Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 357
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, a przede wszystkim Ty Niko, pamiętajcie, że nie doszło do spotkania z Panią Barego. Nie ważne, co mówią ludzie ale ważne, co mówi, czuje i myśli ta Pani. Bez jej zgody pies nie powinien być zabrany. Nie jest zabiedzony, nie wygląda na chorego, macie tylko info z 3ciej ręki, że jest nie chciany ale fakt faktem, szwęda się tyle, że za to nie idzie się do więzienia (w dużym uproszczeniu to piszę).
Zabierając psa ot tak, bez porozumienia z Panią, poprostu go kradniecie
i albo ujdzie to płazem, bo Pani nie zauważy braku psa albo na głowę posypią się problemy. Piszę to nie po to by się wymądrzać ale by uczulić Was na rozważne rozegranie sprawy.

Posted

Dokładnie tak - trzeba pilnie porozmawiac z opiekunem psa, skoro on nie jest bezdomny. Jeżeli będzie zrzeczenie to tylko kwestia odłowienia i przetrzymania psa.
W razie czego dysponuję transportem za zwrot za paliwo. Użytkownicy forum OP w sytuacji krytycznej wspomogą finansowo ten transport. Ale środki mamy ograniczone, a na nas (forumowiczów OP) spadnie opłacenie domu tymczasowego, wyżywienie i ew. leczenie. Dlatego przynajmniej w transporcie prosimy o wsparcie. Koszt to ok. 130 zł w przypadku tego mojego transportu.

Posted

czekam na decyzję (do)karmicielek Barego.
Nie są zdecydowane, czy DT to dobre rozwiązanie.
Ja tym bardziej nie wiem. Jeżeli jest szansa na wyadoptowanie go z dotychczasowego miejsca, tym lepiej. Zawsze to mniejszy stres dla psa.

A ja nie mogę jechać 300 km (w jedną stronę) w ciemno. Po prostu nie ma innej opcji, ktos musi "zabezpieczyć" psa na miejscu.