wryte, krecą się po pokoju stukając w nocy pazurami i panele. Zaczeły rywalizować o mniejsce przy koszyku z małym. Zaraz dostana ciążę urojona. Krzycze na nie mamochy ! Troche jestem zmeczona niedospanymi nocami ale nic to ! Quote
Dorothy Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 no tak, polska rzeczywistosc schroniskowa...:-( fajnie ze psina daje rade!! Quote
BIANKA1 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Możesz spróbować podstawiać malca jednej jamniorce . Na dłonie wez maluszka i pokaz . Może bedzie go wylizywac , co ułatwi Ci opieke . Tylko pod nadzorem , zeby sunia nie " zapamietała " sie w lizaniu . Potem odłóż malca na miejsce . Malec po takiej oblucji bardzo sie ożywi . Ja tak podstawiam kocie wypierdki Puniowi , który ma silny instynkt ojcowski . Maluchy po takich zabiegach są szczęsliwsze . Quote
Kasia Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Basiu trzymamy kciuki za maleństwo i za Ciebie! Quote
malagos Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Jak kolejna nocka? I jak nazwałas, Basiu, wypierdka? Quote
Recommended Posts