sloneczkoswieci Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 http://redweed.dl.interia.pl/DSCN3075.MOV powyżej zamieściłam link do filmiku z Xantem. Mam nadzieję, że Wam się uda ściągnąć. Ostrzegam, że jest trochę monotonny;) i przepraszam za jakość Quote
sleepingbyday Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 bo jak sie tam zwierzęta w siebie wpatrują i hipnotyzują, to nic dziwnego, że film raczej psychologiczny, niz sensacyjny :razz: Quote
sloneczkoswieci Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 mam nadzieje, że się nie zanudziłaś;) na szczęście krótki, wierz mi, że mógłby trwać cały dzień, ale nic nowego by się nie zdarzyło Quote
sleepingbyday Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 hihi, wiem, po tym znajomym jamniku mam wyobrażenie o wojnie psychologicznej.... :cool1: SZUKAMY DOMU DLA ŚLIWKI!!!! Quote
sleepingbyday Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 hihi, wiem, po tym znajomym jamniku mam pojęcie, jka długo może trwać wojna psychologiczna :cool1:. SZUKAMY DOMU DLA ŚLIWKI!!! Quote
mru Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 aaahahahaha :evil_lol::evil_lol::evil_lol: film rzadzi ;) Xant tak patrzy to tu to tam :D świetne! Quote
j3nny Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 filmik super, Xant - wiadomo ale szczurek ?? calkiem niczego sobie, sliczny powiedzialabym :) Quote
erka Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 A zauważyliście, że Xanti, co zdjęcia to młodszy i piękniejszy:razz::evil_lol:. Oby nie wrócił do wieku szczenięcego:cool3::diabloti:. Quote
erka Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Ja tylko przypomnę, jak wyglądał Xantuś pod koniec lipca, kiedy w straszliwą ulewę wpakował się przez otwarte drzwi do mojego zakładu:p. Quote
kamixx Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 oj Xanti jak Ty masz teraz dobrze, śloneczko Ci zaświeciło :) dlaczego Xant jest jeszcze na forum wśród psów do adopcji czy to można jakoś przenieśc do tych które znalazły dom? Quote
DuDziaczek Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Cudny filmik Xancik Ale sie wpatrujesz :loveu: Wiem ze to wątek Xancika ale... Jakie cudne szczurki :loveu::loveu::loveu: Quote
Diuna B. Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Oby wszystkie wątki miały takie zakończenia :loveu: Quote
sloneczkoswieci Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Właśnie wróciliśmy od weterynarza. Na początku ciekawostka... weterynarz powiedział, że Xant ma... 15 lat;) Jeżeli chodzi o guza, to stwierdził, że nie jest duży i przy tej wielkości nie powinno być przerzutów, na USG też nic nie było. Na USG było widać, że ma dziurki na śledzionie i jakieś zmiany na wątrobie, ale to wszystko ze starości. Ogólnie powiedział, że jest stary i zrobił mu badanie krwi, bo nie wie czy go kastrować bo narkoza to ryzyko w tym wieku a z guzem mógłby jeszcze spokojnie pożyć. Czyli czekamy do jutro do 16, kiedy będą wyniki badania krwi. Ogólnie chyba nie będzie tak źle, Xant jest po prostu staruszkiem. A i temperature ma idealną i jeszcze weterynarz pochwalił jego puszystą sierść:multi: Quote
sloneczkoswieci Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 W ogóle Xant miał dzisiaj dużo przeżyć. Przed wetem byliśmy w takim wieelkim zoologicznym. Wszystkie panie sprzedawczynie zachwycały się Xantem. "Jaki słodki szczeniaczek";) Wybieraliśmy mu szczotke i pani testowała, która byłaby odpowiednia i czesała go wszystkimi szczotkami po trochu, z czego Xant był bardzo zadowolony. Potem dała mu psie ciasteczko a jak się okazało, że nie chce, to próbowała mu znaleźć jakieś które polubi i co chwilę podtykała mu jakieś nowe, a Xant nic. Quote
mru Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 hoh i nie stwierdził, że zostały mu 3 m-ce już po pięciu minutach wizyty? :razz: dziwne... :cool3: ale żarty na bok (bo są średnio zabawne) ciesze się z takiej diagnozy :D :multi::multi::multi: a Xant celowo wrócił jeszcze do Kielc na chwilę :) miał tak zapisane! znalazł Kropke i dopiero potem pojechał na swoje :D:D:D kochany! :loveu::loveu::loveu: żyj długo Xanciu mój Atosek był podobny do Ciebie i żył baaaaardzo długo :D życzę tego i Tobie PS: i na mojego Atoska też reagowali - ale liczny! on młody jest, prawda? ile ma? 2-3 lata? jak miał 18 :D Quote
DuDziaczek Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 On ma 15 lat :-o Nie wierze :shake: Ale widze ze super wiesci :cool3::loveu::loveu: Quote
bea_m Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Wielki szacunek dla osób które adoptowalu Xantusia. Zyczę im i psiakowi miłych chwil. Zmieniliście mu świat. Do końca będzie szczęliwy. Dzięki. Quote
mru Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 no on chyba całe życie czekał żeby na te szczury patrzeć:laugh2_2: hahaha ale mu zgotowali na stare lata zagwozdkę :hmmmm: haha jak sobie przypomne filmik to :iloveyou::jumpie::roflt: Quote
mru Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 a tu? http://s326.photobucket.com/albums/k434/mru_magda/Xancik/?action=view¤t=DSCN3075.flv Quote
kamixx Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 o dzięki mru otwarło się super Xant ma atrakcje napewno się nie nudzi :) Quote
GoskaGoska Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 dzięki Mru i ja skorzystalam z twoje linku. Hahaha piesk przechodzi fascynacje szczurkową ,ciekawe kiedy mu się znudzi. Ze Xant ma jeszcze trochę życia przed sobą to super :lol:, ale jak na 15-latka to wygłąda super dobrze, moze ten wet też trochę przesadzil. Jakie to szczęście , ze znalazl ten domek. Powiem Wam, ze ten psiak na pozne lata swego życia ma swoją gwiazdę opaczności. Quote
erka Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Prawdę mówiąc , to troche nie wierzę w te 15 lat Xanta. Z pewnością skończył 10 lat, ale trudno naprawdę ocenić ile dokładnie. Ma tylko zniszczone przednie zęby, a reszta w zupełnie dobrym stanie. Pudlowate psy mają tendencję do wczesnego odkładania kamienia nazębnego. A Xant ma taką kondycje i jeszcze tyle energii ,że naprawdę wydaje mi sie młodszy. Ale przecież to i tak nie ma w tej chwili żadnego znaczenia, bo słoneczko wiedziała, że jest staruszkiem i bedzie go kochać niezależnie od wieku:loveu:. Quote
sleepingbyday Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 sloneczkoswieci napisał(a):Właśnie wróciliśmy od weterynarza. Na początku ciekawostka... weterynarz powiedział, że Xant ma... 15 lat;) Jeżeli chodzi o guza, to stwierdził, że nie jest duży i przy tej wielkości nie powinno być przerzutów, na USG też nic nie było. Na USG było widać, że ma dziurki na śledzionie i jakieś zmiany na wątrobie, ale to wszystko ze starości. Ogólnie powiedział, że jest stary i zrobił mu badanie krwi, bo nie wie czy go kastrować bo narkoza to ryzyko w tym wieku a z guzem mógłby jeszcze spokojnie pożyć. Czyli czekamy do jutro do 16, kiedy będą wyniki badania krwi. Ogólnie chyba nie będzie tak źle, Xant jest po prostu staruszkiem. A i temperature ma idealną i jeszcze weterynarz pochwalił jego puszystą sierść:multi: jka na dziadzia jest w świetnym stanie. rózne organy moga nosić ślady zużycia, ale no cóż... njaważniejsza jest wola życia. stara suka mojej siostry też już umierała.. a biora ją za szczeniaka (w nocy, jak widac tylko jej ruchy szczeniackie, a nie posiwiałą sierść i pomarszczoną skórę:cool3:). ona nas wszystkich przeżyje, zakopie i odkopie :diabloti:. to xant też może... Quote
Recommended Posts