Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, Magia też już przygotowana do podróży ;)

Ale ten DT z Mioduszką...
Ojj, ciężko będzie :shake:
Mam nadzieję, że będzie tam możliwość ich rozdzielenia :roll:
Dziś do lecznicy musiały jechać w dwóch kątach samochodu poprzywiązywane smyczami. Mioduszka się jeży, a Magia jest bardzo bojowo nastawiona do wszystkiego, co napotka, zwłaszcza coś co jest jej wielkości lub mniejsze.
Dziś pogoniła szczeniaka :mad:

A tutaj w swoim apartamencie ;)

Posted

Bojowe dziewuszyska :)...Kto by pomyslał....
Może Magia broni swojego stanu posiadania..czyli apartamentu:evil_lol:
A Mioduszka-a co swój honor ma i jakaś Magia z apartamentem czy bez nie bedzie Jej podskakiwać....
A dziewczyny razem mają mieć DT-dobrze zrozumiałam? Może trzeba zanaczyć,że DT ok,ale z 2 apartamentami,dla 2 psich osobowości?:diabloti:

Posted

Oni tam jakieś czary potrafią odprawiać, to może i z dziewczynami się im uda :roll:
Pamiętam jakie obawy miałam, bo Rubi (skaczący do oczu innym samcom) miał trafić do domu z paroma psami.. A się okazało, że wszystkie psy poustawiał i git :razz:

Posted

Już się bałam , że Magia przez ten swój charakterek straci szansę. Właśnie wysłałam przekaz i wyprawkę. Na wszelki wypadek 2 obróżki bo na takie małe, a "gruboszyjne" ciężko wybrać. , wybierzecie , która lepsza, a druga może się przyda innemu psiakowi.

Posted

Fundacja sobie poradzi, oni i tak chwala nasze psy, ze w porownaniu do greckich czy hiszpanskich, nasze sa bardzo dobrze zsocjalizowane.
Bedzie dobrze, Magia na pewno znajdzie dobry dom u naszych sasiadow.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Fundacja sobie poradzi, oni i tak chwala nasze psy, ze w porownaniu do greckich czy hiszpanskich, nasze sa bardzo dobrze zsocjalizowane.
Bedzie dobrze, Magia na pewno znajdzie dobry dom u naszych sasiadow.

To oni przyjmują pieski z całej europy?? :crazyeye:
W grecji i hiszpanii psy mogą być bardziej niezależne - chociażby przez łagodne zimy, więc pewnie są bardziej dzikie.

Posted

Mam nie za dobre wieści jeśli chodzi o kontenerki. Niestety na giełdzie praktycznie ich nie ma. Było ich zaledwie kilka i wszystkie niewielkie a jeśli juz rozmiar wydawał się byc w miarę OK to wykonanie i samo tworzywo pozostawiało wiele do życzenia. Nie ryzykowałam z kupowaniem jednorazówek, bo szkoda każdych pieniędzy na coś takiego. Nie było sensu ich brac. Byłam jeszcze w kilku sklepach i hurtowni zoologicznej, ale transporterów w intersujacym mnie rozmiarze nie znalazłam.
Pozostają nam więc tylko zakupy interenetowe :roll:.

Na allegro znalazłam taki (choc rozmiar mnie nie zachwyca):
Transporter Ferplast Atlas 30 (458389216) - Aukcje internetowe Allegro

Ja mam z tej firmy dwa kontenery: Atlas 40 (który ma fajny, uniwersalny rozmiar, ale niestety najtańszy nie jest, bo kosztuje 170zł) i Atlas 100.
Te są na prawdę solidne i ładnie wykonane a i same zamknięcia bez zarzutu.

Dziewczyny, decydujcie same, ale ja zawsze powtarzam, że jestem za biedna, aby kupowac tanie, tandetne jedorazówki.

Może jeszcze cos znajdziecie same czy w internecie czy też w pobliskim zoologu.

Posted

Reno, tak jak pisałam sfinansujemy jeden kontenerek czy klatkę, bo jedzie tyle psów / w tym kilkoro naszych ulubieńców/, że na pewno będą potrzebne. Masz rację nie ma co kupować tandety, zwłaszcza ,że liczymy na dalsze wyjazdy. Musisz jednak wybrać sama , bo my się w ogóle nie znamy. Teraz faktycznie jest okres "wydatkowy", np . Wszystkich Św. ,opony zimowe itd, ale może nie zbankrutujemy, a jeśli to najwyżej Murka nie będzie karmić naszych hotelowiczów;).

Posted

Filipki, obróżki i smycz doszła, dzięki!
Magia będzie wyglądała w tym kompleciku jak królowa Elżbieta :loveu:

Jeszcze nas czeka wykąpanie całej czeredy... będzie się działo ;)

Posted

Pytałam na watku Poli czy cos potrzeba..tu czytam,że Magii jakis transporter potrzebny...
To jeszcze raz zapytam (mam nadzieję,że Magia wybaczy Poli zasmiecenie watku...musi wybaczyć..).Czy Poli cos potrzeba do wyjazdu? np transporter dla Polusi macie?
Nie chcę byc namolna,ale akurat to chciałabym wiedzieć...

Posted

Transporter dla Poli w razie czego możemy udostępnić my ;)
Pola mieści się w nim na styk i dobrze by było ją zapakować na dłuższą trasę w coś większego, ale może "jej" transporterek posłuży wówczas innemy psiakowi... :roll:

Posted

Evelin,
jedzie duzo psow, na razie jestesmy na etapie bilansu posiadanych kontenerkow i klatek. Kazdy kontenerek sie przyda, zeby psy jechaly wygodnie i bezpiecznie. Ja tez kupilam jeden, bedzie na nastepne wyjazdy.

Posted

Evelin, ja po prostu nie chcę Cię naciągać na koszty :oops:
Zaraz wybiorę jakiś kontenerek (muszę obmierzyć ten co mamy, aby kupić większy żeby Poli było wygodniej ;) ).

Posted

Murka o jakim naciąganiu na koszty mówisz? Przecież ja sama namolnie się wpycham i dopytuję..
Akurat tak się składa,że teraz mogę pomóc.
Wybierz dobry kontenerek (nie jednorazowy :diabloti:) ,taki zeby posłużył psiakom jakis czas..) i napisz mi ile kosztuje..Jestem zdania,że lepiej kupić droższy,ale dobry.
Czekam na wiadomość i pozdrawiam wszystkich podopiecznych :)

Posted

Fraulein :evil_lol: Magia przeniosła się z tarasu do domu, bo noce są już chłodne.
Czeka ją jeszcze kąpiel, ale to tuż przed wyjazdem, bo Magia ma tendencje do "upachniania" się :cool3: