Ulka18 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Cena ogloszenia w Dzienniku Polskim w Krakowie. Dosc przystepna. Ogłoszenie o które Państwo pytacie jest możliwe w ogłoszeniach drobnych-Zwierzaki. Aczkolwiek zdjęcie może być tylko czarno białe. Trudno mi podać koszt teraz, ponieważ ogłoszenia drobne liczymy nie za słowo, tylko za ryczałt. Ogłoszenie do 30 znaków kosztuje 4,90 netto w dzień zwykły, a w piątek- 9,80 netto+ 10,00 zł netto dopłata za zdjęcie, do każdego wydania oczywiście. Jeśli ogłoszenie przekroczy 30 znaków, to liczymy następny ryczałt (31-60) itd., licząc za każde 30 znaków 4,90 lub 9,80. Zdjęcie kolorowe może być tylko w wypadku modułu, najmniejszy jaki może być to 41mm x 31,5mm. Ale to zupełnie inny koszt, najtańszy to cena 159,00 netto. Jeśli Państwo się zdecydujecie, to proszę o kontakt bezpośrednio ze mną. Quote
Murka Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 Myślę, że warto ogłaszać psiaki, ceny są bardzo ok :cool3: Tylko ten moduł strasznie drogi :-( Do tej pory nie było ani jednego zapytania o Magię, smutne to... Mam nadzieję, że Niemczech ją ktoś pokocha, bo to taka pociechota :loveu: A może ktoś z Polski zdąży przed wyjazdem :cool3: Tymczasem Magia pozdrawia jesiennie Quote
Ulka18 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Magia jedzie na 100%. Napisalam wszystko o guzie, tutaj wielkie uklony dla Filipkow za pomoc w tlumaczeniu :Rose: Temat: Betreff: MAGIA Od: "Dobermann-Nothilfe" <[email protected]> Data: Pn Października 6 2008, 7:55 pm [SIZE="3"]ja Herzliche Grüße Simone Hammer-Lippert Dobermann Nothilfe e.V. www.dobermann-nothilfe.de http://www.dobermann-nothilfe.de/Forum.htm -------Originalmeldung------- Von: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Mielcu Datum: 06.10.2008 19:54:11 An: Dobermann-Nothilfe Betreff: MAGIA Also kann Magia kommen in November?? Quote
Filipki Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Ogromnie się cieszymy. Magia nie miała dotąd szczęścia. Czyli może się załapać w listopadzie?Na jej miejsce wzięlibyśmy Węgielka ,też z odpowiednim stażem w schronie. A jeśli chodzi łacińskie określenia chorób, to zawsze do usług. Bardzo dziękujemy wszystkim . a zwłaszcza Ulce 18 za szukanie Magii domku. Quote
agusiazet Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Magusiu, wyglądasz rewelacyjnie i wreszcie ktoś to docenił. Piękny pies! Quote
Filipki Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 W takim razie jeśli Fundacja bierze Magię z całym "dobrodziejstwem inwentarza" czyli z guzem w brzuchu to trzeba ją szykować do wyjazdu. Obawiam się , że w Polsce nie znajdzie się chętny na adopcję mimo , że to raczej łagodny guz i póki co w niczym nie przeszkadza. Jeszcze znowu by było jak z Rudym, a Fundacja jest dla niej szansą. Parę tygodni szybko minie, a może Magia w tym czasie nauczy się dobrych manier i niemieckiego:evil_lol: Quote
Ra_dunia Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Magia na pewno trafi do odpowiedzialnych i kochających ludzi. Wygląda cudownie :D I szczekać po niemiecku, też się na pewno szybko nauczy ;) Quote
madcat1981 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Nawet nie wiecie jak się cieszę - ledwo zaczęłam zaglądać na jej wątek a tu taki siurprajz:lol::lol::lol::loveu::multi: Quote
Evelin Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Z jednej strony cieszę sie,że Magia pojedzie (jesli nie znajdzie domku w Polsce)..z drugiej strony,smutno mi trochę....bo czemu nie u nas? Taka fajniasta sunia... A ze szczekaniem po niemiecku...kiedys zapytałam o to i osoba zajmujaca sie adopcjami zagranicznymi odpowiedziała ,że psy to urodzeni poligloci... Dźwięk otwarcia lodówki i essen (jedzenie) kojarzą błyskawicznie...z tym z pewnościa nie bedzie problemu... Do góry Magia-może ktoś Cię wypatrzy... Quote
Ulka18 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Wpisujcie sie Cioteczki pod artykulem, wreszcie ktos rozsadny wzial sie za psie tematy (ONET + TNV). http://pies.onet.pl/15108,19,24,szczeniak_ze_sklepu,artykul.html Quote
Ra_dunia Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Z tego co wiem, psy reagują na tembr głosu i gesty :) więc na pewno Magia nie będzie miała problemów z niemieckim :) Co do artykułu - racja, ale część wpisów żenująca (jak zawsze). Quote
Ulka18 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Wpisy jak zwykle niektorych gosci sa powalające, ale to typowe np. dla mielczan http://pies.onet.pl/forum.html#forum:MSwyNjksOCw0ODg3MzEyMiwxMzE5OTAwMjAsNTYwMTgyMSwwLGZvcnVtMDAxLmpz Quote
Filipki Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 NO cóż na takich to chyba najlepiej nie zwracać uwagi, brak słów. Quote
Murka Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Magia dzisiaj miała ciachanie pazurków. Rosną jej na potęgę, a te wilcze zawijają się jej i wrastają w opuszkę. Trzeba wiec pilnować, ale myślę, że Niemcom nie trzeba będzie tego pisać ;) Quote
Ra_dunia Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Magia na pewno będzie miała super pielęgnację :) Quote
Zofia.Sasza Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Ależ tak! Jest prawie tak cudowna jak Blacky! Quote
Filipki Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Magii chyba będzie potrzebna wyprawka na wyjazd,smycz szeleczki lub obroża. Tylko jaki rozmiar? Quote
madcat1981 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Jest cudowna... już zazdroszczę przyszłemu właścicielowi :) Taka mordeczka codziennie na dzień dobry na przykład....:loveu::loveu::loveu: Quote
Filipki Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 A obróżka na Magię to jaka duża?Mnie się wydaje, że taka jak na Amika ,chyba nie będzie mała. Quote
Ulka18 Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Obrozka to pewnie max 40 cm....najlepiej w szczesliwym kolorze czerwonym :loveu: Quote
Murka Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Magia ma ok. 37 cm obwodu szyjki (kurcze, to tyle co Gacek :-o). Coś poznikały nam banerki Magii, a teraz też Gacka :roll: Napisałam do amyszki, ich autorki, czy coś wie na ten temat. Quote
Filipki Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Ulka 18 to chyba telepatia. Cały czas myślałam o czerwonej obróżce,to mój ulubiony ,szczęśliwy kolor i myślę ,że będzie w nim Magii do twarzy. Quote
Recommended Posts