Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

chodzi mi jeszcze po głowie, żeby zapytac naszych niemców z DN czy nie daliby szansy Gasparkowi na leczenie i dom w niemczech, oni juz takie beznadziejne przypadki od nas zabierali

• Replies 356
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale żeby nie było tak całkiem smutno, wklejam METAMORFOZY PANA GASPARA....Psa o stu twarzach....

GASPAR ZARYWACZ....

GASPAR śWIR....

GASPAR SKOśNOOKI TURYSTA....

(i najlepsze...)
GASPAR WODZIREJ....z naszym przyjacielem Jackiem :)

Posted

Dzodzo, te Niemcy byłyby poprostu wyśnionym rozwiązaniem!

Doberman Hilfe bierze od nas ostatnio(od nas czyli z Mielca) dużo piesków. Bardzo często własnie te starsze, schorowane. A w Niemczech koszt takiego leczenia byłby stosunkowo napewno dużo tańszy. Szczególnie, że jest już ładnie zdiagnozowany, ma komplet badań. No i nie jest psem nieuleczalnie chorym ! ! ! ! Boże ale byłoby cudownie...Obcięło by się mu uszy, trochę podfarbowało...Doberman jak się patrzy :) :)

Posted

Justynna chodzisz z Gasparem na pole mokotowskie? bo mieszkasz obok :cool3:jesli tak to mozna jakies spotkanie zorganizowac polaczone z finansowym wsparciem na leczenie pana G.Ja z moim nowo adopotwoanym schroniskowym a la wyzlem tam wlasnie chodze:diabloti:no to daj znac

Posted

Wiem bigos...ale po tych wynikach ja byłam normalnie totalnie załamana...

Iza właśnie do mnie dzwoniła po konsultacji ze swoim weterynarzem. qrcze, może nie będzie aż tak źle...zresztą mam nadzieję, że Iza zaraz nam tu wszystko dokładnie opowie.

Oprócz tego, wszyscy trzymają kciuki, żeby DN się zdecydowało...

Posted

Panca, pewnie że chodzę :) Musimy się umówić na spacerek jeszcze przed świętami :) Wreszcie będę mogła na spokojnie sprawdzić jaki jest Gaspar dla innych psów. Za każdym razem jak idziemy i spotykamy jakiegoś innego psa to Gaspar strasznie się jeży i przyjmuje pozę dominującą. Ale nic nie robi w sumie...

Panca, jesteś osobą pracującą? JAk nie, to byśmy się umówiły w środę do południa, wtedy akurat nie mam zajęć. I powinnam wyzdrowieć do tego czasu....Co ty na to?

Posted

Kochani!
Sprawa nie jest beznadziejna! Już piszę dlaczego.
Pan Gaspar ma bardzo dobry poziom kreatyniny, tylko 1,5mg/dl. Gdyby ten wskaźnik był wysoki, to... :-(
Ale nie jest!!! :) Więc na już trzeba zrobić:
1. PILNIE! Kroplówki! JUż TERAZ!
2. Kastrację. Zmniejszy się wtedy prostata.
3. Zakupić lek - IPAKITINE 150 MG. Jest to lek, który zwiąże, czyli obniży mocznik, który u Pana Gaspara jest bardzo duży 93,5mg/dl (norma 20-45mg/dl).
4. Kupić karmę vet Hillsa - K/D HILLS. Jest rewelacyjna na takie schorzenia.
5. Antybiotyki - ENROBIORCOX i AMOKSYCYKLINA.
Jeśli to wszystko razem zrobimy jak najszybciej, jego stan bardzo powinien się poprawić!
Mój vet twierdzi, że hospitalizacja nie jest mu potrzebna, trzeba się tylko przyłożyć do leczenia w domu. Widział jego zdjęcia, powiedział, że jest zniszczony nieleczeniem, ale jego stan nie jest beznadziejny:multi:

Posted

Iza, to wspaniałe wiesci
a czy stan Gaspara jest na tyle dobry, ze mozna przeprowadzic kastrację?

kiedy moja sunia odchodziła, żeby nie męczyc jej dojazdami na kroplówki podawałam jej elektrolity w strzykawce do pyska(podobno to dokładnie to samo, co kroplówki dozylne), byc moze tak byłoby łatwiej

Posted

Trzeba zbadać serce, wtedy okaże się czy można kastrować.
Justyna mówiła, że kroplówki to nie problem, jej chłopak to zrobić może.

Posted

No rzeczywiście nie brzmi to tak źle.

W takim razie pojadę jutro do tej weterynarz, która robiła RTG. Bardzo sympatyczna, potraktowała mnie przynajmniej poważnie a nie zrobiła wielkie oczy, no i co najważniejsze wydała mi się bardzo kompetentna.
Koło placu Narutowicza, prostopadła do ul. uniwersyteckiej. Słyszał ktoś o niej??

Dzisiaj wpłynęło równe 300 zł. czyli zostaje 60 zł. Może starczy na kroplówki i karmę. Sławek jest Ratownikiem Medycznym, nie powinno być problemu z podawaniem :)

Resztę poproszę, żeby wyceniła. Niestety jest już druga połowa marca, nie będę fizycznie w stanie zapłacić od razu za leki i antybiotyki z góry. Podam dokładną cenę i się jakoś szybko zrzucimy.

Iza a czy Twój weterynarz podał dawki?

No i miejmy nadzieję, że Niemcy się odezwą. . . . hihihihi...tylko mój Sławek się martwi jak on tam by się z nimi dogadał... :) :)

Posted

Justynka,
Przesyłam Ci zaraz 200 zł. Proszę kup co trzeba. Jakby było mało daj znać.
Kupcie mu też chociaż mały woreczek tego Hillsa. Ja będę jutro wiedziała ile kosztuje duży, mój vet sprawdzi w hurtowni.
Co do dawek, to zapytaj tej weterynarki, zważyć go musi, żeby określić dawkę.

Posted

Kaska poszła. Powinna być jeszcze dziś zaksięgowana.
Gdyby nie, to może uda wam sie pożyczyć na jeden dzień od kogoś.
Myślę, że w przypadku Gasparka trzeba działać szybko!

Posted

Justynna nie moge sie przed poludniem spotkac gdyz pracuje zeby nie powiedziec ze ostatnio za...piiiiiip:-(na spacery moge sie umawiac po poludniu albo w wknd w ciagu dnia
super wiesci tak btw:pjesli chodzi o karme to dla chorych nerek jest rowniez Royal Canin w podobnej cenie ale np moj Gap Hillsa nie tykal a Royala jak najbardziej
jak sie spotkamy to Ci wszystko powiem:pa tak btw te badania nie sa zle Gap mial duuuuuzo gorsze:-(