Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kaja555 napisał(a):
A nie ma szans żeby Pan Wiesiek przyjechał i pomóg w łapaniu?

Mnie też to po głowie chodziło. Przyjazd, góra jeden nocleg (oczywiście po wyrażeniu zgody i takiej woli obu stron) i...wspólne safari...

Posted

Byłam dzisiaj u Barula przelotem!! Spał smacznie w swoim dołku pod bramą!!
A trochę kilka godzin wcześniej spotkałam go pod sklepem! Wytrzepałam futro z kurzu i sprawdziłam czy nie ma objawów babeszjozy. Po tych ostatnich czterech kleszczach, które z niego wyjęłam......:shake:

Dziewczyny!! Jeśli chodzi o załapanie Barego ... czekajcie cierpliwie na wieści :eviltong::loveu:! Na wątku a jak nie będzieicie mogli się doczekać zapraszam na pw!!!! :loveu:

Posted

DIF napisał(a):
Byłam dzisiaj u Barula przelotem!! Spał smacznie w swoim dołku pod bramą!!
A trochę kilka godzin wcześniej spotkałam go pod sklepem! Wytrzepałam futro z kurzu i sprawdziłam czy nie ma objawów babeszjozy. Po tych ostatnich czterech kleszczach, które z niego wyjęłam......:shake:

Dziewczyny!! Jeśli chodzi o załapanie Barego ... czekajcie cierpliwie na wieści :eviltong::loveu:! Na wątku a jak nie będzieicie mogli się doczekać zapraszam na pw!!!! :loveu:

Cioteczko :eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Ja oczywiście też trzymam kciuki. Od zawsze trzymałam.
Bary jakieś 40 min. temu spał sobie smacznie pod bramą.

A ja właśnie ok. 40 minut temu dzwoniłam do Wiesława!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu:
Czeka i bierze tzw. wolne ;):evil_lol:!!!

Cekinka! Nie sprawdzałaś czy maluch nie ma objawów babeszjozy?? Bo ja po tych kleszczach strasznie się martwię .....:-(

Posted

DIF napisał(a):
Cekinka! Nie sprawdzałaś czy maluch nie ma objawów babeszjozy?? Bo ja po tych kleszczach strasznie się martwię .....:-(

Hm... głównym objawem babeszjozy jest apatyczność. Bary co prawda był dziś taki, ale to dlatego, że obudziłam go i był zaspany. W czasie tej choroby pies nie ma apetytu- nie chce jeść, Bary raczej ma apetyt- zjadł dziś przecież ze smakiem puszkę mięska... nie widać, że ma powiększone węzły chłonne, że ma wymioty, biegunkę, wysoką gorączkę... Nie ma też zażółcenie błon śluzowych w mordce, co wywołuje babeszjoza. Jednym słowiem- Bary jest zdrowy!:cool3:

Ehhh, te kleszcze są okropne...:angryy: w poprzednim roku na babeszjozę zachorował mój pies- ledwo udało się go uratować... :shake:

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Ehhh, te kleszcze są okropne...:angryy: w poprzednim roku na babeszjozę zachorował mój pies- ledwo udało się go uratować... :shake:

I mój 12-13 letni Rudy tak samo.... :-(
Gdyby nie nasz wet Rudego już by nie było.....
Tym bardziej uważajmy na Barego, zwłaszcza, że sama widziałaś na jakiej posesji mieszka!! :shake: Same chaszcze.... pełne kleszczy... :-(

Ale domek już blisko!!! :multi::loveu:My wytrzymamay i Barul też!!!!!!! :thumbs:

Posted

[quote name='DIF']A ja właśnie ok. 40 minut temu dzwoniłam do Wiesława!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu:
Czeka i bierze tzw. wolne ;):evil_lol:!!!

Yyyy jakie wolne :cool3:

Sorry za offa, ale potrzebne są nożyce lub maszynka do strzyżenia psów dla Pani Romy z Przemyśla, opiekujacej się 50 psów - to wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108104 Jeśli ktoś ma jakieś niepotrzebne, będziemy bardzo wdzięczni :loveu: