Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka18 napisał(a):
Jeszcze 6 tygodni i Magia pojedzie do domu :multi:

Zbiorowe szykowanie psiaków do podróży już niedługo się zacznie... :)
Na pewno będą szczęśliwe w nowych domach :multi:

Posted

Czyli Magia wyjeżdża na 100?. Kupiłam dzisiaj obrożę ,oczywiście czerwoną . Ten obwód 37 cm to dość dużo, bo mniejsze obroże były ładniejsze, jeszcze poszukam innej, bo ta taka zwyczajna. Baaaaaaaaaaaardzo dziękujemy Ulka 18 za znalezienie Magii domu. Myślę, że na jej miejsce zahotelikujemy Węgielka. Takie maleńkie cudo już 4 lata w schronie. Mamy nadzieję, że Murka zgodzi się na niego.

Posted

Filipki,
Magia wyjezdza na 100000%. 21.11. jest wyjazd. Lista psiakow jest na watku mieleckim ogolnym. Trzeba ja zaczipowac, zapaszportowac.

Ladne obrozki sa w zoologicznym na ul. Cmentarnej kolo szkoly nr 9. Ja tam kupowalam czerwone dla Majki, Polci. Mozna tez u nich zamowic fajne kolorowe.

Wegielek na pewno bardzo sie ucieszy, ze wreszcie opusci schroniskowy boks. To przepiekny, maly psiaczek-kudlaczek.

Posted

Jutro prawdopodobnie Magia pojedzie na paszportowanie i czipowanie :cool3:

A Węgielka oczywiście że weźmiemy :loveu:
Mam nadzieję, że taki kudłaczek znajdzie dom mimo wieku (tak jak Fafik ;)).

Posted

Ulka18 napisał(a):
Ja tez mam taka nadzieje, ze Wegielek znajdzie dobry dom. To taka kudlata psinka, ludzie ponoc takie lubia.

Lubią, lubią ;) bo to takie przytulanki i puchate grzejniczki na zimowe wieczory :cool3:

Posted

Myślę, że to najwyższa pora, aby opuścił schronisko. Spędził tam chyba więcej niż pół życia. Mam nadzieję, że znajdzie dom. 7 lat na małego psa to jeszcze nie tak dużo, mój 7-letni łatek ma więcej energii niż te znacznie młodsze pieski. A dla Magii mamy już wyprawkę, jak dorwę wolną chwilę to wyślę.

Posted

Magię dzisiaj ominęła wizyta w lecznicy, bo mieliśmy nadprogramowe przyjęcie psiej rodzinki, którą musieliśmy od razu dać do oglądu weta i to ona dzisiaj pojechała razem z Blacky Blue.

Magia pojedzie z Mioduszką prawdopodobnie w przyszłym tygodniu ;)

Posted

Całe szczęście, że fundacja bierze tyle psiaków. Z drugiej strony trochę usprawiedliwiam brak adopcji tym, że ostatnio w Polsce zlikwidowano parę schronisk-katowni. Niektórzy biorą więc psy zagrożone śmiercią lub z gorszych warunków. Nasi hotelowicze mają przecież super warunki. Wczoraj oglądałam program o Harbutowicach 80 psów a właścicielka schronu w szpitalu. Po prostu za dużo tych psich tragedii.

Posted

Mam takie same odczucia jak i w przypadku Poli-szkoda,że takie cudo wyjeżdża..a drugiej strony...Magusia zwolni miejsce dla kolejnego szczęśliwca,który trafi do Murki..No i jeszcze najwazniejsze...Ona pojedzie szukać swojego domku..takiego na zawsze...

Posted

Muszą przygotować się do wyjazdu. To już tylko miesiąc. Myślę, że okażą się rozsądnymi i dobrze wychowanymi panienkami. Mój Misio z Puszkiem początkowo się nie znosili, a teraz nawet czasem razem śpią.

Posted

Murka napisał(a):
Magia i Mioduszka jutro będą miały test...
Pojadą razem do lecznicy na czipowanie i paszportowanie. Będzie się działo :diabloti:

Ja tez trzymam kciuki :kciuki: Musza sie dziewczynki dogadac ze soba.