Rudzia-Bianca Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 [COLOR=seagreen]wczoraj wieczorem rozmawiałam jeszcze z Taszkową Panią iii.... Taszka nie dość że od samego początku skradła serce domowników, to 1 noc spędziła... na łóżku:crazyeye: a z samego rana jeszcze przyszła się poprzytulać:loveu:[/COLOR] [COLOR=black]i do tego te zdjęcia , ech cudownie że Taszka znalazła swoje miejsce na świecie :) [/COLOR] Pozdrowienia i całuski zwrotne dla naszego Połamańca :cool3:
Linssi Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Bo Wy to kamikaze jestescie :P A jak by nie patrzec to ponad 150 km w jedna strone... trzeba jakos to zorganizowac. tylko kiedy ewentualnie by byla ta lapanka?
Panca Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 OBIECALAm wpalcic dzis 50zl ale zrobie to w wknd bo wyjezdzam i nie wiem czy bede miala dostep do netu
Rybka_39 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Ten owczarek;) Laski błagam o pomoc: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-perelka-zbieramy-kase-na-transport-do-domu-107882/index55.html#post11361117[/URL] Perełka ma domek- wirtualnie, bo jak do tej pory nie uzbierałyśmy kasy na transport. POtrzebne fundusze, transport i domek są....tylko kasy niet :-( A ona czeka! Michał Wiśniewski, 96-500 Sochaczew, ul. Kochanowskiego 37/12 59 1140 2004 0000 3002 1017 6088 Z dopiskiem : Fundacja NERO - dla Perełki
andzia69 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 [quote name='Rybka_39']A Puszek nadal bez domu?:cool3:[/quote] a który to Puszek:cool3::oops: domu szuka też taka młoda sunia - jutro musi być zabrana z Suchedniowa... [IMG]http://img80.imageshack.us/img80/9454/dscn0641wq6.jpg[/IMG] [IMG]http://img205.imageshack.us/img205/6658/dscn0642ou9.jpg[/IMG] sunia ma ok. roku
ewelinka_m Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Andziu, Puszek to ten psiak: [IMG]http://img375.imageshack.us/img375/638/wesela297rh3li3.jpg[/IMG] [B]SZUKAMY TRANSPORTU DO KRAKOWA dla Bery!![/B]
Rybka_39 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Miałam pytanie z alegratki odnośnie Lenki [FONT=Arial][SIZE=2]witam!!![/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]jestem strasznie pilnie zainteresowana lenka. mieszkam w bloku, blisko lasy, i chce dac jej domek!!! ;) Zapytałam, czy wie, że Lenka jest strachliwa;) [/SIZE][/FONT]
ewelinka_m Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Ostatnio dzwoniła do mnie pewna Pani, ludzie mają ogromne serce każdemu psiakowi napotkanemu na swojej drodze starają się pomóc.W tej chwili mają pod swoja opieką 6 psów, a znaleźli kolejną sunię, dlatego proszą o pomoc w szukaniu dla niej domku! "Sunia na oko ma ok. 5 lat,bez problemu daje sobie założyć obroże i słucha poleceń, jest przy tym bardzo wystraszona, ale to chyba jak każdy porzucony i po przejściach pies. Chętnie bawi się z dziećmi i każdego dnia gdy mnie wita jest entuzjastycznie nastawiona choć pozostaje poza ogrodzeniem. Wydaje się, że bardziej niż jedzenia potrzebuje kontaktu z ludzmi. Nie wiem ile już pozostaje bez domu, do nas przybłąkała się w tym roku. Także jeśli znajdziesz jakieś miłe lokum na zimowe wieczory, to bardzo prosze o kontakt, bo w chwili obecnej suczka sypia u mojego taty w pracowni, tam gdzie się przybłąkała jest mojej mamy mała gastronomia ale juz powoli przestaje działać dlatego suczka zaczeła przychodzić pod dom, tak na marginesie jest bardzo mądra, cos o tym wiem bo mam 6 własnych czworonożnych pociech :) Jeśli chodzi o koszty to moge pokryć koszt szczepień lub wcześniej pojechać z nią do weterynarza i oczywiście worek karmy 10 kg też kupie, poprostu nie chcę aby taki piesek pozostał bezdomny, a my nie możemy sobie już pozwolić na nastepnego. " A to suńka: [IMG]http://img216.imageshack.us/img216/1759/dsc00164pe6.jpg[/IMG] [IMG]http://img396.imageshack.us/img396/8675/dsc00173uz9.jpg[/IMG] [IMG]http://img146.imageshack.us/img146/6618/dsc00175si4.jpg[/IMG]
andzia69 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 [quote name='ewelinka_m']Andziu, Puszek to ten psiak: [IMG]http://img375.imageshack.us/img375/638/wesela297rh3li3.jpg[/IMG] [/quote] o Puszku to nic nie wiem...na prośbę osoby z Suchedniowa był wstawiony, a tam podany jest tylko e-mail do niej...
Od-Nowa Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 [B]Rybka_39[/B], czy jeżeli sytuacja zz transportem tej Perełki jest tak beznadziejna i droga (250zł jak piszecie?) to nikt nie jest w stanie zawieźć jej pociągiem?????? byłoby to raptem 115 zł w obie strony [B]Andziu[/B] co to za sunia? coś więcej o niej wiadomo? pięna jest tak poza tym...
andzia69 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 [quote name='Od-Nowa'] [B]Andziu[/B] co to za sunia? coś więcej o niej wiadomo? pięna jest tak poza tym...[/quote] Sunia - ok. 7-8 mies, wyrzucona została prawdopodobnie z pociagu w okolicy Suchedniowa:-( biegała przez jakiś czas tam i z powrotem wzdłuż torów. Miała miec w Suchedniowei dt...ale nie wypalił i jutro musi być zabrana....no i kolejny klops co z nia zrobic i za co:placz:
Saphira Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 [quote name='Rybka_39']Miałam pytanie z alegratki odnośnie Lenki [FONT=Arial][SIZE=2]witam!!![/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]jestem strasznie pilnie zainteresowana lenka. mieszkam w bloku, blisko lasy, i chce dac jej domek!!![/SIZE][/FONT] [SIZE=2][FONT=Arial];)[/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial]Zapytałam, czy wie, że Lenka jest strachliwa;)[/FONT][/SIZE] [/quote] Czy ktos odpowiedzial rybce ?
andzia69 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 [quote name='Saphira']Czy ktos odpowiedzial rybce ?[/quote] tak...na watku Erki psiaków;) Lenka po sterylce była w domu i zachowywała sie ok łącznie z włażeniem na łóżko:lol:
Od-Nowa Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 ta młoda suka tak mi strasznie przypomina tą młą szczeniorke, która była w Jędrzejowie na tymczasie z bratem. Brat był chyba Bilbo? albo coś na B... z białymi dodatkami a sunia taka właśnie... może pamiętacie? ale to chyba niemożliwe,żeby to była ona. ale ciągle mam wrażenie,że skądś ją znam :roll:
Rybka_39 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 No zobaczymy, rozmyślamy transport pociągiem.
zulugula Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 [B][SIZE=3]Słuchajcie, niestety nie mogę dłużej gościć u siebie Frania. On nie potrafi zachować w domu czystości. Najprawdopodobniej nie jest to kwestia wychowania lecz jego problemów z żołądkiem. Franio nigdy nie nasikał w mieszkaniu, ale zdarza mu się co parę dni narobić (zwłaszcza w nocy). Wie, że źle robi. To go zwyczajnie przerasta. Proszę o pomoc w znalezieniu miejsca przy domku dla niego lub kojca na dalszy DT. Franio ma czas do 30-12-2008. Gdyby nie to, to Franek byłby ideałem. Jest posłuszny, łagodny jak baranek, towarzyski (w stosunku do ludzi i innych zwierząt), przyjacielski, uwielbia dzieci, szybko się uczy, a ma zaledwie ok 11 miesięcy. Jestem bezsilna :-( [/SIZE][/B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/franio-blaga-o-miejsce-przy-domku-pilne-czas-do-30-12-2008-a-122424/#post11034139"][COLOR=#000000]Franio błaga o miejsce przy domku. PILNE!!!! Czas do 30-12-2008[/COLOR][/URL]
Linssi Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 o rany... i co my z nim zrobimy? jeszcze teraz, kiedy wszystko na leb nam sie zwalilo...:placz:
kika22 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Dziewczyny napisałam o Dt dla Franka do osób z Warszawy;) Ale na mapie pomocy znalazłam tylko : martynkao, arwenka :roll: Może znacie jeszcze kogoś z Warszawy, kto może dać DT? Napisałam,że nie stać nas na hotel, ale z karmą pomożemy:lol: Teraz czekam na odpowiedz.
zulugula Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 To nie chodzi o kolejny DT, tylko o jakieś miejsce w kojcu. Inaczej Franio powtórzy swoją historię. No chyba, że ktoś jest w stanie tolerować jego odchody. Jest jeszcze czas wypróbować klatkę. Jednak nie wiem, kto jest w jej posiadaniu. Nie oddam go do schroniska, nie pozwolę na uśpienie. Do mieszkania raczej sie nie nadaje. A ja nie mieszkam w domu lecz w bloku.
andzia69 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 [quote name='Rybka_39'] Pytania sa następujące: czy ona umie zachowywać czystosc, czy niszczy? [/quote] na te pytania to nikt nie odpowie....ciężko wyczuć czy pies pozostający teraz jako bezdomny na podwórku czy w schronisku mieszkał kiedys w mieszkaniu i co będzie robił lub nie w nowym miejscu...
Rybka_39 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Co do Lenki, domek jest w bloku bez innych zwierząt i dzieci, Pani nie zniechęca fakt, że Lenka jest lękliwa, dałam jej numer podany na wątku. Pani pracuje 8h godzin, obok ma las. Pytania sa następujące: czy ona umie zachowywać czystosc, czy niszczy? Pani jest zainteresowana też adopcją Baala i jego przede wszystkim, dlatego nie nastawiajcie się, że coś z tego będzie, ja sie nie nastawiam...za długo robie ogloszenia...
betel Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Prośba od Erki - Dziwczyny - Ewelinko i Linssi- w miare możliwości postarajcie się nadal pomagać Pani Ani , bo ona nie daje sobie rady. A jeśli chodzi o Frania, to dobrzy byłoby, żeby jednak skorzystać z opocji tego darmowego dentysty i przez te "parę" dni, które jeszcze pozostały zrobić porządek z jego zębami. Inna sprawa to fakt, iż nie wydaje mi się ,żeby jakikolwiek pokarm suchy był dla psa, który jest praktycznie bez zębów, wskazany. Mojej Ince , jeśli zdarzają jej się kłopoty żółądkowe robię dzień głodówki i podaję węgiel , a potem gotuję jej ryż z chudym mięsem, które można przekręcić przez maszynkę i dużą ilościa tartej marchwi. Marchew , ma właściwości zatrzymujące rozwolnienie. Niestety często zdarza się ,że pies ma jakiś defekt. Inula np. po sterylce moczy się nocą - nie czuje tego i siusia pod siebie.Bywaja okresy ,że mimo wychodzenia nawet i o 1 w nocy, potrafi przez szereg dni codziennie siusiać pod siebie. A ponieważ niestety przyzwyczailiśmy ją , zanim choroba się objawiła, do sypiania na łóżku, wiąże się to ze zmoczeniem pościeli i mojego śpiwora , który muszę w takich sytuacjach prać codziennie. Aby uniknąć moczenie kanapy kupiłam podkłady, jak dla starszych ludzi, i po prostu stale wkładam je pod prześcieradło. Nie mam serca teraz odzwyczajać jej od spania ze mną , bo byłaby bardzo nieszczęśliwa i odczułaby to jako karę. Trudno , "tak sobie pościeliłam, więc tak się wyśpię" To już ,w naszym domu, druga sunia z takim defektem , poprzedniczka Inki Mikcia , która jest już za tęczowym mostem, też przez szereg lat miewała nocne moczenia . U Inki ten proces jest niestety częstszy.
gagata Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Na niektórych wątkach dziewczyny polecaja psom z problemami urologicznymi i szczeniorom tzw. dry-bedy... To taki grubszy miękki filc podszyty czymś nieprzemakalnym.Nadaje sie do prania...Zreszta zajrzyjcie przy okazji w pierwszy post: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f25/jak-zachowac-czystosc-w-domu-z-wieksza-liczba-psow-porady-124297/[/URL]
Linssi Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Nie ma problemu - bede jezdzic do p.Ani. Myslalam ze skoro jest p.Irena to moja pomoc nie jest konieczna. Ale to zaden problem przeciez. Jesli Ewelinka moglaby w weekendy przychodzic, to ja bym chodzila na tygodniu. Tak jak to bylo do tej pory :p
Recommended Posts