Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Xant jest po prostu niesamowitym psem! On na prawdę jest nam przeznaczony. Jego główne danie to: dwa filety z mintaja+ dwie marchewki+ pół paczki ryżu i on to uwielbia po prostu. Kurczaka ni nic nie ruszy! A ja tak się bałam, że będę musiała wyskubywać kostki z kurczaczka albo innych zwierzątek a ja i Kuba w ogóle nie jemy mięsa , więc to by dla nas nie było miłe. Szczerze to z tego powodu długo zwlekaliśmy z adopcją jakiegokolwiek pieska. A tu proszę- Xant to prawie wegetarianin! No już lepiej być nie mogło! A i jeszcze lubi kotleciki sojowe, ale nie daje mu ich , bo soja to warzywo strączkowe i chyba nie powinien jeść? Wczoraj Xant nas zaskoczył, bo zaczął tak wariować jak nigdy wcześniej, no oszalał po prostu. Gonił nas, zaczepiał, ciągle podawał łapke, jak jakis mały szczeniak, biegał w kółko po pokoju aż w końcu zderzył się czołowo ze ścianą, ale się tym nie przejął i dalej wariował. Noo super to wyglądało. A dziś Xant jedzie na WAKACJE!:) jak wrócimy to wstawię zdjęcia

Posted

a propos tych ryb to mamy nową teorię na temat jego tajemniczej przeszłości. Może on się poprostu kumplował z jakimś rybakiem i ten rybak mu czasem rzucał jakieś resztki i to było jego jedyne pożywienie i teraz już mu tak zostało. Bo karmiony regularnie mięsem to on chyba nie był- jak go wykąpię to dopiero widać jaki on jest przeraźliwie chudy, waży 9 kg tylko. Xantuś aniołek:)

Posted

sloneczkoswieci napisał(a):
Wczoraj Xant nas zaskoczył, bo zaczął tak wariować jak nigdy wcześniej, no oszalał po prostu. Gonił nas, zaczepiał, ciągle podawał łapke, jak jakis mały szczeniak, biegał w kółko po pokoju aż w końcu zderzył się czołowo ze ścianą, ale się tym nie przejął i dalej wariował.

ahahaha :evil_lol:

wakacje! znów! ;) ale mu dobrze :multi: mały globtroter!

(muszę spróbować dać rybę swoim chłopakom :D)

Posted

sloneczkoswieci napisał(a):
Xant jest po prostu niesamowitym psem! On na prawdę jest nam przeznaczony......

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
I pewnie dlatego to wszystko musiało się zdarzyć abyś miała czas go znaleźć wśród tysięcy innych psów.

Bardzo miłych i udanych wakacji Wam życzę. :loveu:

Posted

Za oknem już mokro i chłodno. Na wątkach same smutne historie.
I tak sobie myślę, że " słoneczko" i Xantuś będą nas swoją radością i optymizmem rozgrzewać przez jesień i zimę.
:loveu: Miłych i bezpiecznych wakacji.
Czekamy na fotorelację z Xantusiowych podróży.

Posted

Udało mi się złapać zasięg, więc piszę, ale niestety fotek nie mogę wstawić, bo by to tutaj zajęło mnóstwo czasu.

Jesteśmy z Xantem w Bieszczadach. Dotychczas spaliśmy w namiocie ale zrobiło się okropnie zimno i przenieśliśmy się do schroniska. Pani nie chciała się na początku zgodzić na psa, ale jak jej powiedzieliśmy jaki jest grzeczny to w końcu nam pozwoliła, tyle że Xant nie może włazić na łóżko, z czego jest bardzo niezadowolony. Teraz sobie grzecznie śpi na swoim posłanku pod stołem:loveu:

Niestety do parku narodowego nie wpuszczają z psami, nad czym bardzo ubolewamy. Raz go zostawiliśmy na parę godzin samego, ale potem nam go było żal, ciągle myśleliśmy co z nim, więc już chodzi z nami, co prawda nie po połoninach w parku narodowym ale po innych ładnych miejscach w okolicy.
Xant sobie bardzo dzielnie radzi na szlakach;). Nauczył się już przechodzić po mostkach z drągów itp, widać, że mu sie podoba. Biega za nami bez smyczki, czasem jak się zmęczy to Kuba nosi go na rękach;)

Trochę mamy roboty z jego jedzeniem, bo przecież musi być na diecie, i tak codziennie gotujemy my rybkę na butli gazowej, co zajmuje w tych warunkach bardzo duużo czasu.

Wracamy za parę dni, wtedy umieszczę fotki z wyjazdu.

Pozdrawiam wszystkich "fanów" Xanta;)

Posted

Szczesciarz a razem z nim my wszyscy!
Dziekujemy Wam! Odpoczywajcie i kreccie filmy, bo aktor z niego hmmm z klasa, niczym Gregory Peck
a reke do kemery tez macie holywoodzka
Dzieki!

Posted

następne foty to będzie:

Xant pod wieżą Eiffla
Xant pod krzywą wieżą w Pizie
Xant nad kanałem w Wenecji
pod Big Benem
w coffeshopie w Amsterdamie
pod palmą na Teneryfie :evil_lol:
na Chińskim Murze
na safari

Xant! :multi: patrzę na Ciebie z radością!