Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 558
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zenuś tak bardzo mi przykro że nie mogłam Ci pomóc..:placz:
Cały czas przeglądałam Twój wątek z nadzieją że znajdziesz domek i nie będziesz już cierpiał....
Wybacz...:-(

• :placz::placz::placz::placz:

• Posted

Albiemu, kochana jesteś :placz:

dziękuję... i za dzisiejszy telefon też :placz:nie zapomnę Ci tego

Zeniu, wiem, że było Ci na koniec najlepiej jak tylko mogło
    Cieszę się, że byłeś dzielny!

Mała, którą wczoraj znalazłam odnalazła domek!
    niesamowite, bo mieszka bardzo blisko... spotkaliśmy ją na spacerku... poznała nas i cieszyła się jak głupia...

Zenitku [']
    teraz już się pożegnaliśmy.

Posted

witajcie kochani

Przepraszam że dopiero dzisiaj, ale nie miałam dostępu do internetu.

Zenek ... dzielny był niesamowicie. Dzielniejszy niż My wszyscy. Dowiedziałam się w piątek wieczorem o tym, że Zenuś zapewne nas opuści. Decyzja była natychmiastowa - rano pociąg i spotkałam się pod lecznicą z kierownikiem. Artur ... dziękuję .... za wszystko i wiesz za co.
    Zenek - nasz Zenek był bardzo zmieniony, cierpiał i nie było na co czekać. Ostatnie badania jeszcze z nadzieją, ale ... wynik to wyrok.

Weszłam do pokoju gdzie był nasz Zeniu, położyliśmy go stole i tak pięknie pachniał starym psem .... był taki dzielny i spokojny. Mocno wtulił mi się w ramiona i tak już został. Szeptałam mu o Was, o tym że nie jest sam i że ma dom w Waszych i moim sercu. Słuchał i słuchając spokojnie odszedł. Weterynarz powiedział, że to właśnie tak powinny umierać psy, godnie, spokojnie i pięknie.

JA Wam dziękuję za wsparcie, za wszystko w imieniu swoim i Zenka ... odszedł spokojny dziewczyny a ostatni oddech był wielką ulgą. Piękny pies, który odszedł godnie a ja mimo wszystko jakoś sobie miejsca nie mogę znaleźć ....

Mru - to ja dziękuję.

Posted

Albiemu-Dziękujmy z całego serca.Nikt z nas nie mógł nic zrobić,mogliśmy tylko z nadzieją wchodzić na wątek.Niestety Zenusiowa choroba była silniejsza od nas,od Zenusia. Byłaś przy nim-to najważniejsze,Dałaś mu spokój odchodzenia.
    Dla Ciebie Zenuś
    [*]:-(.

Posted

Albiemu wyrazy ogromnego szacunku dla Ciebie .... wiem.. ważne , że Zenuś godnie odszedł, chociaż i tak co wejdę na ten wątek to ryczę z bezsilności , i zadaję sobie pytanie ile jest takich istotek jak Zenuś.... a które umrą gdzieś w kącie , samotne , stare , umęczone potraktowane jak śmieci....:-(:-(
    Zenusiu biegaj wesoły po krainie wiecznego szczęścia....

Posted

ja obiecałam sobie jedno - jeśli tylko będę w stanie to będę odprowadzać orzeszki na drugą stronę - to bardzo ważne i potrzebne. Znają nas i ufają. One mają spokój w naszych sercach i dom w naszych dłoniach jak ja to mówię. Zenek był w domu, w sercu będzie zawsze.

Posted

wiem jedno, ja zapamiętam jego zapach tamtego dnia, taki ciepły, taki cudnie psi ... jego spokój którym dodał mi sił i niesamowitą ufność ... Naprawdę, śmierć może mieć oblicza tak potwornie różne - w przypadku Zenia jej obliczem była ulga ...

Zenku (*) śpij dzielny tygrysie .... odeśpij psie smutki, a potem zobacz jak wygląda trawa pod Twoimi łapami i inni psi towarzysze z Tęczowego Mostu. Dzielny, poczciwy dobry Zenku ....

Posted

[quote name='albiemu']wiem jedno, ja zapamiętam jego zapach tamtego dnia, taki ciepły, taki cudnie psi ... jego spokój którym dodał mi sił i niesamowitą ufność ... Naprawdę, śmierć może mieć oblicza tak potwornie różne - w przypadku Zenia jej obliczem była ulga ...

Zenku (*) śpij dzielny tygrysie .... odeśpij psie smutki, a potem zobacz jak wygląda trawa pod Twoimi łapami i inni psi towarzysze z Tęczowego Mostu. Dzielny, poczciwy dobry Zenku ....

To najlepsze, co mogło Zenka spotkac w jego sytuacji. Nie umierał sam zapomniany, a miał przy sobie zyczliwego człowieka.

Albiemu chylę czoła. To co zrobiłas jest wspaniałe i wymagało ogromnej odwagi.

Posted

no ja już myślałam, że lepiej
    ale nie dalej jak wczoraj nazwałam gacka Zenkiem
    i poryczałam się jak dzieciak

a ja Zenia nie znałam...:roll: