GameBoy Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 śliczniutkie juz nie moge sie doczekac moich !!! czy wiadomo cos o transporcie? Quote
sugarr Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 No to na dobranoc mam dla was coś z serii "pies zmienia się na tymczasie" - poznajmy charakter psa :cool3: Jak wyglądał dzień chłopaczka? je, wariuje, śpi - bądź gdzie, bądź kiedy - nagle sobie zasypia i psa nie ma, kupka i sii zawsze gdzieś w kąciku Jak wyglądał dzień dziewczynki? je, wariuje, chce spać. ale nie śpi. dlaczego? bo nie zaśnie jak się jej nie utuli do snu. wiem, że pies to nie człowiek, a jednak... jak sunia się zmęczy, to próbuje za wszelką cenę dostać się na łóżko lub skacze po moich nogach co by wdrapać się na kolana (siedzę przy komputerze na krześle obok łóżka). łóżko niestety za wysokie i próby kończą się niepowodzeniem. co robić? wymusić! najpierw zaczyna się popiskiwanie - ja nie reaguję. potem sunia podnosi głowę do góry i zaczyna "wyć". brak efektów. co dalej? zaczyna baaardzo głośno jęczeć - i wreszcie - przyciąga moją uwagę - patrzę na nią. co robi? patrzy się prosto na mnie tym takim wzrokiem "jestem biednym, głodnym, niekochanym psem" patrzy.... patrzy.... i zaczyna koncert :cool3: co robię ja? najpierw "nie wezmę jej na ręce, nie można jej tak uczyć" sunia wyje dalej.. w końcu myślę sobie "ten jeden ostatni raz mogę ją wziąć". biorę sunię na ręce, przytulam, mówię do niej i ona dopiero wtedy powoli zaczyna się uspokajać, troszkę sobie postęka, pojęczy i w końcu zasypia. potem kładę ją na kolanach, a jak już śpi głęboko, to mogę ją odłożyć na posłanie do braciszka i sobie spokojnie śpią. powiedzcie, co wyście mi przywiozły z tych Kielc szczeniaka czy niemowlaka? :cool3: a jak się załatwiamy? najpierw podjęła próbę zrobienia kupki na kable i listwy koło komputera (już wszystko zabezpieczone), potem kiedy tak strasznie próbowała się dostać na łożko i w końcu, na moment została na nim postawiona (ja wiem, że nie wolno, ale ciężko odmówić :)) stanęła dokładnie na środku pościeli i zaczęła siusiać mała agentka :loveu: właściciele będą mieli z nią dużo frajdy. ciekawe, czy z brata też wyjdzie taki gagatek, czy już zostanie taki spokojny dobranoc :) Quote
GameBoy Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 czy do mnie przyjada dwie suczki czy pies i suczka? chce juz zaczac je oglaszac.... Quote
DuDziaczek Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 sugarr napisał(a): powiedzcie, co wyście mi przywiozły z tych Kielc szczeniaka czy niemowlaka? :cool3: No dobrze przyznajemy sie :evil_lol: To niemowlak :evil_lol::evil_lol: Quote
ewatr Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Jak tak czytam Suggar co piszesz to cały czas sie zastanawiam jak one tam żyły bez człowieka :evil_lol:;) pieszczochy jedne :loveu::loveu: Mam pytanie czy ktos wogole dzwoni w ich sprawie z allegro ? Bo one juz mają 5 obserwatorów ;) i moze dodac kontakt do DT ? Allegro wyroznione jeszcze bedzie 10 dni moze ktos sie zgłosi od razu do domku tymczasowego? Quote
Marzena&Gusti Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Już wiadomo coś dokładniej w sprawie transportu? Quote
ewelinka_m Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 GameBoy napisał(a):czy do mnie przyjada dwie suczki czy pies i suczka? chce juz zaczac je oglaszac.... piesek był jeden, a on pojechał do sugarr, więc pewnie sunie przyjadą ;) Quote
GameBoy Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 ewelinka_m napisał(a):piesek był jeden, a on pojechał do sugarr, więc pewnie sunie przyjadą ;) tak myslalam, dziewczyny czy cos wiadomo o transporcie? raz, ze ja pozniej moge miec problem z czasem, dwa nie chce sobie na zbyt dlugo blokowac tymczasu Quote
GameBoy Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 rozmawialam z Patrycja na gg i wiem juz o co chodzi bardzo mi przykro ale jezeli maluchy nie przyjada do czwatku dam to miejsce maluchom z pod Wawy, sa szczenieta dokladnie w tym samym wieku Quote
sugarr Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 ewatr napisał(a): Mam pytanie czy ktos wogole dzwoni w ich sprawie z allegro ? Bo one juz mają 5 obserwatorów ;) i moze dodac kontakt do DT ? Allegro wyroznione jeszcze bedzie 10 dni moze ktos sie zgłosi od razu do domku tymczasowego? Założyłam dwójce która jest u mnie osobne allegro, żeby w wyszukiwarce było pod Kraków, gdyby ktoś w ten sposób szukał. Napisałam tam też o reszcie rodzeństwa na DT w Warszawie, więc jak będzie więcej niż dwa domki, to będę wam przekazywać namiary. Na razie dużo osób wyświetlało, ale wiadomości/telefonów brak Quote
erka Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 GameBoy, rozumiem, ale niestety nie byłam w stanie załatwić wcześniej transportu:shake:. Mam nadzieję,że w czwartek sie uda, chociaż jeszcze nie mam transportu na trasie Kielce-Skarżysko. Okazało się,że było dwóch chłopców, czyli zostały w Kielcach dwie dziewczynki i chłopiec, tylko,że jutro ma oglądać jedna pani i prawdopodobnie weźmie jedną sunię. GameBoy, a gdyby nie wzięła, to możesz wziąć dwa szczeniorki? Quote
GameBoy Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 erka ja nie mam do nikogo zalu ani pretensji, mowie tylko jak wyglada to z mojej strony, jak najbardziej czekam na dwa szczeniaki Quote
erka Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Transport dla szczeniaczków w czwartek załatwiony!:lol: Do Skarżyska zawiezie je KrystynaS, a stamtąd do Wa-wy TZ izy_szumielewicz:lol:. Bardzo serdecznie dziekujemy!:modla: Quote
GameBoy Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 czyli 2 maluchy dla mnie - w tym sunia bezogonkowa i jeden do Marzeny Erka podaj prosze moj numer osobie, ktora bedzie wiozla psy, zeby sie ze mna skontaktowala Quote
erka Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 GameBoy, właśnie jeszcze nie wiem czy do Ciebie 2 maluchy, czy tylko jeden. Co prawda wiem,że ta kobieta zrezygnowała, ale problem jest w tym, czy 3 zmieściły by się do jednego transporterka. Jutro to sprawdzimy. Quote
GameBoy Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 ok ja w kazdym razie prosze o przywiezienie do mnie tej najmniejszej suni bo dla niej mam juz dom plus ew drugiego malucha czy wiesz cos o ich stanie zdrowia? czy mozna z nimi od razu pojsc do weta i zaszczepic? Quote
ewatr Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 sugarr napisał(a):Założyłam dwójce która jest u mnie osobne allegro, żeby w wyszukiwarce było pod Kraków, gdyby ktoś w ten sposób szukał. Napisałam tam też o reszcie rodzeństwa na DT w Warszawie, więc jak będzie więcej niż dwa domki, to będę wam przekazywać namiary. Na razie dużo osób wyświetlało, ale wiadomości/telefonów brak Dzieki za informacje :lol: one sa śliczne przy odpowiedniej reklamie powinny szybko domki znależć ;) Quote
GoskaGoska Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 jak widac szczeniaczki szcześliwe się lokują w domkach, jak będzie wiadomo czy jakiś został i czy chlopak czy dziewczynak to proszę dac znac, dalam im sporo ogloszeni, więcej jak coś to albo je usnę, ale zmienię dane kontaktowe. Quote
GameBoy Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 hej czy ktos moglby mi odpowiedziec na pytania odnosnie szczepien? Quote
erka Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Nie mają szczepień, bo chyba dopiero minął tydzień od odrobaczania. Dokładną datę podam troche później. Quote
KrystynaS Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 ERKO odezwij się jak z jutrzejszym dniem. Byłoby super gdyby był transporterek, bo jak nie to chyba trzeba będzie wykombinować jakiś karton żeby towarzystwo nie rozlazło się po samochodzie i żebym ich potem nie szukała. Zaraz wychodzę do pracy więc dzwoń na komórkę i to o każdej godzinie do oporu, aż odbiorę. Quote
Recommended Posts